Πόσο καιρό μπορώ να μείνω στην Ευρώπη;

Πληροφορίες για τις θεωρήσεις για τις χώρες Σένγκεν στην Ευρώπη

Ερώτηση: Πόσο καιρό μπορώ να μείνω στην Ευρώπη;

Οι παρακάτω πληροφορίες θα είναι χρήσιμες για τους πολίτες τρίτων χωρών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη από χώρες που προσφέρουν αμοιβαίες διευθετήσεις θεώρησης (απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ή προγράμματα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης). Αυτές περιλαμβάνουν τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και ορισμένες χώρες της Ασίας, της Νότιας Αμερικής και της Κεντρικής Αμερικής. Πλήρεις κατάλογοι χωρών που απαιτούν θεώρηση και χώρες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης εδώ

Απάντηση: Η μέγιστη διάρκεια παραμονής στην Ευρώπη για τους κατόχους διαβατηρίων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζεται από τη συμφωνία του Σένγκεν και περιορίζεται αυτή τη στιγμή σε 90 ημέρες εντός οποιουδήποτε χρονικού διαστήματος 6 μηνών (αλλάξαμε αυτό πρόσφατα από 180 ημέρες σε 6 μήνες υπό το φως νέων πληροφοριών έλαβε, παρά το γεγονός ότι πολλές τοποθεσίες αναφέρουν 180 ημέρες ως όριο). Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν μπορείτε να αφήσετε την περιοχή Visa Σένγκεν για μια ημέρα και να επιστρέψετε για να ξεκινήσετε ξανά το ρολόι των 90 ημερών . Εάν έχετε περάσει 90 ημέρες στη ζώνη του Σένγκεν, ολοκληρώνετε για περίοδο έξι μηνών. Οι ταξιδιώτες που διαθέτουν αμερικανικά διαβατήρια πρέπει να ανατρέχουν στο ενημερωτικό δελτίο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενημερωμένες πληροφορίες.

Τι συμβαίνει αν ξεπεράσω τη θεώρησή μου Σένγκεν και είμαι πιασμένος;

Κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες. Μπορεί να μην επιτρέπεται να επιστρέψετε για κάποιο χρονικό διάστημα ή να σας επιβληθεί πρόστιμο.

Είσαι ηλίθιος! Ο φίλος μου Joe έμεινε ένα χρόνο στην Ευρώπη χωρίς ποινή!

Είναι ανεύθυνο για έναν δημοσιογράφο να σας πει να παραβιάσετε τον νόμο, επειδή δεν μπορεί να τιμωρηθείτε.

Η επιείκεια σε οποιοδήποτε θέμα μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή μέσα στη διεθνή κοινότητα. Είναι καθήκον μου να σας ενημερώσω για τους κανόνες, όχι να σας ενθαρρύνω να τους σπάσετε, ειδικά σε περιόδους αυξημένου ελέγχου των προσωπικών και νομικών εγγράφων.

Ποιος χρειάζεται μια θεώρηση Σένγκεν;

Σύμφωνα με το Προξενείο της Γαλλίας στο Χιούστον "Δεν απαιτείται Visa για σύντομη διαμονή που δεν υπερβαίνει τους 3 μήνες σε κράτος Σένγκεν για τουριστικούς ή επιχειρηματικούς σκοπούς για τους αιτούντες των ακόλουθων χωρών:

( Γερμανία , Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο , Βουλγαρία, Καναδάς, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία), Χονγκ Κονγκ (μόνο διαβατήριο που εκδόθηκε από την HKSAR), Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Λιχτενστάιν *, Μακάο Μεξικό *, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο *, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία *, Αγία Έδρα *, Ουρουγουάη και ΗΠΑ ».

(Σημειώστε ότι η Ελβετία, η οποία δεν ανήκει ούτε στην ΕΕ ούτε στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, είχε τα ίδια όρια επισκέψεων με το Σένγκεν και πρόκειται να εφαρμόσει τους κανόνες του Σένγκεν μαζί με το Λιχτενστάιν μέχρι τα τέλη του 2008)

Οι πολίτες των χωρών που σημειώνονται με το σύμβολο * δεν χρειάζονται βίζα για μακρά διαμονή.

Πηγή: Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στο Χιούστον

[Σημείωση: Σημαίνει ότι οι κάτοχοι διαβατηρίων από τις παραπάνω χώρες που ταξιδεύουν για τουρισμό δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση Σένγκεν, διότι οι χώρες αυτές έχουν αμοιβαίες συμφωνίες θεώρησης. Θα εξακολουθείτε να λειτουργείτε σύμφωνα με τους κανόνες της θεώρησης Σένγκεν.]

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια ειδική περίπτωση.

Σύμφωνα με το safetravel.govt.nz, η Νέα Ζηλανδία έχει διμερείς συμφωνίες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με πολλές από τις χώρες του χώρου Σένγκεν. Οι εν λόγω συμφωνίες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης επιτρέπουν σε νέους Ζηλανδούς να αφιερώνουν μέχρι και τρεις μήνες στη σχετική χώρα, σε άλλες χώρες του χώρου Σένγκεν . " Στο παραπάνω σύνδεσμο βρίσκεται ένας κατάλογος χωρών.

Η Ευρώπη εκτός του Σένγκεν

Εξαίρεση από το σενάριο θεώρησης Σένγκεν 90 ημερών συμβαίνει όταν επισκέπτεστε το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός Σένγκεν, όπου οι υπήκοοι των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας λαμβάνουν θεώρηση 6 μηνών κατά την είσοδό τους. Η θεώρηση αυτή δεν ισχύει για τον χώρο Σένγκεν. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να μάθετε εάν χρειάζεστε μια βρετανική θεώρηση .

Ευρώπη για 1 έτος. Χρειάζομαι θεώρηση Σένγκεν;

Το παραπάνω είναι ο τίτλος μιας θέσης φόρουμ Travellerspoint που έχει πολλές πληροφορίες σε αυτό για εκείνους που θέλουν να προσπαθήσουν να μείνουν μακριά από το σπίτι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις επιτρεπόμενες 90 ημέρες.

Δείτε: Ευρώπη για 1 χρόνο .. Χρειάζομαι Σένγκεν Visa ????

Πόροι Visa:

Βικιπαίδεια Schengen Visa

Βρείτε μια πρεσβεία ή ένα προξενείο

Ειδικές Πληροφορίες Ταξιδιού ανά χώρα - για κατόχους διαβατηρίου ΗΠΑ.

Υπέρβαση της παραμονής στην Ελλάδα

Οι παραπάνω πληροφορίες θεωρήθηκαν ακριβείς όταν γράφτηκαν. Δεν πρόκειται για νομική συμβουλή. Όπως συμβαίνει με όλες τις συμφωνίες, οι όροι μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Περισσότερες χώρες θα προστεθούν στον κατάλογο των χωρών Σένγκεν κατά την ένταξή τους στην ΕΕ. Ελέγξτε τους πόρους για τις θεωρήσεις παραπάνω αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις παρατεταμένες διαμονές σε μια ευρωπαϊκή χώρα.