Ένας οδηγός για δώρα δώρων στην Ιαπωνία για το Oseibo και το Ochugen

Μάθετε περισσότερα για το ιαπωνικό τελωνείο Oseibo

Στην Ιαπωνία, είναι συνηθισμένο να δίνουμε περιοδικά δώρα σε εκείνους τους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται χρεωμένοι, όπως γιατροί, συνεργάτες, διευθυντές, γονείς, συγγενείς, συνοδούς και εκπαιδευτικούς. Αυτά τα δώρα είναι μια έκφραση ευγνωμοσύνης. Εποχιακά δώρα είναι επίσης συνήθης. Για παράδειγμα, τα δώρα του τέλους του έτους ονομάζονται "oseibo" και τα δώρα του μέλιτος ονομάζονται "ochugen".

Τα Ιαπωνία που δίνουν δώρο έχουν ορισμένους κανόνες εθιμοτυπίας, τους οποίους πρέπει να ακολουθήσουμε για να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις από τον δωρητή και τον παραλήπτη.

Μόλις το έθιμο είναι πώς συσκευασμένα τα δώρα. Σε κάθε δώρο, ο δωρητής αποδίδει το χαρτί που ονομάζεται "noshi" και στο οποίο γράφεται η λέξη "oseibo" ή "ochugen". Το Noshi είναι ένα λεπτό και διακοσμητικό κομμάτι διπλωμένου χαρτιού που αποτελεί ένδειξη καλής τύχης για τον παραλήπτη.

Ιαπωνικές εποχές δώρων

Οι δύο εποχές gifting βασίζονται στο ηλιακό ημερολόγιο. Τα δώρα του Oseibo αποστέλλονται συνήθως από τα πρώτα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και θα πρέπει να φτάνουν ιδανικά μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Παρά το χρονοδιάγραμμα, τα δώρα oseibo δεν είναι χριστουγεννιάτικα δώρα.

Τα δώρα του Ochugen αποστέλλονται συνήθως από τα πρώτα μέχρι τα μέσα Ιουλίου, τα οποία είναι το πιο διάσημο χρόνο δώρων του έτους στην Ιαπωνία. Η λέξη "chugen" προέρχεται από την κινεζική φιλοσοφία του Ταοϊσμού και η 15η Ιουλίου, η ημερομηνία κατά την οποία δίδονται τα δώρα, είναι μια τελετουργική ημέρα στον Ταοϊσμό.

Τιμές δώρων

Τα δώρα ποικίλλουν σε τιμές, αλλά ο μέσος όρος είναι περίπου 3.000 έως 5.000 γιεν ανά δώρο (περίπου $ 25 - $ 45). Ο τύπος και η τιμή των δώρων εξαρτώνται από τη σχέση του δωρητή με τον παραλήπτη.

Συνήθως, τα δώρα σε όσους είναι ιδιαίτερα κοντά είναι πιο ακριβά. Τα δημοφιλή είδη δώρων είναι καρυκεύματα, μπύρα, χυμοί, τσάι, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, φρούτα, επιδόρπια, καρυκεύματα, απορρυπαντικά, σαπούνια και πιστοποιητικά δώρων.

Πού να αγοράσετε Oseibo και Ochugen

Τα πολυκαταστήματα εμφανίζουν πολλά είδη δώρων στο καλοκαίρι και στο τέλος του έτους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καταστήματα παραδίδουν τα δώρα στους παραλήπτες. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα φέρουν επίσης πολλά δώρα για τα oseibo και ochugen. Είναι επίσης κοινό για τους ανθρώπους να φέρνουν τα δώρα τους στα σπίτια των παραληπτών.

Συμβουλές για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ιαπωνία

Εάν ταξιδεύετε στην Ιαπωνία, γνωρίζετε ότι οι Ιάπωνες λαμβάνουν σοβαρά το δώρο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το πρωτόκολλο. Να είστε βέβαιος να φέρει διάφορα αντικείμενα από το σπίτι σε περίπτωση που λαμβάνετε ένα δώρο απροσδόκητα. Οι προτάσεις είναι αλλοδαπά εμπορικά σήματα, ποιοτικό αλκοόλ, γκουρμέ φαγητό, ηλεκτρονικά παιχνίδια για παιδιά και στυλό και σετ μολυβιών. Μην αγοράζετε το ίδιο δώρο για άτομα διαφορετικών κοινωνικών τάξεων.

Αν προσκληθεί σε ιαπωνικό σπίτι, φέρτε κέικ, καραμέλα ή ένα ανόμοιο αριθμό λουλουδιών. Αποφύγετε τα λευκά λουλούδια και τις καμέλιες, τα λουλούδια του λωτού και τα κρίνα.

Η εξωτερική εμφάνιση ενός δώρου είναι σημαντική, οπότε είναι καλύτερο να αφήσετε περιτύλιξη δώρων στο ξενοδοχείο ή το κατάστημα. Μεταφέρετε το δώρο μέσα σε μια τσάντα για να αποκρύψετε ότι πρόκειται να δοθεί ένα δώρο. Όταν παρουσιάζετε ένα δώρο, χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια. Είναι πάντα καλύτερο να παρουσιάσετε δώρα σε ιδιωτικά. Κρατήστε το δώρο μέχρι το τέλος της επίσκεψής σας.