Τι είναι το Ryokan; Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα παραδοσιακά πανδοχεία της Ιαπωνίας

Ryokan είναι παραδοσιακά ιαπωνικά πανδοχεία, και είναι διαφορετικά από τα δυτικά ξενοδοχεία. Τα δωμάτια στο ryokan είναι σε ιαπωνικό στιλ και καλύπτονται από χαλάκια tatami. Γενικά, οι άνθρωποι δεν φορούν παπούτσια μέσα στο ryokan και περπατούν γύρω από παντόφλες. Εάν υπάρχουν παντόφλες στην είσοδο, παρακαλούμε να βγάλετε τα παπούτσια σας και να τα μετατρέψετε σε παντόφλες. Αφού οι επισκέπτες κάνουν check in, συνήθως ένας εργαζόμενος στο πανδοχείο τους οδηγεί στο δωμάτιό τους.

Στο δωμάτιο επισκεπτών, δεν είναι κατάλληλο να φοράτε παντόφλες στο δάπεδο tatami. Χαρακτηριστικά, ένα χαμηλό μαξιλάρι τραπέζι και za-κουπί τοποθετούνται στο δάπεδο tatami. Ένα σύνολο Ιαπωνικών τσαγιού και φλυτζανιών συχνά προετοιμάζεται στο τραπέζι στο δωμάτιο επισκεπτών. Οι εργαζόμενοι στο ινστιτούτο μπορεί να σερβίρουν τσάι για εσ

Ryokan παρέχουν στους επισκέπτες τους yukata (thin kimono) ως δωμάτιο / nightwares. Για να χαλαρώσετε, μεταβείτε στο yukata αν θέλετε. Εάν ένα σακάκι kimono που ονομάζεται tanzen παρέχεται, βάλτε το πάνω από yukata. Μπορείτε να βγείτε από το δωμάτιό σας ή τα πανδοχεία που φοράτε yukata εκτός αν σας πει να μην το κάνετε. Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν στο yukata μετά από μπάνιο στο πανδοχείο. Το Ryokan προσφέρει συνήθως μεγάλες εγκαταστάσεις μπάνιου για τους επισκέπτες να χαλαρώσουν.

Είναι κοινό για τους επισκέπτες να κοιμούνται σε futon εξαπλωθεί στο πάτωμα tatami. Οι εργάτες του Inn συνήθως προετοιμάζουν το futon το βράδυ και τους βάζουν μακριά στο ντουλάπι το πρωί. Σε οικονομικά ιαπωνικά πανδοχεία, ίσως χρειαστεί να το κάνετε μόνοι σας.

Το δείπνο και το πρωινό μπορούν να σερβιριστούν στο δωμάτιο επισκεπτών ή στην τραπεζαρία. Είναι συνήθως γεύματα ιαπωνικού τύπου που περιλαμβάνουν πιάτα με ρύζι.

Ακόμη και τα δυτικά ξενοδοχεία προσφέρουν δωμάτια σε ιαπωνικό στιλ. Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με κάθε ξενοδοχείο για να μάθετε αν υπάρχουν δωμάτια σε ιαπωνικό στιλ. Για να βρείτε το ryokan στην Ιαπωνία, ανατρέξτε στον ιστότοπο της Japanese Inn Group.