Ένας οδηγός για την βροχερή περίοδο στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για την εποχή της βροχής - την περίοδο που αναφέρεται και ως tsuyu και ως baiu στα ιαπωνικά. Ως έθνος που αποτελείται από διάφορα νησιά, η Ιαπωνία είναι πολύ γεωγραφικά διαφορετική και η εποχή των βροχών μπορεί να λάβει χώρα σε ελαφρώς διαφορετικούς χρόνους ανάλογα με την περιοχή που επισκέπτεστε. Με αυτό το σύντομο οδηγό για την εποχή των βροχών, μάθετε πώς να προετοιμαστείτε για τη μοναδική ιαπωνική πορεία του καιρού.

Χρόνος της βροχερής περιόδου

Η περίοδος βροχών μπορεί να ξεκινήσει σε διάφορες χρονικές στιγμές, ανάλογα με την τοποθεσία .

Ενώ η έναρξη της βροχερής περιόδου είναι συνήθως στις αρχές Μαΐου στην Οκινάουα, σε άλλες περιοχές ξεκινά στις αρχές Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Στο Χοκάιντο , το βορειότερο νομό της Ιαπωνίας, μια πραγματική περίοδος βροχών δεν υπάρχει καθόλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καιρός είναι πάντα τέλειος. Ορισμένα τμήματα του νομού παρουσιάζουν συνεχείς συννεφιασμένες και ψυχρές μέρες στις αρχές του καλοκαιριού. Τούτου λεχθέντος, ο καιρός του Hokkaido τείνει να είναι καλύτερο από άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, οπότε αν προτιμάτε να μην ασχοληθείτε με την εποχή των βροχών, αυτή είναι η περιοχή που θα επισκεφθείτε.

Πρότυπα Καιρού

Ο καιρός κατά την περίοδο των βροχών είναι ασταθής, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για καταιγίδα ανά πάσα στιγμή. Η κίνηση των μέτωπα καταιγίδας συχνά προκαλεί έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή Kyushu, οπότε αν επισκέπτεστε τις δυτικές περιοχές, θα πρέπει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση της πιθανότητας βροχής.

Αν και αυτή η εποχή χαρακτηρίζεται συνήθως από βροχή και χαμηλότερες θερμοκρασίες, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η βροχή είναι ελαφριά και είναι πραγματικά ζεστό έξω.

Με αυτό κατά νου, αν επισκεφθείτε την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, θα είναι σημαντικό να συσκευάσετε στρατηγικά. Φόρεμα σε στρώματα, ώστε να μπορείτε πάντα να είστε προετοιμασμένοι για απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες .

Υγρασία

Ο κύριος αντίκτυπος που θα έχει η εποχή των βροχών στην επίσκεψή σας θα οφείλεται στην υγρασία που φέρνει η εποχή.

Εάν δεν το συνηθίσετε, η υγρασία μπορεί να κάνει τους ανθρώπους ευερέθιστους. Το μπάνιο ή το ντους συχνά βοηθάει κάποιον να κρατάει άνετα όταν είναι ξεθωριασμένος έξω, αλλά η υγρασία δεν επηρεάζει μόνο την σωματική άνεση ενός ατόμου. Η υγρασία της εποχής των βροχών δημιουργεί συνθήκες τέλειες για να αναπτυχθεί η μούχλα, καθιστώντας σημαντικό να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας, εκτοξεύοντας τις βαλίτσες ή τις ντουλάπες σας όταν τελειώσει ο ήλιος.

Μια απροσδόκητη επίδραση της εποχής των βροχών είναι ότι πολλές περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπογραμμίζοντας τη σημασία να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώτε και να είστε σίγουροι ότι θα ψύξετε γρήγορα τα τρόφιμα.

Οφέλη από τη βροχερή περίοδο

Αν και η εποχή των βροχών μπορεί να είναι μια ζοφερή εποχή, η βροχή είναι πολύ σημαντική για την καλλιέργεια του ρυζιού, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό τροφίμων σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

Το άλλο πλεονέκτημα της εποχής των βροχών είναι ότι πολλά λουλούδια ανθίζουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ένας από αυτούς είναι ajisai (ορτανσία), το οποίο είναι σύμβολο της εποχής της Ιαπωνίας. Μια ποικιλία από ίριδες ανθίζει επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν και μπορεί να δει σε θέα σε πολλούς κήπους και πάρκα.

Ένας τρόπος για να κάνετε το καλύτερο μιας επίσκεψης στην Ιαπωνία κατά την περίοδο των βροχών είναι να σχεδιάσετε μια πεζοπορία στα βουνά της περιοχής σας ή να περπατήσετε σε γειτονικά πάρκα για να δείτε περισσότερα λουλούδια.

Η θέαση όμορφων φυτών μπορεί να κάνει τον καθένα να αισθάνεται χαλαροί σε δύσκολες μέρες.