Πώς να χρησιμοποιήσετε τα τρένα του Μονάχου

Τα τρένα του Μονάχου δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά είναι αρκετά εύκολο και χρησιμοποιώντας τα τρένα, τα λεωφορεία και τα τραμ της πόλης είναι ο έξυπνος τρόπος να φτάσετε στο Μόναχο.

Εάν πάρετε το τρένο από αλλού στη Γερμανία ή την Ευρώπη στο Μόναχο, θα περάσετε πιθανώς στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, το Haptbahnhof . Εάν φτάσετε αεροπορικώς, πάρτε τη γραμμή S bahn S1 ή S8 στο Hauptbahnhof.

Το Μόναχο χωρίζεται σε ζώνες, αλλά σχεδόν παντού θα θέλετε να πάτε στη ζώνη "μπλε".

Οι βόλτες στις και στις διάφορες ζώνες καλύπτονται από μια κάρτα με δέκα εισιτήρια, τα οποία μπορείτε να φτάσετε στους σταθμούς U bahn, το αεροδρόμιο, το Δημαρχείο στην πλατεία Marienplatz (μεγάλη πλατεία τουριστών όπου θα βρείτε το περίφημο Glockenspiel) και μερικές στάσεις λεωφορείων . Τα τρένα U bahn ή τα "γρήγορα" τρένα είναι ως επί το πλείστον υπεράνω εδάφους και τα S bahn είναι σε μεγάλο βαθμό υπόγεια ηλεκτρικά τρένα. Τα λεωφορεία θα σας συνδέσουν με τρένα εάν χρειαστεί και μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια που καλύπτουν βόλτες με λεωφορεία και με τα δύο είδη τρένων. Τα εισιτήρια πρέπει να "επικυρωθούν" σε κόκκινο ή κίτρινο ρολόι / μηχανή πριν από την οδήγηση ή ένας αγωγός μπορεί να σας τιμωρήσει (αφού επικυρώσετε το εισιτήριό σας για να σας αποτρέψουμε από τη χρήση του ξανά). Μάθετε περισσότερα για τις μεταφορές της πόλης του Μονάχου.