Χάρτες Google στην Ιρλανδία - Δοκιμαστική μονάδα

Μπορεί το σύστημα δωρεάν χαρτογράφησης να χρησιμοποιηθεί σε διακοπές;

Οι Χάρτες Google ... θα έχετε ακούσει πριν από αυτό - ο γίγαντας του Διαδικτύου Η Google προσφέρει δωρεάν ένα σύστημα χαρτών, το οποίο σας κάλεσε (το μαντέψατε) τους Χάρτες Google. Ενώ οι ελεύθεροι χάρτες είναι δέκα ένα λεπτό στο διαδίκτυο, η Google υιοθετεί μια ολοκληρωμένη, υπερσύγχρονη προσέγγιση. Σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε βασικούς χάρτες, δορυφορικές εικόνες ενός συνδυασμού και των δύο. Μεγάλη διασκέδαση - αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο για τον τουρίστα; Πήρα τους Χάρτες Google για δοκιμαστική κίνηση στην Ιρλανδία.

Τι είναι οι Χάρτες Google;

Μεταξύ των δεκάδων εργαλείων που διαθέτει το Google, οι Χάρτες Google συνδυάζουν την προέλευση του Google ως μηχανή αναζήτησης με τεχνολογία αιχμής - τοποθετείτε έναν (γεωγραφικό) όρο αναζήτησης και λάβετε μια δορυφορική εικόνα και χάρτη αυτού.

Πλέον σχετικές πληροφορίες από την αυτοκρατορία της Google, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ως στόχο την παραγωγή εσόδων. Εν ολίγοις: περιμένετε τις διαφημίσεις.

Οι όροι αναζήτησης μπορεί να είναι συγκεκριμένοι ή γενικοί - και η συμπεριφορά της μηχανής αναζήτησης είναι ενοχλητική κατά καιρούς. Έβαλα στο Glendalough και αμέσως μπήκα στην Αυστραλία. Η έξυπνη αναζήτηση δεν είναι μια λειτουργία, αν και η Google προσπαθεί να προβλέψει το κύριο ενδιαφέρον σας μέσω της διεύθυνσης IP (εάν είναι ιρλανδική, αναμένετε περισσότερα ιρλανδικά αποτελέσματα). Το πρώτο μάθημα παραμένει: καθορίστε πάντα τουλάχιστον τη χώρα, καλύτερα το νομό! Όσο πιο συγκεκριμένος είναι ο όρος αναζήτησης, τόσο καλύτερα το αποτέλεσμα της Google.

Τώρα οι Χάρτες Google είναι ένα "ολιστικό" εργαλείο. Μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίσετε μόνο ένα σχηματικό χάρτη.

Εξαιρετικό για γρήγορη αναφορά. Ή μπορείτε να επιλέξετε να επιλέξετε μια δορυφορική εικόνα με μια επικάλυψη χάρτη - η προσωπική μου γνώμη για το τελευταίο χαρακτηριστικό που ταλαντώνεται συνεχώς ανάμεσα σε "μεγάλο" και "ενοχλητικό". Η επικάλυψη χάρτη δείχνει επίσης πόσο βασικοί είναι αυτοί οι χάρτες, ειδικά στις αγροτικές περιοχές ... οι δορυφορικές εικόνες που δείχνουν αρκετούς δρόμους χωρίς σήμανση.

Και μερικές φορές η επικάλυψη χάρτη είναι μερικές εκατοντάδες πόδια μακριά από το στρώμα της εικόνας. Όμως, αυτό θα είναι σημαντικό μόνο όταν καθοδηγείτε ένα πείραμα Predator σε τελική προσέγγιση. Για τον κανονικό οδηγό, το "πάρτε το πρώτο αριστερό" συνήθως παραμένει το ίδιο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση - η μηχανή αναζήτησης θα επιλέξει αρχικά το μέγεθος οθόνης που θεωρεί κατάλληλο για τον όρο αναζήτησης. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι όλες οι δορυφορικές εικόνες δεν έχουν την υψηλότερη ανάλυση. Το δικό μας σπίτι είναι ένα pixel blob, το αγρόκτημα μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά πολύ πιο καθαρό. Αλλά είναι τελικά ένα δωρεάν εργαλείο.

