Ο πλήρης οδηγός εκτόξευσης σπα

Μου άρεσε η θεραπεία σου . Και τώρα τι? Είστε υποτιθέμενος για να συμβουλεύεστε τον θεραπευτή ή είναι ήδη συμπεριλαμβανόμενος; Όπως και σε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής ... Όλα εξαρτώνται από τον τύπο spa και τις δικές τους πολιτικές. Εδώ είναι ένας οδηγός για να σας βοηθήσει να ταξινομήσετε τα μέσα και τα έξω από την ανατροπή spa.

Στις περισσότερες ημερήσιες ιαματικές πηγές , είναι κατάλληλο να συμβουλεύουμε 15-20%. Έτσι, όταν έχετε ένα μασάζ $ 100, συμβουλή $ 15 εάν η υπηρεσία ήταν μέση και 20% ή περισσότερο εάν ο θεραπευτής παρείχε εξαιρετικές υπηρεσίες.

Ορισμένες ιαματικές πηγές προσθέτουν ένα τέλος εξυπηρέτησης, αλλά οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Μπορείτε είτε να προσφέρετε την άκρη απευθείας στον θεράποντα σε μετρητά - πάντα εκτιμώτε - είτε να την προσθέσετε στο λογαριασμό σας. Μερικά ιαματικά λουτρά αφήνουν φακέλους στο δωμάτιο για να ενθαρρύνουν την ανατροπή.

Μερικές φορές η κατευθυντήρια γραμμή 15-20% δεν λειτουργεί. Εάν παίρνετε μια τιμή ευκαιρίας, όπως τα $ 60 από μια αλυσίδα όπως το Masage Envy , θα πρέπει να ποντάρετε ακόμα $ 15 ή $ 20, ειδικά αν σας αρέσει ο θεραπευτής. Και αν κερδίζετε ένα ποσοστό προώθησης όπως $ 50 κατά τη διάρκεια της Spa Week , θα πρέπει να συμβουλεύεστε την πλήρη αξία της υπηρεσίας.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις στην κατευθυντήρια γραμμή 15-20% για την ανατροπή του spa. Ορισμένα ιαματικά λουτρά, ειδικά τα ιαματικά λουτρά , δεν επιτρέπουν την ανατροπή. Ωστόσο, αυτό αρχίζει να μαλακώνει, ειδικά για υπηρεσίες όπως το πρόσωπο. Εάν επισκέπτεστε τακτικά τον ίδιο θεραπευτή, είναι ωραίο να κάνετε κάτι λίγο τα Χριστούγεννα για να δείξετε την εκτίμησή σας για το έργο τους όλο το χρόνο.

Συμβουλεύοντας στο Resort and Hotel Spas

Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά όπου περνάτε τη νύχτα, συμπεριλαμβανομένων των ιαματικών λουτρών , ξενοδοχείων και προορισμών ή ιαματικών λουτρών , προσθέστε μια άκρη σπα ή "χρέωση εξυπηρέτησης" κατά 18-20% στο μασάζ ή στο πρόσωπο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι 'αυτό .

Ωστόσο, αν νομίζετε ότι λάβατε εξαιρετικές υπηρεσίες, μπορείτε να δώσετε στον θεραπευτή επιπλέον χρήματα στην αίθουσα θεραπείας.

Εάν προσφέρετε στον θεραπευτή χρήματα και μια άκρη προστίθεται ήδη στο λογαριασμό σας, ο θεραπευτής θα πρέπει να σας ενημερώσει πριν αποδεχτείτε την συμβουλή. Εάν δεν γνωρίζατε ότι ήταν η πολιτική, μην διστάσετε να κρατήσετε την αμοιβή σας μετρητών.

Αν ποτέ δεν συμβουλεύεστε;

Πραγματικά πρέπει να υπάρχει βαριά αμέλεια, όπως αγένεια ή σεξουαλική πρόοδος από την πλευρά του θεραπευτή να μην άκρη σε όλα. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να πληρώσετε καθόλου αν υπάρχει ανάρμοστη συμπεριφορά. Πρέπει να τους ενημερώσετε στη ρεσεψιόν για το τι συνέβη και έτσι η διεύθυνση μπορεί να το φροντίσει.

Εάν το άτομο κάνει ό, τι καλύτερο, αλλά απλά δεν σας αρέσει το στυλ τους, προχωρήστε και συμβουλή. Απλά μην κλείσετε μαζί τους ξανά.

Εάν ο θεραπευτής έχει μια ιδιωτική πρακτική, παίρνουν να κρατήσουν ολόκληρο το ποσό της υπηρεσίας. Η ανατροπή δεν αναμένεται, αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται πολύ. Μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη πόσο ο θεραπευτής χρεώνει. Αν χρεώνουν ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό, όπως $ 70, μπορεί να συμβουλεύεστε. Αν χρεώνουν $ 100 ή $ 120, αυτό είναι ήδη ένα καλό τέλος.