Χρυσή Εβδομάδα στην Ιαπωνία

Τι να περιμένετε όταν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της Busiest Holiday της Ιαπωνίας

Κάθε χρόνο χιλιάδες άτυχοι ταξιδιώτες καταφέρνουν να μπουν στη μέση της Χρυσής Εβδομάδας στην Ιαπωνία. Μαθαίνουν τον σκληρό τρόπο ότι η περίοδος διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα να βρίσκεστε οπουδήποτε κοντά στο αρχιπέλαγος.

Σε τουριστικά καυτά σημεία όπου ο προσωπικός χώρος είναι ήδη πολύτιμος πόρος, βρίσκονται σε ανταγωνισμό με πολλά από τα 127 εκατομμύρια κατοίκους της Ιαπωνίας που είναι εκεί για να επωφεληθούν από μια σπάνια, εβδομαδιαία διακοπές.

Οι τιμές των ξενοδοχείων σε μια χώρα που είναι ήδη γνωστή ότι φοβίζουν τους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού γίνονται ακόμη πιο άσχημα.

Η Ιαπωνία είναι σίγουρα ευχάριστη την άνοιξη , αλλά εξετάστε το χρόνο ταξιδιού σας. Σχεδιάστε μόνο να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της Golden Week εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε περισσότερα, να τσιμπήσετε σε τρένα και να περιμένετε σε μακρύτερες γραμμές για να αγοράσετε εισιτήρια και να δείτε αξιοθέατα.

Τι είναι η Χρυσή Εβδομάδα;

Τέσσερις διαδοχικές αργίες στο τέλος του Απριλίου και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου ώθησαν τις επιχειρήσεις να κλείσουν, καθώς εκατομμύρια Ιάπωνες ξεκινούν διακοπές. Τα τρένα, τα λεωφορεία και τα ξενοδοχεία σε δημοφιλή μέρη γύρω από την Ιαπωνία γίνονται κορεσμένα εξαιτίας της έκρηξης των ταξιδιωτών. Οι πτήσεις αυξάνονται λόγω της ζήτησης.

Η χρυσή εβδομάδα συμπίπτει επίσης σε μερικές βόρειες περιοχές με την ετήσια εορταστική άνοιξη του hanami - την εσκεμμένη απόλαυση των δαμάσκηνων και των ανθών κερασιού καθώς ανθίζουν. Τα πάρκα της πόλης είναι γεμάτα με θαυμαστές των φευγαλέων ανθών. Διασκέδαση με πίτσα και φαγητό είναι δημοφιλείς.

Οι τέσσερις αργίες που συνθέτουν τη Χρυσή Εβδομάδα είναι:

Ως ανεξάρτητες διακοπές, οποιαδήποτε από τις τέσσερις ειδικές ημέρες που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας δεν θα ήταν υπερβολικά μεγάλη υπόθεση - τουλάχιστον όχι σε σύγκριση με άλλα φεστιβάλ στην Ιαπωνία , όπως τα γενέθλια του αυτοκράτορα στις 23 Δεκεμβρίου ή ο Shogatsu εορτασμός του νέου έτους .

Αλλά συγκεντρωμένα μαζί, κάνουν μια μεγάλη δικαιολογία για να πάρει χρόνο μακριά από την εργασία και να γιορτάσουν την άνοιξη με ένα κομμάτι του ταξιδιού!

Πότε είναι η Χρυσή Εβδομάδα;

Η χρυσή εβδομάδα ξεκινάει τεχνικά με την Ημέρα Showa στις 29 Απριλίου και ολοκληρώνεται με την Ημέρα των Παιδιών στις 5 Μαΐου. Εάν κάποια από τις διακοπές πέφτει την Κυριακή, η 6η Μαΐου είναι μερικές φορές κολλημένη στη Χρυσή Εβδομάδα ως "διακοπές αποζημίωσης".

Πολλοί Ιάπωνες άνθρωποι κάνουν διακοπές πριν και μετά τις διακοπές, οπότε ο αντίκτυπος της Χρυσής Εβδομάδας εκτείνεται σε περίπου 10 ημέρες.

Σε αντίθεση με πολλές ειδικές ημέρες που παρατηρούνται στην Ασία , κάθε μία από τις διακοπές κατά τη Χρυσή Εβδομάδα βασίζεται στο Γρηγοριανό (ηλιακό) ημερολόγιο. Οι ημερομηνίες είναι συνεπείς από έτος σε έτος.

Ημέρα Showa

Η Day Showa ξεκινά την Χρυσή Εβδομάδα στις 29 Απριλίου ως ετήσια παρατήρηση των γενεθλίων του αυτοκράτορα Hirohito. Ο αυτοκράτορας Hirohito κυβέρνησε την Ιαπωνία από την Ημέρα των Χριστουγέννων το 1926 μέχρι το θάνατό του από καρκίνο στις 7 Ιανουαρίου 1989.

Ο στρατηγός Douglas MacArthur απαίτησε να επιτρέπεται στον αυτοκράτορα Hirohito να κρατήσει το θρόνο μετά την παραίτησή του στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιος του, ο αυτοκράτορας Ακίχιτο, ανέλαβε το θρόνο και τον τίτλο το 1989.

Ημέρα Μνήμης του Συντάγματος

Η δεύτερη εορτή της Χρυσής Εβδομάδας είναι η Συνταγματική Ημέρα Μνήμης στις 3 Μαΐου. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι μια μέρα που αφιερώνεται στο να αναλογιστεί κανείς την έναρξη της δημοκρατίας στην Ιαπωνία όταν ανακηρύχθηκε το πρόσφατα εγκριθέν σύνταγμα.

Πριν από το "Μεταπολεμικό Σύνταγμα", ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας ήταν ανώτατος ηγέτης και θεωρήθηκε ως άμεσος απόγονος της θεάς του ήλιου στη θρησκεία Shinto. Το νέο σύνταγμα ονόμασε τον αυτοκράτορα ως «το σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού». Το πλέον συζητημένο και αμφιλεγόμενο μέρος του συντάγματος της Ιαπωνίας εξακολουθεί να είναι το άρθρο 9, ένα άρθρο που εμποδίζει την Ιαπωνία να διατηρεί ένοπλες δυνάμεις ή να δηλώνει πόλεμο.

Ημέρα πρασίνου

Ημέρα πρασίνου στις 4 Μαΐου είναι μια μέρα για να γιορτάσουμε τη φύση και να δείξουμε εκτίμηση για τα φυτά. Οι διακοπές αρχίζουν πραγματικά το 1989 ως ημέρα για να παρατηρήσουν τα γενέθλια του αυτοκράτορα Χιροχίτο (αγαπούσε τα φυτά), αλλά οι ημερομηνίες και οι ετικέτες μετακινήθηκαν γύρω από το 2007.

Μετά από τη νομοθεσία, η Ημέρα των Πρασίνων μεταφέρθηκε στις 4 Μαΐου. Η προηγούμενη ημερομηνία, 29 Απριλίου, έγινε Ημέρα Showa.

ΗΜΕΡΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ

Οι τελευταίες επίσημες αργίες της Χρυσής Εβδομάδας στην Ιαπωνία είναι η Ημέρα των Παιδιών στις 5 Μαΐου.

Η μέρα δεν έγινε εθνική αργία μέχρι το 1948, ωστόσο, έχει ασκηθεί στην Ιαπωνία εδώ και αιώνες. Οι ημερομηνίες ποικίλλουν στο σεληνιακό ημερολόγιο έως ότου η Ιαπωνία μεταπηδήσει στο γρηγοριανό ημερολόγιο το 1873.

Την ημέρα των παιδιών, κυλινδρικές σημαίες σε σχήμα κυπρίνου, γνωστές ως koinobori , μεταφέρονται σε πόλο. Ο πατέρας, η μητέρα και κάθε παιδί αντιπροσωπεύεται από έναν πολύχρωμο κυπρίνο που πετάει στον άνεμο.

Αρχικά, η ημέρα ήταν ημέρα αγόρια και τα κορίτσια είχαν την Ημέρα των Κοριτσιών στις 3 Μαρτίου. Οι ημέρες συνδυάστηκαν το 1948 για να εκσυγχρονίσουν και να γιορτάσουν όλα τα παιδιά.

Ταξιδεύοντας κατά την Χρυσή Εβδομάδα

Οι μεταφορές είναι το πιο πολυσύχναστο κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας , και οι τιμές δωματίων ανεβαίνουν για να φιλοξενήσουν όλους τους Ιάπωνες ταξιδιώτες.

Οι αγροτικοί προορισμοί εκτός τουριστικού μονοπατιού δεν επηρεάζονται τόσο από την Χρυσή Εβδομάδα, αλλά και τα τρένα και οι πτήσεις μεταξύ θα είναι πλήρεις.

Ακριβώς όπως το ταξίδι του σεληνιακού νέου έτους ( chunyun ) επηρεάζει δημοφιλείς προορισμούς σε όλη την Ασία, οι επιπτώσεις της Golden Week επίσης πετάνε έξω από την Ιαπωνία. Κορυφαίοι προορισμοί όσο μακριά από την Ταϊλάνδη και την Καλιφόρνια θα δουν περισσότερους ιαπωνικούς ταξιδιώτες εκείνη την εβδομάδα

Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να αποφύγετε τις μάζες ταξιδιού κατά τη διάρκεια της Golden Week στην Ιαπωνία είναι να προγραμματίσετε τις διακοπές σας. Εκτός από το γεγονός ότι τα γεμάτα μέρη είναι το θέμα των διακοπών σας, η αλλαγή του χρονικού διαστήματος κατά μόλις δύο εβδομάδες θα κάνει έναν κόσμο διαφοράς.