Είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε το μασάζ του Word;

Μια μασέρ είναι μια γυναίκα που δίνει μασάζ επαγγελματικά, αλλά θεωρείται μια ξεπερασμένη λέξη στις ΗΠΑ. Οι έμπειροι εκπαιδευμένοι άνδρες και γυναίκες αποκαλούν τώρα θεραπευτές μασάζ - και θα προτιμούσαν και εσείς να το κάνετε. Ο λόγος είναι ότι στη δεκαετία του 1950, οι πόρνες άρχισαν να χρησιμοποιούν τη λέξη μασέρ για να περιγράψουν τη δουλειά τους, και το μέρος που το έκαναν ένα σαλόνι μασάζ. Και οι δύο όροι, που προηγουμένως ήταν αξιοσέβαστοι, έγιναν κωδικές λέξεις για τους εργαζόμενους σεξ και το σεξ για μίσθωση.

Στην πραγματικότητα, οι λέξεις μασέρ και μασέρ εξακολουθούν να έχουν την έννοια ότι θα υπάρξει κάποιο είδος σεξουαλικής επαφής. Κάποιος που διαφημίζει ότι είναι μασέρ ή μασέρ συνήθως δίνει ενδείξεις για το τι προσφέρουν με τη χρήση φράσεων όπως "αισθησιακό μασάζ", "μασάζ από άνδρες μόνο για άνδρες" και "ταντρικό μασάζ". Αυτές οι υπηρεσίες είναι συνήθως παράνομες.

Η μασέρ προέρχεται από το γαλλικό ρήμα, μαζικό, για να ζυμώνει ή να τρίβει. Οι λέξεις μασέρ (ένα αρσενικό που δίνει μασάζ) και μασέρ (μια γυναίκα) βρίσκονταν σε κοινή χρήση στη Βόρεια Αμερική μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Αλλά γιατί η Αμερική αρχίζει να χρησιμοποιεί τα γαλλικά λόγια για να αναφερθεί στο μασάζ;

Αυτό πιθανότατα είχε να κάνει με το γεγονός ότι το μασάζ της Σουηδίας αναπτύχθηκε στην Ευρώπη. Οι βασικές κινήσεις του σουηδικού μασάζ αναπτύχθηκαν και δόθηκαν γαλλικοί όροι που χρησιμοποιούνται ακόμα πιο συχνά από τα αγγλικά ισοδύναμα: effleurage ( stroking). petrissage ( ζύμωση); αγγίζοντας ( tapotement ).

Θα ήταν φυσικό να επεκταθούν οι γαλλικοί όροι για να περιγραφούν οι άνθρωποι που απασχολούσαν τα κινήματα αυτά. Οι όροι μασέρ και μασέρ χρησιμοποιούνταν συνήθως μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα.

Φυσικά, μασάζ ή "τρίψιμο" ως λαϊκή τέχνη για να κάνουν τους φίλους και την οικογένεια να αισθάνονται καλύτερα έχει μια μακρά ιστορία, ακόμη και στην Αμερική, όπου οι άνθρωποι που εξειδικεύτηκαν σε αυτό ονομάστηκαν "καουτσούκ". Αντίθετα, το σουηδικό μασάζ ήταν μια συστηματική σειρά κινήσεων που χρησιμοποιήθηκαν σε ένα πιο επαγγελματικό, ιατρικό πλαίσιο.

(Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πήγαν για ιαματικά λουτρά για την υγεία τον 19ο αιώνα.)

Οι μασέρ και οι μασέρ εκπαιδεύτηκαν στις ιατρικές επιστήμες και είχαν υψηλής εξειδίκευσης σετ δεξιοτήτων, σύμφωνα με την Patricia J. Benjamin, Ph.D., LMT, μασάζ θεραπευτή και εκπαιδευτή που συγγραφέας πολλών εγχειριδίων μασάζ. "Η χρήση των γαλλικών όρων έδωσε στην πρακτική μια ευρωπαϊκή και φημισμένη φωτοβολίδα", λέει. "Η κατοχή μασέρ έγινε νόμιμη και ορθή για τις γυναίκες της Βικτωριανής εποχής, συχνά συνδεδεμένες με τη νοσοκόμα, παρέχοντας ένα αξιοπρεπές μέσο διαβίωσης εκτός του σπιτιού".

Εδώ έρχονται "Τα λάστιχα"

Ωστόσο, δεν υπήρξε επίσημη διαπίστευση και η ποιότητα της εκπαίδευσης μασάζ ποικίλλει ευρέως. Οι άνθρωποι χωρίς εκπαίδευση - τα "ελαστικά" - άρχισαν να αποκαλούνται μασέρ και μασέρ. Και όπως ήταν σήμερα, ήταν μια εύκολη κάλυψη για την πορνεία.

Ορισμένοι μασέζοι, πολλοί από τους οποίους ήταν νοσηλευτές, δημιούργησαν τις δικές τους επιχειρήσεις και τους ονόμαζαν "αίθουσες", οι οποίες συνάδουν με τη γλώσσα της εποχής. Ξεκίνησαν επαγγελματικές κοινωνίες, αλλά όπως συνέχισε ο 20ός αιώνας, οι ιαματικές πηγές του 19ου αιώνα, που επικεντρώθηκαν σε ιαματικές πηγές, έχαναν τη φήμη τους για θεραπεία και άρχισε να υπάρχει αποσύνδεση μεταξύ της "ιατρικής θεραπείας" και της πρακτικής επούλωσης.

Μέχρι τη δεκαετία του 1950, το "σαλόνι μασάζ" συνδέεται άρρηκτα με ένα σπίτι πορνείας.

Μάθετε περισσότερα για το τι κάνει ένας μασέρ και πώς να βρείτε μια μεγάλη μασέρ .

Κοινή λανθασμένη ορθογραφία: μασάζ, μασάζ, μαζούσε