Ταξιδεύοντας στο Καρκασόν

Οχυρωμένη μεσαιωνική πόλη της Γαλλίας, Carcassonne

Το Carcassonne είναι ένα εξαιρετικό μέρος, μια τέλεια μεσαιωνική πόλη με τις ογκώδεις οχυρώσεις που κυριαρχούν στη γύρω εξοχή. Βλέποντας από μακριά φαίνεται απλά από ένα παραμύθι. Στο εσωτερικό, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Το Carcassonne είναι γνωστό ότι έχει μια ολόκληρη πόλη που είναι κάστρο. Το La Cité είναι διπλό τοίχωμα, με χλοοτάπητες (μεταφράζονται ως λίστες) ανάμεσα στους τοίχους που μπορείτε να περπατήσετε. Από τα ογκώδη τείχη, κοιτάζετε προς τα κάτω στο χαμηλότερο σημείο ( ville basse ).

Το Carcassonne είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Γαλλίας, αντλώντας κατά μέσο όρο 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Κάποιοι το περιγράφουν ως παγίδα τουριστών και υπάρχουν μερικά καταστήματα που περιστρέφονται με κολλώδη αναμνηστικά, αλλά παρά τα πλήθη, το Carcassonne είναι ένα μαγευτικό μέρος για να επισκεφτείτε. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι διαθέτει δύο καταχωρήσεις της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .

Να φτάσετε στο Carcassonne

Με αεροπλάνο: Μπορείτε να πετάξετε στο αεροδρόμιο του Carcassonne (Aéroport Sud de France Carcassonne), αν και αν αναχωρήσετε από τις ΗΠΑ, υπολογίστε σε μια στάση κάπου στην Ευρώπη ή στο Παρίσι. Η Ryanair πραγματοποιεί φτηνές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Καρκασόν. Μόλις φτάσετε, μια υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο προς το κέντρο της πόλης φεύγει από το αεροδρόμιο 25 λεπτά μετά την άφιξη κάθε πτήσης. Το κόστος είναι 5 € το οποίο σας δίνει επίσης μια ώρα χρήσης του συνολικού συστήματος μεταφοράς της πόλης.

Με τρένο: Ο σταθμός βρίσκεται στην κάτω πόλη και υπάρχουν τακτικά τρένα από το Arles, το Beziers, το Μπορντό , τη Μασσαλία , το Montpellier , το Narbonne, το Nîmes , το Quillan και την Τουλούζη.

Το Carcassonne βρίσκεται ακριβώς στην κύρια οδό Τουλούζ-Μονπελιέ.

Γύρω από το Carcassonne

Για μικρές διαδρομές στο κέντρο της πόλης του Carcassonne, η επιχείρηση λεωφορείων Agglo διαθέτει δωρεάν υπηρεσία.
Υπάρχει ένα τουριστικό λεωφορείο (2 € μεμονωμένο ταξίδι - επιστροφή 3 € ανά ημέρα) μεταξύ La Cité και Bastide St Louis.

Πότε να πάει

Δεν υπάρχει πραγματικά κακός χρόνος για να επισκεφθείτε αφού ο καιρός εδώ είναι αρκετά εύκρατος όλο το χρόνο, γι 'αυτό επιλέξτε μια εποχή που βασίζεται στις δικές σας προτιμήσεις.

Το χειμώνα, πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης είναι κλειστά ή λειτουργούν σε περιορισμένες ώρες. Η άνοιξη και η πτώση μπορεί να είναι ιδανική. Οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν τα περισσότερα γεγονότα, αλλά το Carcassonne θα είναι επίσης γεμάτο με τουρίστες εκείνη την εποχή του χρόνου.

Μια μικρή ιστορία

Το Carcassonne έχει μακρά ιστορία που εκτείνεται μέχρι τον 6ο αιώνα π.Χ. Έγινε μια ρωμαϊκή πόλη και στη συνέχεια κυβερνήθηκε από τους Σαρακηνούς πριν εκδιωχθούν από τους Γάλλους τον 10ο αιώνα. Η ευημερία της πόλης ξεκίνησε όταν η οικογένεια Trencavel κυβέρνησε το Carcassonne από το 1082 για περίπου 130 χρόνια. Μέσα σε αυτό που είναι γνωστό ως χώρα Cathar μετά το αιρετικό κίνημα που αμφισβήτησε την καθολική εκκλησία, Roger de Trencavel πρόσφερε ένα καταφύγιο στους αντάρτες. Το 1208, όταν οι Καθάρια κηρύχθηκαν αιρετικοί, ο Simon de Montfort οδήγησε την Σταυροφορία και το 1209 κατέλαβε την πόλη προτού στρέψει την προσοχή του στους υπόλοιπους αντι-καθολικούς. Το κίνημα συντρίφθηκε με τρομερή σκληρότητα, το τελευταίο οχυρό του Montégur που έπεσε το 1244.

Το 1240 ο λαός του Καρκασόν προσπάθησε να αποκαταστήσει τα Trencavels, αλλά ο γάλλος βασιλιάς Λουίδος ΙΧ δεν είχε τίποτα από αυτό και ως τιμωρία τους απέβλεψε από το Cité. Με την πάροδο του χρόνου οι πολίτες έχτισαν μια νέα πόλη - το Bastide St Louis έξω από τα κύρια τείχη.

Η εξαγορά από τους γάλλους βασιλιάδες του La Cité έφερε νέα κτίρια και έγινε ένα ισχυρό μέρος μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα, όταν έπεσε σε αποσύνθεση. Αυτό ήταν το φτωχό μέρος μιας πόλης πλούσιας από το εμπόριο κρασιού και την κατασκευή υφασμάτων. Διασώθηκε από τον αρχιτέκτονα Viollet-le-Duc το 1844, οπότε αυτό που βλέπετε σήμερα είναι μια αποκατάσταση, αν και είναι τόσο καλό που αισθάνεστε ακριβώς στην καρδιά μιας μεσαιωνικής πόλης.

Κορυφαία αξιοθέατα

Το La Cité μπορεί να είναι μικρό, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε.

Εξω απο την πόλη

Το Carcassonne βρίσκεται στη μέση της θεαματικής υπαίθρου, οπότε αξίζει να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να κάνετε πλάγια ταξίδια. Εάν ενδιαφέρεστε για την τύχη των Καθάρων, κάντε μια βόλτα στο Montségur.

Πού να μείνετε στο Carcassonne

Το Hotel Le Donjon είναι μια υπέροχη διαμονή για την τιμή. Όταν εισέλθετε, ο βαθύς φωτισμός και η βαθιά κόκκινη διακόσμηση σας οδηγούν σε αυτό που αισθάνεται σαν ένα μεσαιωνικό κάστρο. Έχει επίσης μια υπέροχη τοποθεσία στο La Cite. Διαβάστε κριτικές για πελατών, συγκρίνετε τιμές και κράτηση σε TripAdvisor.

Αν έχετε τα χρήματα, μείνετε στο πολυτελές ξενοδοχείο de la Cite, με τα δικά του κήπους και σε καλή τοποθεσία στο La Cite, δίπλα στη Βασιλική. Διαβάστε κριτικές για πελατών, συγκρίνετε τιμές και κράτηση σε TripAdvisor.

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans.