Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ιαπωνία;

Ποια είναι η χώρα στις διάφορες εποχές;

Εάν έχετε αποφασίσει να επισκεφθείτε την Ιαπωνία, ίσως να αναρωτιέστε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη χώρα. Ευτυχώς, η Ιαπωνία είναι ένας τόπος που απευθύνεται στους τουρίστες καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είτε ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε ένα φεστιβάλ, να λάβετε μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες ή να κάνετε κάποιες αγορές ηλεκτρικού ρεύματος, υπάρχει μια εποχή για αυτό στην Ιαπωνία. Τελικά, ο καλύτερος χρόνος για να ταξιδέψετε εκεί εξαρτάται από τις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις.

Δεν υπάρχει λάθος ή κατάλληλος χρόνος για επίσκεψη για το μεγαλύτερο μέρος.

Είναι σημαντικό να θυμάστε, ωστόσο, ότι η Ιαπωνία αποτελείται από αρκετά νησιά και το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με την περιοχή που επισκέπτεστε. Εάν επρόκειτο να επισκεφθείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο, για παράδειγμα, μπορεί να χιονίζει σε ορισμένα μέρη, να βρέχει σε άλλους και να είναι ήπιος ή ζεστός σε άλλες περιοχές. Επιπλέον, όπως και οι δυτικές κομητείες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία έχει τέσσερις μεγάλες εποχές.

Ας δούμε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια καθεμιάς από αυτές!

Ιαπωνία την άνοιξη

Η άνοιξη στην Ιαπωνία πραγματοποιείται από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις σχετικές με το λουλούδι σε όλη τη χώρα. Αυτές οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το ume matsuri ή τα φεστιβάλ των ανθών δαμάσκηνων , καθώς και την προβολή των ανθών κερασιού , η οποία είναι μια μεγάλη πολιτιστική παράδοση εκεί, που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια. Στα ιαπωνικά, η προβολή των ανθισμένων κερασιών ονομάζεται hanami.

Εκτός από τα φεστιβάλ, η άνοιξη σηματοδοτεί επίσης ένα διάλειμμα στα μαθήματα για τα ιαπωνικά σχολεία που αρχίζει γενικά στα μέσα Μαρτίου και συνεχίζεται μέχρι το σχολικό έτος να συνεχιστεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Οι μεταφορές και τα τουριστικά αξιοθέατα γίνονται γεμάτα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε είναι σημαντικό να κάνετε τις κρατήσεις σας για ξενοδοχεία και ταξίδια όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Η Χρυσή Εβδομάδα είναι ένα άλλο σημαντικό γεγονός που συμβαίνει την άνοιξη. Αυτή η εβδομάδα λαμβάνει χώρα από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου. Ονομάζεται Χρυσή Εβδομάδα επειδή πολλές μεγάλες διακοπές παρατηρούνται στην Ιαπωνία για μια περίοδο 10 ημερών, συμπεριλαμβανομένης μιας ημέρας για να τιμήσει τον αυτοκράτορα Showa.

Εκδηλώσεις το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι της Ιαπωνίας συνήθως συμβαίνει από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο Στην Οκινάουα, η περίοδος των βροχών ξεκινά συνήθως στις αρχές Μαΐου. Σε άλλες περιοχές, ξεκινά από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου περίπου.

Αν και ο Ιούλιος και ο Αύγουστος μπορεί να είναι ζεστός και υγρός στα περισσότερα μέρη της Ιαπωνίας, το καλοκαίρι είναι μια ζωντανή σεζόν με πολλά γεγονότα. Το φεστιβάλ Obon, για παράδειγμα, είναι μια βουδιστική παράδοση στην οποία οι Ιάπωνες αποτίουν φόρο τιμής στους προγόνους τους. Το Obon λαμβάνει χώρα στα μέσα Αυγούστου. Εκτός από τα φεστιβάλ, πολλοί Ιάπωνες κάνουν διακοπές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ταξιδεύουν για να επισκεφθούν τις πατρίδες τους.

Πτώση στην Ιαπωνία

Η πτώση πραγματοποιείται στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο. Τα φύλλα γίνονται όμορφα κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα. Η εποχή φύλλωσης του φθινοπώρου της Ιαπωνίας ξεκινάει τον Οκτώβριο και εκτείνεται μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Πολλά φεστιβάλ το φθινόπωρο πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα για να ευχαριστήσουν για τη συγκομιδή.

Χειμερινός καιρός

Ο χειμώνας πραγματοποιείται από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο στην Ιαπωνία Πολύχρωμοι φωτισμοί διακοπών μπορούν να προβληθούν σε όλη τη χώρα το Νοέμβριο. Τα Χριστούγεννα δεν είναι εθνική εορτή, αλλά γιορτάζεται σε ιαπωνικό στιλ. Παραδείγματος χάριν, η Παραμονή των Χριστουγέννων έχει γίνει η ώρα για ζευγάρια να απολαύσουν μια ρομαντική βραδιά μεταξύ τους. Χειμερινό είναι μια μεγάλη στιγμή για να πάει σκι στην Ιαπωνία επίσης.

Οι διακοπές της Πρωτοχρονιάς είναι σημαντικές για τους Ιάπωνες. Ο χειμώνας είναι η πιο πολυσύχναστη ταξιδιωτική περίοδος. Οι μεταφορές είναι γεμάτες κατά την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. 1 Ιανουαρίου είναι εθνική εορτή και πολλές επιχειρήσεις και άλλες εγκαταστάσεις κλείνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, τα πολυκαταστήματα προσφέρουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις τους για το έτος, γι 'αυτό είναι μια καλή στιγμή για να ψωνίσετε. Οι ναοί και τα ιερά προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες, όπως οι Ιάπωνες αντικατοπτρίζουν τη ζωή και την πνευματικότητα τους.