Τι να κάνετε στη Λιλ στη Βόρεια Γαλλία

Περιηγήσεις στον Παγκόσμιο Πόλεμο από την πόλη αυτή

Η Λιλ, η Γαλλία, βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία, στον ποταμό Deûle, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Η Λιλ είναι μία ώρα με το τρένο από το Παρίσι και 80 λεπτά από το τρένο TGV από το Λονδίνο.

Η Λιλ είναι στην περιοχή Nord-Pas de Calais της Γαλλίας.

Δείτε επίσης:

Πώς να φτάσετε στη Λίλλη

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Lille-Lesquin απέχει 10χλμ. Από το κέντρο της Λιλ.

Μια λεωφορείο από το αεροδρόμιο (από την πόρτα Α) σας μεταφέρει στο κέντρο της Λιλ σε 20 λεπτά.

Η Λιλ διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς που απέχουν 400 μέτρα. Ο σταθμός Lille Flandres προσφέρει περιφερειακά τρένα TER και απευθείας υπηρεσία TGV στο Παρίσι, ενώ ο σταθμός Lille Europe διαθέτει υπηρεσία Eurostar στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες, υπηρεσία TGV στο αεροδρόμιο Roissy, στο Παρίσι και στις μεγάλες γαλλικές πόλεις.

Δείτε επίσης: Χάρτης διαδραστικών σιδηροδρόμων της Γαλλίας

Επίσκεψη Battlefields του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου από τη Λιλ και αλλού στην περιοχή

Η Λιλ, ως η πρώτη στάση στη γαλλική πλευρά της σήραγγας του καναλιού , είναι ένα καλό μέρος για να επισκεφτείτε εάν το κύριο ενδιαφέρον σας για την περιοχή είναι τα πεδία μάχης του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μέρη που ίσως θέλετε να εξετάσετε. Ο Arras, μια ώρα από τη Λιλ, αλλά χωρίς απευθείας τρένα, είναι στην πραγματικότητα λίγο πιο κοντά σε πολλά από τα πεδία μάχης, ενώ η Μπριζ στο Βέλγιο έχει επίσης περιηγήσεις στο WWI Battlefield.

Υπάρχει επίσης μια περιήγηση μάχης 2 ημερών από το Παρίσι .

Αυτά είναι μερικά από τα κύρια πεδία μάχης κοντά στη Λίλλη:

Δείτε επίσης: 3ήμερη περιοδεία των μαχητικών πεδίων του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου από τη Λιλ

Σχετικά με τη μάχη του Fromelles

Η μάχη της Fromelles, κοντά στη Λίλλη, ήταν η πρώτη σημαντική μάχη στο δυτικό μέτωπο που περιελάμβανε αυστραλιανά στρατεύματα. Θεωρείται επίσης ότι είναι η πιο αιματηρή 24 ώρες στην αυστραλιανή στρατιωτική ιστορία. Τη νύχτα της 19ης Ιουλίου 1916, 5533 Αυστραλοί και 1547 Άγγλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αφέθηκαν. Οι γερμανικές απώλειες εκτιμήθηκαν σε λιγότερους από 1600 άνδρες.

Για πολλούς, αυτή η μάχη ήταν τόσο τραγική όσο ήταν άχρηστη. Ήταν απλά μια εκτροπή για τη μεγάλη επίθεση μάχη στο Somme που έτρεξε 80 χλμ προς τα νότια. Η μάχη δεν παρείχε ούτε στρατηγικό πλεονέκτημα ούτε μακροχρόνιο όφελος.

Περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Λιλ

Δείτε επίσης: Tour of Lille από το Convertible 2CV

Η Λιλ είναι γνωστή για τους στενούς πλακόστρωτους δρόμους της με φλαμανδικά σπίτια, ζωντανές καφετέριες και κομψά εστιατόρια. Ορίστηκε ως η «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα» για το 2004.

Θα θελήσετε να δείτε τον Γοτθικό καθεδρικό ναό της Λιλ, τη συλλογή των ζωγραφικών έργων του 15ου έως 20ου αιώνα στο Musée des Beaux-Arts , τα οποία οι καλλιτέχνες έχουν ορίσει το δεύτερο σημαντικό μουσείο μετά το Λούβρο του Παρισιού και το Place Général de Gaulle , επίσης γνωστό ως το Μεγάλο Παλάτι.

