Πηγαίνοντας στην παραλία στην Ιταλία

Εάν ταξιδεύετε στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να θέλετε να περάσετε μια μέρα (ή περισσότερο) σε μια παραλία. Η μετάβαση στη θάλασσα είναι πολύ δημοφιλής στους Ιταλούς, ειδικά τις Κυριακές, ενώ οι ιταλικές παραλίες μπορεί να είναι πολύ γεμάτες το καλοκαίρι. Αν σκοπεύετε να μείνετε κοντά στην ακτή τον Αύγουστο, θα πρέπει να κάνετε κράτηση στο ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων.

Τι να περιμένετε σε μια ιταλική παραλία

Οι περισσότερες από τις παραλίες δεν είναι δωρεάν, αλλά χωρίζονται σε ιδιωτικές παραλίες που ονομάζονται σταθεροί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια μέρα.

Η αμοιβή σας συνήθως παίρνει μια καθαρή παραλία, dressing room όπου μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα σας, υπαίθριο ντους για ξέπλυμα, ένα καλό κολυμβητήριο, τουαλέτες, ένα μπαρ και μερικές φορές εστιατόριο. Στο σταθερομέτρη, μπορείτε να νοικιάσετε καρέκλα και ομπρέλα παραλίας, επίσης. θα σας δοθεί μια θέση κατά μήκος της παραλίας με τις καρέκλες και την ομπρέλα σας. Οι ντόπιοι αγοράζουν εποχιακά περάσματα και έτσι έχουν τις πρώτες θέσεις. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την παραλία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, υπάρχει μερικές φορές εβδομαδιαίο ή μηνιαίο δελτίο που μπορείτε να αγοράσετε. Οι ναυαγοσώστες είναι συνήθως σε υπηρεσία στις ιδιωτικές παραλίες. Σταθεροποιημένα συνήθως κοντά πριν το ηλιοβασίλεμα.

Οι ελεύθερες παραλίες βρίσκονται συχνά στο τέλος των ιδιωτικών παραλιών, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ωραίες και συνήθως δεν θα έχουν τουαλέτες (ή μέρος για αλλαγή) ή ναυαγοσώστες (αν και υπάρχει ναυαγοσώστης σε κοντινό ιδιωτικό χώρο, αυτός / αυτή θα ανταποκριθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης).

Η ανώδυνη ηλιοθεραπεία για τις γυναίκες ήταν συνηθισμένη και μερικές γυναίκες εξακολουθούν να επιλέγουν να λούζουν τόπλες, ειδικά σε πιο απομονωμένες περιοχές.

Θα δείτε σπάνια τις γυναίκες σε μαγιό, ακόμη και οι μεγαλύτερες γυναίκες φορούν συνήθως μπικίνι ή κοστούμι 2 τεμαχίων.

Οι παραλίες δεν είναι πάντα αμμώδεις, αλλά μερικές φορές είναι βότσαλα ή βραχώδεις. Οι παραλίες της λίμνης δεν είναι φυσικά αμμώδεις και είναι βραχώδεις, εκτός και αν εισάγεται άμμος, όπως έγινε σε ορισμένες δημοφιλείς λίμνες.

Μερικές φορές υπάρχει μικρός χώρος για μια παραλία, έτσι οι συγκεκριμένες πλατφόρμες ή βεράντες γίνονται δίπλα στη θάλασσα και χρησιμοποιούνται σαν παραλίες.

Πού να πάτε στην παραλία στην Ιταλία

Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς της Ιταλίας είναι:

Παραλίες γαλάζιας σημαίας στην Ιταλία

Η γαλάζια σημαία απονέμεται στις παραλίες βάσει αυστηρών κριτηρίων, όπως η ποιότητα των υδάτων, ο κώδικας δεοντολογίας της παραλίας, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η διαχείριση (συμπεριλαμβανομένης της καθαριότητας της παραλίας και της διαθεσιμότητας των τουαλετών) και των υπηρεσιών ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένων των κατάλληλων ναυαγοσώστη και της προσβασιμότητας για αναπηρικές καρέκλες).

Δείτε τις παραλίες με γαλάζια σημαία για να βρείτε παραλίες με γαλάζια σημαία στην Ιταλία.