Οδηγός ταξιδιώτη στο ιαπωνικό νόμισμα

Γνωρίστε το γεν

Το 1871, έτος ίδρυσης της ιαπωνικής νομισματοκοπίας στην Οσάκα, η κυβέρνηση Meiji ενέκρινε επισήμως το γιεν ως νόμισμα της Ιαπωνίας και από τότε το γιέν παραμένει η κύρια μορφή του χρήματος.

Το γιεν, που σημαίνει "κυκλικό αντικείμενο" ή "κύκλος" στα ιαπωνικά, έρχεται σε τέσσερις ονομαστικές αξίες, ενώ τα κέρματα έρχονται σε έξι ονομαστικές αξίες. Οι λογαριασμοί έρχονται σε ποσά 10.000 γιέν, 5.000 γιέν, 2.000 γιέν και 1.000 γιέν, ενώ τα κέρματα έρχονται σε 500 γιέν, 100 γιεν, 50 γιέν, 10 γιεν, 5 γιεν και 1 γιεν και όλα τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα είναι διαφορετικά μεγέθη με μεγαλύτερες ποσότητες συσχετίζοντας με μεγαλύτερα μεγέθη.

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία, θα πρέπει να κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία του γιεν Ιαπωνίας, προκειμένου να κάνετε σωστά τις αγορές σας, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής για τα γεύματά σας και τα καταλύματα, την αγορά σε μία από τις πολλές εμπορικές συνοικίες της χώρας ή ακόμα και πληρώντας για τις καμπίνες και τις υπηρεσίες σας σε πολλές πόλεις της Ιαπωνίας.

Ιαπωνικά χρήματα Συμβουλές για ταξιδιώτες

Στην Ιαπωνία, οι ταξιδιωτικές επιταγές και ορισμένα ξένα νομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία και καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Ωστόσο, οι περισσότερες επιχειρήσεις δέχονται μόνο το γιεν. Είναι πάντα καλό να έχετε κάποιο τοπικό νόμισμα, επομένως ανταλλάξτε τα χρήματά σας στο αεροδρόμιο, το ταχυδρομείο ή την εξουσιοδοτημένη τράπεζα συναλλάγματος πριν ξεκινήσετε την ιαπωνική περιπέτεια σας για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η Ιαπωνία είναι ως επί το πλείστον μετρητά, αλλά αυτό αλλάζει. Ωστόσο, είναι καλύτερα να έχετε μετρητά όταν ταξιδεύετε σε μικρές πόλεις και αγροτικές περιοχές. Είναι επίσης προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μετρητά εάν η τιμή είναι μικρό, γι 'αυτό θα θέλετε να έχετε μικρές ονομαστικές αξίες για ταξί, τουριστικά αξιοθέατα, μικρά εστιατόρια και καταστήματα.

Νομίσματα είναι μεγάλη για να έχουν στο χέρι για τα ερμάρια ταξιδιού, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και οι αυτόματοι πωλητές.

Μην βασίζεστε σε ΑΤΜ επειδή συνήθως δεν δέχονται ξένες κάρτες και ενδέχεται να είναι κλειστές τη νύχτα ή το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε τύχη σε ΑΤΜ σε 7-Eleven καταστήματα και ταχυδρομεία ή σε άλλα διεθνή ιδρύματα που έχουν προγραμματιστεί ειδικά για να φιλοξενήσουν ξένους επισκέπτες.

Στις μεγάλες πόλεις, οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται αποδεκτές σε πολλά ξενοδοχεία , μικρά καταστήματα, παντοπωλεία, εστιατόρια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και καταστήματα ευρείας κατανάλωσης, ενώ οι κάρτες IC, που μπορούν να έχουν προστιθέμενη αξία σε αυτές, είναι κατάλληλες για ναύλους, μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Χαρακτηριστικά των Ιαπωνικών νομισμάτων και λογαριασμών

Τα νομίσματα κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1870 και από τότε έχουν παρουσιάσει εικόνες όπως λουλούδια, δέντρα, ναούς και ρύζι. Σε αντίθεση με πολλά νομίσματα παγκοσμίως, τα ιαπωνικά νομίσματα σφραγίζονται με το έτος της βασιλείας του σημερινού αυτοκράτορα και όχι με το έτος που βασίζεται στο Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Τα κέρματα έχουν κατασκευαστεί από νικέλιο, χαλκό-νικέλιο, χαλκό, ορείχαλκο και αλουμίνιο, αν και το ένα γιέν είναι από αλουμίνιο, ώστε να μπορεί να επιπλέει στο νερό.

Τα τραπεζογραμμάτια έγιναν για πρώτη φορά το 1872, δύο χρόνια μετά την πρώτη εξόρυξη των κερμάτων. Διαθέτουν εικόνες του Όρους Fuji, της λίμνης Motosu, λουλούδια και πολλά ζώα όπως λιοντάρια, άλογα, κοτόπουλα και ποντίκια. Τα τραπεζογραμμάτια της Ιαπωνίας είναι μερικοί από τους πιο δύσκολους λογαριασμούς στον κόσμο για παραχάραξη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα γιέν, επισκεφθείτε το Νομισματοκοπείο της Ιαπωνίας και το Εθνικό Γραφείο Τύπου.