Για να πάρετε μια διαφορετική προοπτική στη Λιλ, ανεβείτε στις σκάλες του καμπαναριού και δείτε το από ψηλά.

Για ένα καλό παράδειγμα του φλαμανδικού μπαρόκ από τον αρχιτέκτονα Julien Destrée, δείτε το παλιό χρηματιστήριο ( Vieille Bourse ).

Το Hospice Comtesse ιδρύθηκε ως νοσοκομείο το 1237 από την κονσέρτα της Φλάνδρας, Jeanne de Constantinople και παρέμεινε ως νοσοκομείο μέχρι το 1939. Πάρτε μια γεύση όπου οι καλόγριες Αυγουστίνος παρείχαν ένα καταφύγιο για τους άρρωστους, δείτε κάποια τέχνη (το Musée de l ' Το Hospice Comtesse μετατράπηκε σε μουσείο) και στη συνέχεια βγείτε έξω και επισκεφτείτε τον ιατρικό κήπο.

Στη δυτική πλευρά της Λιλ είναι η Citadelle de Lille , το φρούριο της Λιλ, που χτίστηκε γύρω στο 1668 από τον Vauban και ήταν μέρος των οχυρώσεων της πόλης, τα περισσότερα από τα οποία διαλύθηκαν προς το τέλος του 19ου αιώνα. Το Bois de Boulogne περιβάλλει την Citadelle και είναι δημοφιλές στους πεζοπόρους και τους λαούς με τα παιδιά. Υπάρχει ένας άρτια οργανωμένος ζωολογικός κήπος ( Parc Zoologique ) κοντά.

Οι αγοραστές θα θέλουν να σταματήσουν στο Centre Commercial Euralille ή το Euralille Shopping Centre που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς. 120 καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες θα απολαύσουν τα χρήματά σας σε αυτό το Rem Koolhaas 1994 classic.

Σημειώστε ότι πολλά μουσεία στη Λιλ είναι κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ένα ενδιαφέρον ημερήσιο ταξίδι από τη Λίλλη: πάρτε το τρένο στην κοντινή πόλη Lens, όπου μπορείτε να δείτε τη νέα επέκταση του Λούβρου, που ονομάζεται Louvre-Lens: Lens Ταξιδιωτικός Οδηγός

Για περιηγήσεις στη Λιλ, βλ. Viator, η οποία προσφέρει ξεναγήσεις σε διάφορα αξιοθέατα της Λιλ.

Lille Δημόσιες Συγκοινωνίες

Η Lille διαθέτει 2 γραμμές μετρό, 2 γραμμές τραμ και περίπου 60 γραμμές λεωφορείων. Για τον τουρίστα, η απόκτηση ενός Lille City Pass μπορεί να είναι η καλύτερη απάντηση στις μεταφορικές ανάγκες, καθώς παρέχει πρόσβαση σε 27 τουριστικά αξιοθέατα και αξιοθέατα καθώς και δωρεάν χρήση του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών. Μπορείτε να πάρετε το δελτίο στο τουριστικό γραφείο.

Γραφείο Τουρισμού της Λιλ

Το Lille Tourist Office βρίσκεται στο Palais Rihour στο Place Rihour. Υπάρχουν πολλές εκδρομές στις οποίες μπορείτε να εγγραφείτε στο τουριστικό γραφείο, συμπεριλαμβανομένης της περιοδείας λεωφορείων της Φλάνδρας Lille - Ieper - Lille, του City Tour, του Old Lille Walking Tour, μπορείτε να κάνετε κράτηση για να ανεβείτε στο Belfry του Δημαρχείου για να δείτε τη Λίλη, και μπορείτε να εγγραφείτε για περιηγήσεις Segway.

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Λιλ

Η Λιλ ήταν η πρώτη πόλη στη Γαλλία για να προσφέρει μια χριστουγεννιάτικη αγορά. Η αγορά κυμαίνεται από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και τα καταστήματα είναι ακόμη ανοιχτά στις τρεις Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα. Η αγορά των Χριστουγέννων της Λίλλης βρίσκεται στην πλατεία Rihour.

Καιρός και κλίμα

Η Λιλ προσφέρει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα το καλοκαίρι, αν και μπορείτε να περιμένετε λίγη βροχή, η οποία εντείνεται το φθινόπωρο. Τα υψηλά ημερήσια επίπεδα τον Ιούνιο-Αύγουστο είναι στα χαμηλά 20 δευτερόλεπτα, περίπου 70 ° F.