Πώς να τρώτε με ασφάλεια μια Τουρκία

Εάν αποφασίσετε να βάψετε μια Τουρκία, διαβάστε αυτές τις συμβουλές ασφαλείας

Τα τελευταία χρόνια οι γαλοπούλες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Η μέθοδος μαγειρέματος απαιτεί την τοποθέτηση της γαλοπούλας σε τρία γαλόνια ή περισσότερο ελαίου, που θερμαίνεται από προπάνιο.

Πριν να έρθετε κοντά στη φριτέζα, το Τμήμα Ιατρικής Διάσωσης The Tempe Fire σας ζητάει να ξέρετε ότι, αν μαγειρεύετε τη γαλοπούλα σας, η ασφάλεια αρχίζει με σωστή απόψυξη. Αφήνοντας μια γαλοπούλα έξω σε ένα πάγκο για την απόψυξη μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από σαλμονέλα.

Η Τουρκία (και όλα τα κρέατα και τα ψάρια, πραγματικά) πρέπει να αποψυχθούν στο ψυγείο. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να ξεπαγώσει σωστά η γαλοπούλα σας. Ακολουθούν οι οδηγίες του USDA για την απόψυξη μιας ολόκληρης γαλοπούλας στο ψυγείο:

  • 4 έως 12 λίβρες: μία έως τρεις ημέρες
  • 12 έως 16 λίβρες: τρεις έως τέσσερις ημέρες
  • 16 έως 20 λίβρες: τέσσερις έως πέντε ημέρες
  • 20 έως 24 λίβρες: πέντε έως έξι ημέρες

Το τμήμα πυρκαγιάς και ιατρικής Avondale προειδοποιεί ότι το μαγείρεμα με φρυγανιές με βαθύ λίπος μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος ανατροπής, υπερθέρμανσης ή έκχυσης καυτού ελαίου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιές, εγκαύματα ή άλλους τραυματισμούς.

Κίνδυνοι από το ψήσιμο μιας Τουρκίας

Εδώ είναι πέντε κίνδυνοι που συνδέονται με το βαθύ τηγάνισμα μιας γαλοπούλας, σύμφωνα με το Τμήμα Πυροσβεστικής της Avondale.

  1. Οι μονάδες μπορούν εύκολα να αναποδογυρίζουν, χύνουν ζεστό μαγειρικό λάδι σε μια μεγάλη περιοχή.
  2. Μια υπερχειλισμένη κατσαρόλα μαγειρέματος ή μερικώς κατεψυγμένη γαλοπούλα θα προκαλέσει να χυθεί λάδι μαγειρέματος όταν εισαχθεί η γαλοπούλα.
  3. Μια μικρή ποσότητα λαδιού μαγειρέματος που έρχεται σε επαφή με τον καυστήρα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη πυρκαγιά.
  1. Χωρίς τα χειριστήρια του θερμοστάτη, οι φριτέζες έχουν τη δυνατότητα να υπερθερμαίνουν το λάδι στο σημείο της καύσης.
  2. Οι πλευρές του δοχείου μαγειρέματος, του καπακιού και των λαβών μπορεί να πάρουν επικίνδυνα ζεστό, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους καύσης.

Η Avondale Fire Rescue συμβουλεύει να μην χρησιμοποιήσετε μια φριτέζα γαλοπούλας. Αν αποφασίσετε να το κάνετε ούτως ή άλλως, πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις προφυλάξεις.

Εάν τρώτε μια Τουρκία, το κάνετε με ασφάλεια

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμβουλές Avondale Rescue Safety, επικοινωνήστε με την Avondale Fire Rescue στο 623-333-6112 ή επισκεφτείτε τις στο διαδίκτυο.