Επισκεφθείτε το κρασί Limoux και Drink Limoux

Το σπίτι του Blanquette, το πραγματικό πρώτο αφρώδες κρασί

Η εφεύρεση του αφρώδους οίνου - στην Champagne ή Limoux;

Ο περισσότερος κόσμος πιστώνει την εφεύρεση αφρώδους οίνου στην περιοχή της Σαμπάνης και στο Dom Perignon. Ο θρύλος και η πιθανή πραγματική ιστορία είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τους ντόπιους Limoux, δημιουργήθηκε πραγματικά λίγα μίλια έξω από την πόλη. Η ύπαρξή του τεκμηριώνεται ήδη από τα 1500s. Όταν ο μεγάλος Dom περάσει από το Limoux, έκλεψε την ιδέα.

Ή έτσι ο θρύλος πηγαίνει.

Αλλά υπάρχει μια άλλη σύνδεση. σε όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση, στην πραγματικότητα μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση, ήταν οι μοναχοί που έκαναν τόσα πολλά να εφεύρουν και να τρέφουν τα καλά πράγματα στη ζωή και το αφρώδες κρασί Limoux δεν αποτελεί εξαίρεση.

Έτσι ... Πού κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το Limoux;

Δεν μπορείτε να χάσετε το Abbaye de St-Hilaire στο κοντινό χωριό St-Hilaire, δήθεν το μέρος όπου το 1531 οι μοναχοί ανακάλυψαν πώς να φτιάξουν το αφρώδες κρασί. Εκτός από την αφρώδη σύνδεση, είναι ένα συναρπαστικό μέρος με σαρκοφάγο στον καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα από τον Maitre de Cabestany που ταξίδεψε στην περιοχή, χαράζοντας εξαιρετικά διακριτικά αγάλματα. Η σαρκοφάγος έχει μια γλυπτική που απεικονίζει το μαρτύριο του St Sernine, προστάτη της Τουλούζης. Τραβήχτηκε από έναν ταύρο μέχρι το θάνατό του και στη συνέχεια θάφτηκε εδώ.

Η πόλη του Limoux

Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο για την προέλευση του οίνου, το Limoux είναι μια όμορφη μικρή πόλη με μεγάλη καρδιά.

Αποτελεί το σπίτι ενός από τα πιο δημοφιλή Carnavals της Ευρώπης, ένα θεϊκό διήμερο για τα τρόφιμα, τη μουσική και τη γαλλική joie de vivre . Ο μαγευτικός ποταμός Aude υφαίνει μέσα από τη μικρή πόλη όπου η νυχτερινή ζωή συγκεντρώνεται γύρω από τον τόπο de la République στην παλιά πόλη. Μην χάσετε τον παραλιακό δρόμο Tivoli.

Καθίστε σε ένα από τα τοπικά καφέ, απολαμβάνοντας ένα Blanquette και απλά αφήστε τις ανησυχίες σας να ξεφύγουν από το μυαλό σας.

Χτυπήστε την αγορά της Παρασκευής για να δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα και σπεσιαλιτέ. Επισκεφθείτε το Μουσείο Αυτοματισμών και το μοναδικό Μουσείο Πιάνου το οποίο αναφέρει την ιστορία της εξέλιξης του οργάνου και διαθέτει αίθουσα συναυλιών για εξαιρετικές παραστάσεις που ανοίγουν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Για ένα μικρό καταφύγιο ειρήνης, κάντε το Βοτανικό Πάρκο με αρωματικά λουλούδια στο La Bouichère στα περίχωρα της πόλης. Αγνοήστε το αστικό περιβάλλον. μόλις βρισκόταν μέσα στον κήπο, η πολυάσχολη ζωή της πόλης φαίνεται ένα εκατομμύριο μίλια μακριά.

Πηγαίνετε για το Blanquette και ...

Το Blanquette είναι η πραγματική γοητεία, όμως. Προτιμώ πραγματικά τον πιο ξακουστό ξάδελφό της της Σαμπάνιας. Έχει μια υποτιμημένη, ξηρή και ζεστή προσωπικότητα που ταιριάζει με τη ρύθμιση της Νότιας Γαλλίας. Ενώ είναι δύσκολο να βρεθούν στα καταστήματα κρασιών των ΗΠΑ, βρήκα έναν ηλεκτρονικό ιστότοπο όπου μπορείτε να το αγοράσετε τώρα!

Ενώ η Blanquette είναι ο ισχυρισμός της περιοχής ότι δεν είναι τόσο διάσημη φήμη, οι τοπικοί αμπελώνες παράγουν θαυμάσια chardonnays, syrahs και "Crémant de Limoux", ένα μίγμα chardonnay και chenin σταφύλια.

Τι να δείτε κοντά

Το Limoux βρίσκεται στην καρδιά της δραματικής χώρας Cathar της Γαλλίας, λίγα μόλις λεπτά από τη μεσαιωνική συνοικία Carcassonne . Το καλοκαίρι, όταν το Carcassonne, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO , εκρήγνυται στις ραφές με τους τουρίστες, μένουν στο Limoux και οδηγούν στο Carcassonne για την ημέρα.

Αυτή είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές της Γαλλίας για μια οδήγηση, καθώς περνάτε από αμπελώνες και οδηγείτε κατά μήκος δρόμων γεμάτων ψηλά πλατάνια. Σταματήστε στα οινοποιεία για γευστικές δοκιμές. Αφεθείτε στο κουλουράκι, ένα νόστιμο λαχανόκτιστο στιφάδο από λευκά φασόλια και κρέας.

Εάν το μόνο που παίρνει πάρα πολύ, πηγαίνετε στο Alet-les-Bains , στα νότια του Limoux για λίγη ξεκούραση και χαλάρωση στο σπα.

Που να μείνω

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε, υπάρχουν λίγες επιλογές διαμονής στο ή κοντά στο Limoux. Για την απόλυτη ατμόσφαιρα, χαλάρωση για ένα δωμάτιο στο Hôtel Le Monastère βρίσκεται (έκπληξη, έκπληξη) σε ένα πρώην μεσαιωνικό μοναστήρι.

Το υπέροχο Moderne et Pigeon βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία και βρίσκεται σε ένα κτήριο του 18ου αιώνα.

Διαβάστε τις κριτικές πελατών, να συγκρίνετε τιμές και να κάνετε κράτηση σε ξενοδοχείο στο Moderne et Pigeon με TripAdvisor.

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans