Μαθήματα Tai Chi του Μόντρεαλ

Πέτα από την πλατεία Sun Yat-Sen στην Chinatown του Μόντρεαλ ή στο Παλιό Λιμάνι σε ένα συγκεκριμένο πρωινό και ίσως απλά να εντοπίσετε τους ντόπιους που ασκούν το tai chi, έναν κλάδο που υιοθετούν εκατομμύρια στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο.

Και είναι πιο συνηθισμένο από ποτέ στη Βόρεια Αμερική, που χαρακτηρίζεται ως μια μορφή άσκησης χαμηλής πρόσκρουσης και ως τεχνική μείωσης του στρες που είναι κατάλληλη για σχεδόν όλους σε κάθε επίπεδο γυμναστικής, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μέτρια έως έντονα αερόβια δραστηριότητα.

Τι είναι το Τσι Τσι;

Το Tai chi ή tai chi chuan έχει τις ρίζες του στη ταοϊστική φιλοσοφία. Το «Tai chi» μεταφράζεται σε «υπέρτατη τελική δύναμη», «υπέρτατη τελική πυγμαχία», ή ακόμα και «μεγάλη τελική γροθιά» και είναι από πολλές απόψεις μια μορφή διαλογισμού σε κίνηση, που συνήθως περιγράφεται από τους Δυτικούς σαν ένα μίγμα γιόγκα και διαλογισμό .

Εμπνευσμένη και προερχόμενη από τις αρχαίες πολεμικές τέχνες όπως το kung fu, το tai chi σχεδιάστηκε αρχικά ως μια μαχητική μορφή άμυνας. Αρκετά είδη tai chi διδάσκονται παγκοσμίως, με το στυλ Chen να είναι το παλαιότερο και το στυλ Yang το πιο δημοφιλές.

Προσπάθησε τη Δύναμη

Η κεντρική σημασία στο tai chi, καθώς και στην κινεζική ιατρική, ο βελονισμός, το φενγκ σούι και το Qigong είναι η έννοια της δύναμης, πιο συγκεκριμένα του chi ή της "δύναμης ζωής".

Μια αόρατη αιθέρια ενέργεια που πιστεύεται ότι ζωντανεύει το σώμα καθώς και τα πάντα στον έξω κόσμο, το tai chi στοχεύει να κατευθύνει και να ευθυγραμμίσει το chi του για να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει την ισορροπία, την αντοχή, την ευκαμψία, τόνο και ορισμό.

Η έρευνα έχει ακόμη προτείνει ότι η πρακτική του tai chi παίζει ρόλο στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων:

Tai Chi στο Μόντρεαλ

Κατά κύριο λόγο, τα στυλ Yang και Wu εμφανίζονται στις τάξεις του Μόντρεαλ tai chi που παρατίθενται παρακάτω, με εξαίρεση το δυναμικό στυλ Chen που διδάσκεται στο Wudang Internal.

Δεν είστε σίγουροι αν το tai chi είναι για εσάς; Εγγραφείτε για ένα εξάμηνο εξαιρετικά προσιτών μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Concordia και στη συνέχεια εξετάστε τη μετάβαση σε ένα από τα σχολεία Tai Chi του Μόντρεαλ που αναφέρονται παρακάτω.