Το Centro Storico είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης

Το Centro Storico είναι το ιστορικό κέντρο μιας ιταλικής πόλης. Εδώ θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο. Σε μεγαλύτερες πόλεις ή κωμοπόλεις μπορεί να υπάρχει ένα κέντρο, η κύρια εμπορική περιοχή που είναι συνήθως πιο σύγχρονη, και το παλιότερο centro storico, όπου θα βρείτε τα αξιοθέατα.

Προγράμματα οδήγησης Προσοχή

Πολλά από τα centro storico είναι συχνά πεζόδρομος ή περιορισμένη ζώνη κυκλοφορίας και μόνο αυτοκίνητα με ειδικές άδειες επιτρέπεται να οδηγούν εκεί.

Όταν βρίσκεστε κοντά στο κέντρο, κοιτάξτε προσεκτικά τις πινακίδες που υποδεικνύουν ένα ZTL (ζώνη traffico limitato ή περιορισμένη ζώνη κυκλοφορίας), περιορισμένη είσοδος κατά τη διάρκεια των αναρτημένων ωρών ή μια πεζοδρομημένη ζώνη (εικόνα ενός ατόμου με τα πόδια). Μάθετε περισσότερα στις συμβουλές για την οδήγηση στην Ιταλία . Ο χώρος στάθμευσης είναι συχνά περιορισμένος ή περιορισμένος στο centro storico επίσης, ακόμα και όταν μπορείτε να εισάγετε με το αυτοκίνητό σας. Αναζητήστε ένα πάρκινγκ κοντά στο centro storico και περπατήστε από εκεί.

Πολλοί σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται στην άκρη του Centro Storico ή σε κοντινή απόσταση. Θα υπάρχουν πιθανώς σημάδια σε αυτό από το σιδηροδρομικό σταθμό ή αν δεν είναι πολύ κοντά, θα υπάρχει ένα συνδετικό λεωφορείο που φεύγει από κοντά στο σταθμό.

Τι υπάρχει στο Centro Storico

Η πλειοψηφία των κτιρίων σε ένα Centro Storico θα είναι από την ύστερη μεσαιωνική ή την αναγεννησιακή περίοδο, αλλά μπορεί να διασκορπίζεται με κομμάτια ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής (όπως στη Ρώμη ) ή ακόμα και τεράστιους τοίχους Ετρουσκάνης (όπως στην Περούτζια ).

Το Centro Storico μπορεί να συνδέεται εξ ολοκλήρου με αρχαία τείχη που εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα, όπως στη Lucca.

Ο καθεδρικός ναός ή ο καθεδρικός ναός είναι συχνά στο ιστορικό κέντρο ή ακριβώς στην άκρη του. Υπάρχει συνήθως μια μεγάλη πλατεία ή τετράγωνο μπροστά από τον καθεδρικό ναό που μπορεί να έχει σιντριβάνι ή αγάλματα. Το δημαρχείο είναι επίσης συχνά στο ιστορικό κέντρο, ειδικά αν είναι σε ένα παλαιότερο κτίριο, και μπορεί επίσης να έχει μια μεγάλη πλατεία μπροστά του.

Ένα από αυτά τα τετράγωνα είναι ίσως η κεντρική πλατεία. Συνήθως θα υπάρχει μπαρ ή καφενείο στην κεντρική πλατεία και συχνά μερικά καταστήματα ή εστιατόριο.

Θα υπάρχουν άλλες εκκλησίες και μικρές πλατείες στο κέντρο, μνημειακά αρχοντικά και συνήθως μερικά μουσεία. Μερικές φορές ένα κάστρο μπορεί να βρίσκεται μέσα ή κοντά στο centro storico, επίσης. Πολλές πόλεις έχουν μια κεντρική ή υπαίθρια αγορά. Φεστιβάλ και υπαίθριες συναυλίες μουσικής το καλοκαίρι πραγματοποιούνται συχνά στο ιστορικό κέντρο επίσης.

Το ιστορικό κέντρο είναι ένα καλό μέρος για να περάσετε λίγο χρόνο μόνο περιπλάνηση, κοιτάζοντας την παλιά αρχιτεκτονική. Η επίσκεψη στο centro storico είναι ένα από τα κορυφαία ελεύθερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ιταλία .