Επισκεφτείτε την Ιαπωνία το φθινόπωρο

Οι περισσότερες περιοχές της Ιαπωνίας έχουν τέσσερις ξεχωριστές εποχές, οπότε αν επισκεφθείτε τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε στην Ιαπωνία με τα πολύχρωμα φύλλα του φθινοπώρου, τις μοναδικές του διακοπές και πολλά φεστιβάλ.

Από το βόλτα στα καταπράσινα δάση των βουνών Daisetsuzan στο Hokkaido στην ετήσια Ημέρα Υγείας και Αθλητισμού που γιορτάζεται σε όλη τη χώρα, οι επισκέπτες στην Ιαπωνία είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν τις εποχιακές παραδόσεις του λαού Nihonjin.

Όταν σχεδιάζετε το φθινόπωρο ταξίδι σας σε αυτό το υπέροχο νησιωτικό έθνος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το τρέχον πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα ειδικά αξιοθέατα που είναι διαθέσιμα μόνο αυτή τη σεζόν, καθώς οι ημερομηνίες υπόκεινται σε αλλαγή από έτος σε έτος.

Φθινόπωρο φύλλωμα στην Ιαπωνία

Πτώση φυλλώματος ονομάζεται kouyou στα ιαπωνικά και σημαίνει κόκκινα φύλλα, που ονομάζεται έτσι για τις φωτεινές επιδείξεις του κόκκινου, πορτοκαλί και κίτρινο που κυριαρχούν στο οπτικό τοπίο της Ιαπωνίας. Το πρώιμο φύλλωμα της πτώσης της χώρας εμφανίζεται βόρεια των βουνών Daisetsuzan στο Hokkaido, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία μέσα από τα πολύχρωμα δέντρα σε ένα εθνικό πάρκο με το ίδιο όνομα.

Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί φύλλωσης πτώσης περιλαμβάνουν το Nikko, το Kamakura και το Hakone, όπου θα ζήσετε εκπληκτικά χρώματα και εκπληκτική θέα.

Στο Κιότο και τη Νάρα, οι οποίες ήταν κάποτε πρωτεύουσες της Ιαπωνίας, τα πολύχρωμα φύλλα ταιριάζουν με την ιστορική αρχιτεκτονική αυτών των πόλεων και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. εδώ θα βρείτε παλιούς ναούς βουδιστές , κήπους, αυτοκρατορικά ανάκτορα και Shinto ιερά.

Φθινοπωρινές διακοπές στην Ιαπωνία

Η δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου είναι η Ιαπωνική εθνική εορτή της Taiiku-no-hi (Ημέρα Υγείας και Αθλητισμού), η οποία τιμά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Τόκιο το 1964. Διάφορες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα αυτήν την ημέρα και προάγουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό, ενεργό τρόπο ζωής . Επίσης το φθινόπωρο, τα αθλητικά φεστιβάλ που ονομάζονται undoukai (αγροτικές ημέρες) διεξάγονται συχνά σε ιαπωνικά σχολεία και πόλεις.

Η 3η Νοεμβρίου είναι μια εθνική γιορτή που ονομάζεται Bunkano-hi (Ημέρα Πολιτισμού). Την ημέρα αυτή, η Ιαπωνία έχει πολλά γεγονότα που γιορτάζουν την τέχνη, τον πολιτισμό και την παράδοση και οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέματα τέχνης και παρελάσεις καθώς και τοπικές αγορές όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν χειροποίητες χειροτεχνίες.

15 Νοεμβρίου είναι το Shichi-go-san, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό φεστιβάλ για κορίτσια ηλικίας 3 και 7 ετών και αγόρια 3 και 5 ετών - οι αριθμοί αυτοί προέρχονται από την αριθμολογία της Ανατολικής Ασίας, η οποία θεωρεί ότι οι περίεργοι αριθμοί είναι τυχεροί. Ωστόσο, πρόκειται για ένα σημαντικό οικογενειακό γεγονός, όχι για εθνική εορτή. οι οικογένειες με παιδιά των ηλικιών αυτών επισκέπτονται τα ιερά για να προσευχηθούν για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Τα παιδιά αγοράζουν chitose-ame (μακρά stick candy) που είναι κατασκευασμένα από ένα σπάνιο είδος ζαχαροκάλαμου και αντιπροσωπεύουν τη μακροζωία. Σε αυτές τις διακοπές, τα παιδιά φορούν ωραία ρούχα όπως το κιμονό, τα φορέματα και τα κοστούμια, οπότε αν επισκέπτεστε κάποια ιαπωνικά ιερά γύρω από αυτή την εποχή, ίσως δείτε πολλά παιδιά ντυμένα.

Στις 23 Νοεμβρίου (ή την επόμενη Δευτέρα αν πέσει σε Κυριακή), οι Ιάπωνες γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών του Εργατικού Κόμματος. Αυτή η γιορτή, που ονομάζεται επίσης Niinamesai (Φεστιβάλ Harvest), χαρακτηρίζεται από τον αυτοκράτορα, κάνοντας την πρώτη προσφορά του φθινοπώρου της συγκομιδής ρυζιού στους θεούς. Οι δημόσιες αργίες αποδίδουν επίσης σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Fall Festivals στην Ιαπωνία

Κατά τη διάρκεια της πτώσης στην Ιαπωνία, πολλά φεστιβάλ του φθινοπώρου διεξάγονται σε όλη τη χώρα για να ευχαριστήσουν για τη συγκομιδή. Το Σεπτέμβριο του Kishwadaada βρίσκεται το Kishiwada Danjiri Matsuri, ένα φεστιβάλ που φέρει χειροποίητα ξύλινα επιπλέουν και μια γιορτή συγκομιδής για να προσευχηθεί για το φθινόπωρο. Στο Miki, ένα άλλο φεστιβάλ φθινοπωρινής συγκομιδής πραγματοποιείται στο δεύτερο και τρίτο Σαββατοκύριακο τον Οκτώβριο.

Η Nada no Kenka Matsuri πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Himeji στο ιερό Ōmiya Hachiman. Καλείται επίσης το Fighting Festival επειδή φορητά ιερά που τίθενται στους ώμους των ανδρών χτυπηθούν μαζί. Ίσως να μπορείτε να δείτε κάποιες τελετές Shinto που πραγματοποιούνται σε διάφορα ιερά και είναι διασκεδαστικό να επισκεφθείτε τους πολλούς πωλητές τροφίμων που πωλούν τοπικά ειδικευμένα τρόφιμα, χειροτεχνίες, γοητείες και άλλα περιφερειακά αντικείμενα στα φεστιβάλ.