Ο θρύλος του Κοκοπέλι

Ποιος ή Τι είναι το Kokopelli;

Το κοκόπελι είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ευρέως διαδεδομένες εικόνες που σώζονται από την αρχαία ινδική μυθολογία Ανσαζίση και είναι εξέχοντα πρόσωπα στους θρύλους του Χόπι. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει έναν άτακτο κακοποιό ή το πνεύμα της μουσικής Minstrel. Το Κοκοπέλι θεωρείται σύμβολο της γονιμότητας που έφερε ευημερία στους ανθρώπους, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο κυνήγι, τη φύτευση και την καλλιέργεια καλλιεργειών και την ανθρώπινη σύλληψη.

Το Κοκοπέλι είναι ένα ουσιαστικό ουσιαστικό, οπότε θα πρέπει πάντα να κεφαλαιοποιείται και να χρησιμοποιείται ακριβώς όπως ένα όνομα:

Προφορά: koh-koh- pell -ee.

Επίσης γνωστό ως: Μαγικό φλάουτο παίκτη, ποδοσφαιριστής ή καμπάνα

Κοινή λανθασμένη ορθογραφία: Κόκωπελη

Παραδείγματα: Δεν μπορείτε πραγματικά να αγοράσετε "ένα πραγματικό" Κοκοπέλι, επειδή είναι πνεύμα. Μπορείτε να βρείτε το Kokopelli σε πουκάμισα, λογότυπα και όλα τα είδη προϊόντων.

- - - - - -

Το ακόλουθο άρθρο συνεισέφερε ο Cheryl Joseph, πρώην της κουζίνας του Kokopelli.

Το Κοκοπέλι ήταν η κυρίαρχη μορφή του θρησκευτικού τοπίου της Νοτιοδυτικής, από το 500 μ.Χ. έως το 1325 μ.Χ., μέχρι την ανάπτυξη της λατρείας Κατσίνα. Το Κοκοπέλι θεωρείται συνήθως ως θεότητα γονιμότητας και εξακολουθεί να λατρεύεται από πολλές φυλές Native American στις Νοτιοδυτικές. Θεωρείται επίσης ως κακοποιός, ταξιδεύοντας πωλητής, έντομο, μουσικός, πολεμιστής και κυνηγός μάγος.

Τι φαίνεται το κοκοπέλι;

Η ομοιότητά του ποικίλλει σχεδόν όπως και οι θρύλοι του.

Εμφανίζεται συνήθως ως ένας αγχόνης παίκτης φλάουτου, συχνά με ένα μεγάλο φαλλό και προεξέχουσες κεραίες στο κεφάλι του. Ορισμένες εικόνες δείχνουν γόνατα γόνατα και clubfeet. Αυτές οι φυσικές παραμορφώσεις, μαζί με την αντεπίθεση και τη μόνιμη ανέγερση, είναι τα αποτελέσματα της νόσου του Pot, μιας μορφής φυματίωσης.

Η Αντίσταση του Κοκοπέλι

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο καταρράκτης του Kokopelli μπορεί να έχει εξελιχθεί από ένα σάκο που ήταν χτυπημένο πάνω από τους ώμους του.

Το περιεχόμενο του σάκου του ποικίλλει όσο και οι μύθοι.

Το Κόκπολ του Κόκοπελι

Ο σάκος μπορεί να περιείχε εμπορεύματα. Αυτό βασίζεται στις πεποιθήσεις ότι ο Kokopelli αντιπροσώπευε τους πρώτους αζτέκους εμπόρους, γνωστούς ως Potchecas, από τη Μεσο-Αμερική. Αυτοί οι πωλητές θα ταξιδεύουν από τις πόλεις των Μάγια και των Αζτέκων με τα αγαθά τους σε σάκους που σκοντάφτουν στις πλάτες τους. Αυτοί οι έμποροι χρησιμοποίησαν επίσης τα φλάουτα τους για να ανακοινώσουν τους εαυτούς τους καθώς προσέγγισαν έναν οικισμό.

Το Κόκκινο Δώρο του Κοκοπέλι

Συνηθέστερα πιστεύεται ότι ο σάκος του Κοκοπέλι ήταν γεμάτος δώρα. Σύμφωνα με ένα μύθο Hopi, το σάκο του Kokopelli περιείχε μωρά για να μείνει με νέες γυναίκες. Στο San Idelfonso, ένα χωριό Pueblo, το Kokopelli πιστεύεται ότι είναι ένας περιπλανώμενος μιντρέρελ με ένα σάκο τραγουδιών στην πλάτη του που μεταδίδει παλιά τραγούδια για νέα. Σύμφωνα με το θρύλο του Ναβάχο, το Κοκοπέλι είναι Θεός της συγκομιδής και της αφθονίας. Θεωρείται ότι ο σάκος του ήταν φτιαγμένος από σύννεφα γεμάτα ουράνια τόξα ή σπόρους.

Το Κοκοπέλι είναι μία από τις πιο ευρέως αναγνωρισμένες εικόνες σήμερα. Μπορεί να βρεθεί σε πολλά είδη όπως ρούχα, έπιπλα, μπάλες του γκολφ, μπρελόκ και χριστουγεννιάτικα στολίδια - μερικοί σκληροί οπαδοί έχουν ακόμη και τατουάζ Kokopelli!

- - - - - -

Η Kokopelli's Kitchen είναι μια εταιρεία με τη δική της σειρά ειδικών τροφίμων που παράγονται στην Αριζόνα και είναι ειδικά συσκευασμένα.

Όλα τα προϊόντα που προσφέρονται από την κουζίνα του Kokopelli είναι αυτόχθονες στο μεγάλο νοτιοδυτικό και όλα τα τρόφιμα (εκτός από τα κοκοφοίνικα) είναι απαλλαγμένα από πρόσθετα και συντηρητικά. Τα καλαμπόκι, τα φασόλια, τα μπαχαρικά και άλλα συστατικά χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους προϊστορικούς Ινδιάνους για να δημιουργήσουν τα τρόφιμα που απολάμβαναν και που έφεραν τους ανθρώπους από μια εποχή καλλιέργειας στο επόμενο.