Αξιοθέατα για τους ανεμιστήρες Anime και Manga στην Ιαπωνία

Τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια και τα κόμικ είναι γνωστά ως anime και manga αντίστοιχα και οι επισκέπτες στην Ιαπωνία έχουν πολλές ευκαιρίες να δουν και να βιώσουν τον πολιτισμό γύρω από αυτές τις μορφές τέχνης σε τοπικά αξιοθέατα όλο το χρόνο.

Αν και το manga έχει περίπλοκη προϊστορία στην πρώιμη ιαπωνική τέχνη, το ύφος αυτών των κόμικς αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα χάρη σε καλλιτέχνες όπως ο Osamu Tezuka που έφτιαξε το "Astro Boy" και ο Machiko Hasegawa που έκαναν "Sazae-san". Από τότε, τα manga έχουν γίνει δημοφιλή σε όλη τη χώρα - και στον κόσμο - και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες έχουν εμφανιστεί στη σκηνή.

Εν τω μεταξύ, το anime είναι η ιαπωνική λέξη για κινούμενα σχέδια και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για να αναφερθεί σε ζωγραφισμένα με το χέρι ή ηλεκτρονικά κινούμενα σχέδια που προέρχονται από την Ιαπωνία. Τα πρώτα εμπορικά animes από την Ιαπωνία δημιουργήθηκαν το 1917 και από τη δεκαετία του '30 η μορφή ήταν καλά εδραιωμένη στη χώρα, ειδικά μετά την επιτυχία του 1937 του Walt Disney Company "Snow White και οι Επτά Νάνοι". Ωστόσο, οι σύγχρονες μορφές anime άρχισαν πραγματικά να αναπτύσσονται στη δεκαετία του 1960 όταν ο Osamu Tezuka κυκλοφόρησε το κινούμενο χαρακτηριστικό "Three Tales" και την τηλεοπτική σειρά anime "Otogi Manga Calendar".

Εάν είστε λάτρης των anime και manga και ταξιδεύετε στην Ιαπωνία για διακοπές , φροντίστε να δείτε αυτά τα μουσεία, τα εμπορικά κέντρα και τις γκαλερί τέχνης που απευθύνονται σε ιαπωνικά κινούμενα σχέδια όλων των μορφών. Από το Μουσείο Ghibli στο Τόκιο, το οποίο γιορτάζει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ιαπωνίας στο animation Studio Ghibli, στο μουσείο Mizuki Shigeru στο μικρό χωριό Tottori, σίγουρα θα αγαπήσετε αυτά τα μοναδικά αξιοθέατα.