Χρησιμοποιώντας το Google Maps

Είναι τόσο εύκολο όσο το ABC ... βάζετε τον όρο αναζήτησης, βελτιώστε την αναζήτησή σας (αν ο όρος αναζήτησης ήταν διφορούμενος), μεγεθύνετε. Ο πραγματικός χειρισμός των χαρτών είναι πολύ διαισθητικός, κατακτημένος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το μειονέκτημα - χρειάζεστε έναν υπολογιστή μέσης ισχύος και νεωτερικότητας. Τα παλιά clunkers δεν μπορούν να χειριστούν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Αλλά οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές, tablet και smartphones χειρίζονται καλά. Και, πιο σημαντικό, χρειάζεστε μια αρκετά καλή σύνδεση με τον ιστό. Τα τελευταία από αυτά μπορούν να κάνουν τη χρήση των Χαρτών Google στον τομέα πρακτικά αδύνατη για τον ταξιδιώτη. Ή θα προκαλέσει τέτοιες δαπάνες (με τη μεταφορά δεδομένων μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου) ώστε να καταστούν οι εναλλακτικές λύσεις βιώσιμες από την αρχή, παρότι η υπηρεσία είναι δωρεάν.

Οι Χάρτες Google είναι απολύτως τέλεια στο στάδιο του σχεδιασμού στο σπίτι ή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ειδικά σε συνδυασμό με το Streetview. Ή μετά από τις διακοπές σας για να ξανα-παρακολουθήσετε και να ξαναζήσετε τις εμπειρίες σας.

Χάρτες Google σε σύγκριση με τα συμβατικά εργαλεία προγραμματισμού ταξιδιού

Γενικά, θα βαθμολογούσαμε τους Χάρτες Google ανάμεσα στα πιο έξυπνα ηλεκτρονικά διαθέσιμα εργαλεία - τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εκτός από τα συμβατικά εργαλεία σχεδιασμού όπως οι οδηγοί ή οι ιστότοποι. Ενώ οι δορυφορικές εικόνες είναι μεγάλες, οι πληροφορίες που περιέχονται σε στιγμές μπορεί να είναι αραιές και επίσης υπόκεινται σε παραμορφωμένη προοπτική (βλ. Παρακάτω).

Το τμήμα χαρτογράφησης είναι, πώς θα το πω ... φιλικό προς τον υπολογιστή. Περιέχει τις απαραίτητες λεπτομέρειες όπως τα οδικά ονόματα, αλλά εκεί σταματά. Πρόσθετες πληροφορίες από τους δείκτες ύψους σε υποδείξεις χαρακτηριστικών συχνά δεν υπάρχουν απλά εκεί. Από αυτή την άποψη, οποιοσδήποτε μεγάλος χάρτης που αγοράστηκε από την Ordnance Survey Ireland (OSi) κερδίζει τα χέρια κάτω.

Οι παγίδες των Χαρτών Google

Εδώ είναι μερικά πράγματα που παρατήρησα στην καθημερινή χρήση:

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος των Χαρτών Google μπορεί ωστόσο να είναι ο χρόνος που διαθέτετε για άλλα πράγματα - είναι σοβαρά εθιστικό και θα αρχίσετε να ψάχνετε το σπίτι της γιαγιάς σας, τα διάσημα μέρη σε όλο τον κόσμο, την Περιοχή 51 και άλλα πράγματα.

Μια τελική απόφαση

Οι Χάρτες Google είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και έχει εξελιχθεί σε κάτι που πηγαίνει στον ιστό. Είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο για να παίξετε γύρω ή να κάνετε κάποια έρευνα. Αν και ένας καλός χάρτης θα σας δώσει περισσότερες γεωγραφικές λεπτομέρειες, δεν θα σας δείξει ποια σπίτια έχουν κήπους στον τελευταίο όροφο - πρακτικά άχρηστες πληροφορίες, αλλά ποιος ξέρει πότε θα έρθει χρήσιμος;