Μέσος καιρός στην Ιαπωνία

Εάν ταξιδεύετε στην Ιαπωνία, πρέπει να ξέρετε για το κλίμα και τη γεωγραφία της χώρας. Αυτές οι πληροφορίες όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε τον καλύτερο χρόνο για να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία, αλλά και να βοηθήσετε να σχεδιάσετε δραστηριότητες για να λάβετε μέρος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Τα νησιά της Ιαπωνίας

Η Ιαπωνία είναι μια χώρα που περιβάλλεται από ωκεανούς και αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά: Hokkaido, Honshu, Shikoku και Kyushu. Το έθνος φιλοξενεί επίσης πολλά μικρά νησιά.

Εξαιτίας του μοναδικού μακιγιάζ της Ιαπωνίας, το κλίμα στη χώρα ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από τη μία περιοχή στην άλλη. Τα περισσότερα μέρη της χώρας έχουν τέσσερις διαφορετικές εποχές, και ο καιρός είναι σχετικά ήπιος για κάθε εποχή.

Οι τεσσερις εποχες

Οι εποχές της Ιαπωνίας πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τις τέσσερις εποχές στη Δύση. Για παράδειγμα, οι ανοιξιάτικοι μήνες είναι Μάρτιος, Απρίλιος και Μάιος. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και οι φθινόπωροι είναι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος Οι χειμερινοί μήνες πραγματοποιούνται κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Αν είστε Αμερικάνος που ζει στο Νότο, Midwest, ή Ανατολική Ακτή, αυτές οι εποχές πρέπει να είναι γνωστές σε σας. Ωστόσο, εάν είστε καλιφορνέζος, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε δύο φορές για να επισκεφθείτε την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών, εκτός αν πρόκειται ακριβώς να λάβετε μέρος σε χειμερινά σπορ. Στην πραγματικότητα, η Ιαπωνία είναι γνωστή για την εποχή του "japow" ή του χιονισμένου σκι, ειδικά στο Hokkaido, το βορειότερο νησί.

Η άνοιξη είναι επίσης μια δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε, όπως είναι η εποχή του ανθίσει κερασιού, όταν τα όμορφα άνθη μπορούν να δουν σε ολόκληρο το έθνος.

Μέσες θερμοκρασίες στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με τους 30ετούς κανονικούς (1981-2010) από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μέση ετήσια θερμοκρασία για το Κεντρικό Τόκιο είναι 16 βαθμοί Κελσίου, για το Σαππόρο-πόλη στο Χοκάιντο είναι 9 βαθμοί Κελσίου και για την πόλη Naha στην Οκινάουα, είναι 23 βαθμοί Κελσίου.

Αυτό μεταφράζεται σε 61 βαθμούς Φαρενάιτ, 48 βαθμούς Φαρενάιτ και 73 βαθμούς Φαρενάιτ, αντίστοιχα.

Αυτές οι μέσες καιρικές συνθήκες είναι καλοί δείκτες για το τι πρέπει να περιμένετε κάθε μήνα, αλλά εάν αναρωτιέστε τι να συσκευάσετε για το επόμενο ταξίδι σας, θα πρέπει να μελετήσετε τις μέσες θερμοκρασίες για την περιοχή που σκοπεύετε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Εξερευνήστε τον καιρό της Ιαπωνίας σε μεγαλύτερο βάθος, χρησιμοποιώντας τον πίνακα μηνιαίων μέσων και μηνιαίων συνολικών πινάκων από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η βροχερή περίοδος

Η εποχή των βροχών της Ιαπωνίας αρχίζει συνήθως στις αρχές Μαΐου στην Οκινάουα. Σε άλλες περιοχές, συνήθως διαρκεί από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Επίσης, τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο είναι η κορυφαία σεζόν τυφώνας στην Ιαπωνία. Είναι σημαντικό να ελέγχετε συχνά τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Ανατρέξτε στις προειδοποιήσεις καιρού και τις στατιστικές τυφώνων (ιαπωνική τοποθεσία) από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, υπάρχουν 108 ενεργά ηφαίστεια στην Ιαπωνία. Λάβετε υπόψη σας τις ηφαιστειακές προειδοποιήσεις και περιορισμούς όταν επισκέπτεστε οποιεσδήποτε ηφαιστειακές περιοχές στην Ιαπωνία. Ενώ η Ιαπωνία είναι μια μεγάλη χώρα για να επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις για να παραμείνετε ασφαλείς εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε τη χώρα σε μια εποχή όπου ο επικίνδυνος καιρός είναι κοινός.