Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στην ακτή του Αμάλφι

Πάρτε το τρένο από τη Ρώμη ή τη Νάπολη, ή hop σε ένα πορθμείο

Η ακτή Αμάλφι είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ιταλίας και δεν είναι ένα πολύ μακρινό ταξίδι για τους ταξιδιώτες που μένουν στη Ρώμη. Οι δρόμοι στο Αμάλφι, όμως, είναι τυλιγμένοι και στενοί, ειδικά ο SS163, ο κεντρικός δρόμος προς τις παράκτιες πόλεις. Αυτή η διαδρομή μπορεί να είναι δύσκολη για ένα μη τοπικό να διασχίσει εύκολα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να φτάσετε στο Αμάλφι από τη Ρώμη, αν δεν θέλετε να οδηγήσετε τον εαυτό σας και είναι ένα τόσο γραφικό ταξίδι που ίσως θέλετε έναν έμπειρο οδηγό για να κάνετε την οδήγηση, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη θέα.

Υπάρχουν ιδιωτικές υπηρεσίες αυτοκινήτων που θα σας μεταφέρουν από τη Ρώμη ή τη Νάπολη στο Αμάλφι. Είναι βολικό και εύκολο, αλλά θα σας κοστίσει μια αρκετά δεκάρα (ή στα ιταλικά, un bel centesimo ).

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τόσο τις γραμμές του τρένου όσο και τις ακτοπλοϊκές γραμμές προς την ακτή Αμάλφι. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές.

Τρένα από τη Ρώμη στη Νάπολη

Το ταξίδι με τρένο στην Ιταλία είναι πολύ λιγότερο ακριβό από ό, τι σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Υπάρχει μια προειδοποίηση: Εάν παίρνετε ένα τρένο κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, θα είναι αρκετά γεμάτο και ίσως έχετε πρόβλημα να βρείτε μια θέση, οπότε σχεδιάστε ανάλογα.

Για να φτάσετε στο Αμάλφι, θα πρέπει πρώτα να πάρετε ένα τρένο Trenitalia από το Roma Termini, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, στο Napoli Centrale, τον κεντρικό σταθμό στη Νάπολη. Τα τρένα τρέχουν απευθείας μεταξύ των δύο σταθμών, αν και μερικά αργά τρένα απαιτούν αλλαγή, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Στη Napoli Centrale, θα επιβιβαστείτε σε ένα τρένο για το Vietri sul Mare, όπου μπορείτε να πάρετε τοπικά λεωφορεία προς το Αμάλφι και άλλες πόλεις της επαρχίας Salerno.

Ελέγξτε τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα της Trenitalia ή στη σελίδα επιλογής εισιτηρίων τρένων της Ιταλίας, όπου μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια εισιτηρίων online σε δολάρια ΗΠΑ.

Ποια Trenitalia τρένο για να πιάσει

Δεν είναι όλες οι πόλεις της Ιταλίας σερβίρονται από τα τρένα Trenitalia, αλλά η Ρώμη, η Νάπολη και το Vietri sul Mare είναι. Ορισμένα τρένα είναι ταχύτερα και πιο ακριβά από άλλα, οπότε ξέρετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας πριν αγοράσετε τα εισιτήριά σας.

Το τρένο υψηλής ταχύτητας Frecciargento είναι η πιο ακριβή επιλογή, αλλά προσφέρει διαμερίσματα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και έχει υπηρεσία μπαρ. Το Regionale είναι τοπικά τρένα σε ένα πρόγραμμα μετακίνησης. Είναι φθηνές και αρκετά αξιόπιστες, αλλά θα γεμίσουν σε ώρες αιχμής. Δεν υπάρχει συνήθως μια επιλογή πρώτης κατηγορίας σε περιφερειακά τρένα, αλλά αξίζει να ζητήσετε αναβάθμιση αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά.

Τρένα από τη Νάπολη στο Σαλέρνο για την ανατολική ακτή Αμάλφι

Για να φτάσετε στις πόλεις της Ακτής του Αμάλφι, όπως το Αμάλφι, το Ποσιτάνο, το Πραϊόνο και το Ραβέλο, συνεχίστε με ένα κανονικό τρένο από τη Νάπολη (βλ. Παραπάνω) και στη συνέχεια πάρτε το λεωφορείο από το Σαλέρνο. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου τα δρομολόγια από το Σαλέρνο προς Αμάλφι, Μινόρι και Ποσιτάνο. Δείτε το TravelMar για δρομολόγια πορθμείων.

Πώς να φτάσετε στο Sorrento και την ακτή Amalfi με αυτοκίνητο

Μπορεί να θέλετε ένα αυτοκίνητο εάν μένετε σε ένα από τα μικρά χωριά της χερσονήσου του Αμάλφι. Για να οδηγήσετε από τη Ρώμη, πάρτε το A1 Autostrada (δρόμο με διόδια) στη Νάπολη, στη συνέχεια το A3 Autostrada.

Για να φτάσετε στο Sorrento, βγείτε στο Castellammare di Stabia και πάρτε το SP 145. Ακολουθήστε τη Via Sorrentina κατά μήκος της ακτής. Για να φτάσετε στο Positano, ακολουθήστε τις οδηγίες προς Sorrento και, στη συνέχεια, πάρτε το SS 163 (Via Nastro Azzurro) στο Positano. Για να φτάσετε στο Αμάλφι ή σε χωριά κοντά στο Αμάλφι, μείνετε στο A3 και βγείτε στο Vietri Sul Mare, στη συνέχεια, πάρτε το SS 163, Via Costeira, προς το Αμάλφι.

Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε το τρένο για να Sorrento, στη συνέχεια να πάρει ένα αυτοκίνητο ενοικίασης εκεί.

Πλοία για την ακτή του Αμάλφι

Από την 1η Απριλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, τα πλοία και τα υδροπλάνα τρέχουν μεταξύ των λιμένων της Νάπολης, του Sorrento, του νησιού Κάπρι και άλλων πόλεων του Αμάλφι. Σημειώστε ότι δεν υπάρχουν απευθείας δρομολόγια από τη Νάπολη προς το Αμάλφι.

Ορισμένα δρομολόγια τρέχουν σε άλλες εποχές, αλλά είναι πολύ λιγότερο συχνές. Ελέγξτε τους χρόνους του υδροπλάνου σε αυτόν τον ιστότοπο (στα ιταλικά). Και σχεδιάζετε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων, ειδικά αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τουριστικών μηνών.

Πού να μείνετε στην ακτή του Αμάλφι