Τι είναι το Spa Resort;

Το αμερικανικό spa resort γεννήθηκε το 1965 όταν άνοιξε το La Costa Resort and Spa κοντά στο Σαν Ντιέγκο . Η La Costa είχε ένα υπέροχο γήπεδο γκολφ, πισίνες, γήπεδα τένις, γήπεδα βόλεϊ και ένα state-of-the-art σπα με τα γυμναστήρια του, ατμόλουτρα και πολλά άλλα. Ήταν ένα μέρος όπου η όλη οικογένεια ήταν ευπρόσδεκτη και ο καθένας μπορούσε να πάει με τον δικό της τρόπο - ο μπαμπάς στο γήπεδο του γκολφ, τα παιδιά στην πισίνα και η μαμά στο σπα.

Διασημότητες όπως η ελίτ του Χόλιγουντ και τα αθλητικά αστέρια συρρέουν εκεί και ήταν τεράστια επιτυχία.

Η La Costa δανείστηκε την ιδέα να έχει ένα σπα από τον εξαιρετικά επιτυχημένο γείτονά της, το Golden Door. Αλλά όπου η Χρυσή Πόρτα ήταν ένα αφιερωμένο σπα, όπου οι πλούσιες γυναίκες πήγαιναν να τρώνε φως, να ασκούν και να χάνουν βάρος, το σπα του La Costa ήταν ένα άλλο ντεκόρ στο θέρετρο όπου η οικογένεια ήταν ευπρόσδεκτη. Ρυθμίζει πραγματικά το πρότυπο για το σύγχρονο θέρετρο, όπου τα ιαματικά λουτρά θεωρούνται απαραίτητο.

Το κίνημα ήταν τόσο επιτυχές που τα αστικά ξενοδοχεία και τα μικρά πανδοχεία με ιαματικά λουτρά τώρα αποκαλούν "ιαματικά θέρετρα". Ακόμη και τα ιαματικά λουτρά προορισμού ονομάζονται τώρα "θέρετρα spa", επειδή είναι πιο έντονα αναζήτηση στο διαδίκτυο. Έτσι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κάνετε την έρευνά σας και να μάθετε εάν μια συγκεκριμένη ιδιοκτησία προσφέρει την εμπειρία που θέλετε.

Το Classic Resort Spa

Είναι καλό να κατανοήσουμε τις κλασσικές διακρίσεις μεταξύ σπα θέρετρου και σπα προορισμού, παρόλο που έχουν θολωθεί τα τελευταία χρόνια.

Το κλασικό σπα θέρετρο είναι μια ακόμη ανέβασμα σε ένα περιβάλλον που προσφέρει επίσης γκολφ, τένις, κολύμβηση, παιδικά κλαμπ, γυμναστήρια, και μερικές φορές ένα πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων άσκησης. Γενικά, πληρώνετε για τα πάντα ξεχωριστά - καταλύματα, γεύματα, θεραπείες spa, ακόμη και μαθήματα άσκησης, αν και μερικές φορές είναι δωρεάν.

Στο σπα μπορείτε να πάρετε μασάζ, θεραπείες προσώπου και σώματος και να έχετε πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις, οι οποίες τείνουν να είναι πλουσιότερες από τις ημερήσιες spa. Μπορεί να υπάρχουν υγιεινές προσφορές στο μενού και ένα σπα καφενείο, αλλά σε ένα σπα θέρετρο μπορείτε να φάτε μια μπριζόλα 20 ογκών και να το γυαλίσετε με μια κανάτα μαρτίνι αν το θέλετε. Είστε εκεί για να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε, όχι απαραίτητα να μεγαλώσετε και να γίνετε υγιής. Το σπα είναι συνήθως ανοικτό στους ντόπιους που θέλουν να κάνουν κράτηση.

Τα ιαματικά λουτρά όπως το Golden Door, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν μια περιεκτική εμπειρία ευεξίας όπου καταλύματα, υγιεινή κουζίνα, μαθήματα άσκησης, πεζοπορίες, διαλέξεις και προσωπικές δραστηριότητες εμπλουτισμού αποτελούν μέρος της καθημερινής τιμής. Είναι φιλικοί για τον μοναδικό ταξιδιώτη, ο οποίος μπορεί να αισθάνεται λίγο χαμένος σε ένα τεράστιο spa θέρετρο με επίκεντρο τις οικογένειες. Το σπα ενδέχεται να μην είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες σε καθημερινή βάση.

Πώς τα spa Spas διαφέρουν από τα Spas προορισμού

Σε ιαματικά λουτρά, συνήθως πληρώνετε για τις θεραπείες spa a la carte αντί να τα έχετε ως μέρος του συνολικού πακέτου. Το σπα θέρετρο μπορεί ή δεν μπορεί να προσφέρει τάξεις όπως η γιόγκα, και η επιλογή είναι συνήθως πολύ πιο περιορισμένη από ό, τι σε ένα σπα προορισμού.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις. Το Spa στο The Boulders και το Spa στο Camelback Inn στο Scottsdale είναι δύο εξαιρετικά ιαματικά λουτρά που προσφέρουν ένα αρκετά βαθύ πρόγραμμα μαθημάτων, δωρεάν για όσους παίρνουν θεραπεία στο σπα.

Τα εστιατόρια σπα στο θέρετρο προσφέρουν γενικά κουζίνα σπα, αλλά η πραγματική τους δύναμη είναι το πλούσιο φαγητό που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να παραγγείλουν όταν βγαίνουν στην πόλη ή έχουν μια ξεχωριστή βραδιά. Τα ιαματικά λουτρά είναι τα νέα πρέπει να έχουν καταφύγιο σε θέρετρα και ξενοδοχεία, έτσι σχεδόν όλοι λένε ότι έχουν ένα σπα.

Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας προτού πάτε. Δεν θέλετε να μάθετε τι λέει το ξενοδοχείο "spa" είναι ένα υδρομασάζ ή μια αίθουσα θεραπείας έξω από το γυμναστήριο.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα spa spas

Όταν Resort Spas είναι μια καλή επιλογή:

Όταν τα ιαματικά λουτρά είναι καλή επιλογή: