Πώς οι Φοίνιξ και Τούσον πήραν τα ονόματά τους

Πριν από μια μεγάλη πόλη που ονομάζεται Φοίνιξ, πριν από τα γήπεδα και τους βρόχους αυτοκινητοδρόμων, τα τερματικά αεροδρομίων και τους πύργους κινητής τηλεφωνίας, οι κάτοικοι των ερειπίων του Pueblo Grande προσπάθησαν να ποτίσουν τη γη της κοιλάδας με περίπου 135 μίλια συστήματα καναλιών. Μια σοβαρή ξηρασία θεωρείται ότι σηματοδότησε την κατάρρευση αυτών των ανθρώπων, γνωστών ως "Ho Ho Kam", ή "των ανθρώπων που έχουν φύγει". Διάφορες ομάδες ιθαγενών Αμερικανών κατοικούσαν στη γη της Κοιλάδας του Ήλιου μετά από αυτούς.

Πώς ο Φοίνιξ πήρε το όνομά του

Το 1867 ο Jack Swilling του Wickenburg σταμάτησε να ξεκουραστεί από τα βουνά των Λευκών Δεξαμενών και οραματίστηκε ένα μέρος που, με λίγο νερό, έμοιαζε σαν ελπιδοφόρο αγρόκτημα. Οργάνωσε την εταιρεία Swunting Irrigation Canal Company και μετακόμισε στην κοιλάδα. Το 1868, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του, καλλιέργειες άρχισαν να αυξάνονται και Mill Mill έγινε το όνομα της νέας περιοχής περίπου τέσσερα μίλια ανατολικά από όπου Φοίνιξ είναι σήμερα. Αργότερα, το όνομα της πόλης άλλαξε σε Helling Mill, στη συνέχεια Mill City. Ο Swilling ήθελε να ονομάσει το νέο μέρος του Stonewall μετά τον Stonewall Jackson. Το όνομα Φοίνιξ προτάθηκε από έναν άνθρωπο που ονομάζεται Darrell Duppa, ο οποίος φέρεται να είπε: «Μια νέα πόλη θα έρθει σαν φοίνικα στα ερείπια ενός πρώην πολιτισμού».

Φοίνιξ Γίνεται Επίσημος

Ο Φοίνιξ έγινε επίσημος στις 4 Μαΐου 1868, όταν σχηματίστηκε εδώ ένας εκλογικό περιβόλι. Το ταχυδρομείο ιδρύθηκε μόλις ένα μήνα αργότερα στις 15 Ιουνίου.

Ο Jack Swilling ήταν ο Διευθυντής των Μεταφορών.

Πώς ο Τούσον πήρε το όνομά του

Σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Tucson, το όνομα Tucson προέρχεται από τη λέξη O'odham, «Chuk-son», που σημαίνει χωριό της σκοτεινής πηγής στους πρόποδες των βουνών.

Tucson Beginnings

Η πόλη ιδρύθηκε το 1775 από τους ισπανούς στρατιώτες ως ένα περιφραγμένο προεδρείο - το Presidio του San Augustin de Tucson.

Tucson έγινε μέρος του Μεξικού το 1821 όταν το Μεξικό κέρδισε την ανεξαρτησία του από την Ισπανία, και το 1854 έγινε μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών ως μέρος της αγοράς Gadsden.

Σήμερα, ο Tucson αναφέρεται ως "The Old Pueblo".