Το φεστιβάλ χορτοφαγίας του Πουκέτ

Ένας οδηγός για το Φεστιβάλ των Θεών των Εννέα Αυτοκράτορα στην Ταϊλάνδη

Το Φεστιβάλ χορτοφαγίας του Πουκέτ, γνωστό και ως Φεστιβάλ των Θεών των Εννέα Αυτοκράτορα ή το Φεστιβάλ Kin Jay, είναι ένα ετήσιο ταοϊστικό γεγονός που γιορτάζεται κυρίως από την κινεζική κοινότητα στην Ταϊλάνδη και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Τρέχοντας για εννέα ημέρες, το χορτοφάγο φεστιβάλ στο Πουκέτ θεωρείται από πολλούς ως το πιο ακραίο και περίεργο των φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη. Οι αφοσιωμένοι όχι μόνο παραιτούνται από το κρέας για τις διακοπές, αλλά μερικοί συμμετέχοντες στην πράξη ασκούν τον ίδιο τον ακρωτηριασμό με τη μορφή διάτρησης των μάγουλων τους με σπαθιά, περπατώντας σε ζεστά κάρβουνα και σκάλες αναρρίχησης από λεπίδες μαχαιριών!

Τα επτά αστέρια που συνθέτουν τον αστερισμό μας Big Dipper συν δύο αόρατα αστέρια θεωρούνται οι εννιά αυτοκράτορες που γιορτάζονται.

Τι να περιμένετε στο Φεστιβάλ χορτοφαγίας του Πουκέτ

Μην περιμένετε μια σκοτεινή εμπειρία ναών! Το Χορτοφαγικό Φεστιβάλ είναι ζωντανό, χαοτικό και δυνατά. Ένα πλήθος ανθρώπων σχηματίζεται γύρω από την πομπή ενώ ψάλλει και ρίχνει πυροκροτητές πυρκαγιάς? ένα λιοντάρι χορεύει μέσα από το πλήθος. Οι συμμετέχοντες φορούν λευκό, ενώ το τραγούδι mah - οι γοητευμένοι θιασώτες που ζητούν από τους θεούς να εισέλθουν στο σώμα τους - φορούν περίτεχνα κοστούμια και τρυπώνουν το σώμα τους.

Το επιλεγμένο τραγούδι mah - πάντοτε άγαμοι άνδρες και γυναίκες - τρυπά τα πρόσωπά τους με τα πάντα, από άγκιστρα μέχρι μεγάλα δόρατα με τη βοήθεια μιας ομάδας υποστήριξης. μερικά πόδια με καυτά κάρβουνα ή βρίσκονται σε κρεβάτια μαχαιριών. Όλα τα τραγούδια mah ισχυρίζονται ότι αισθάνονται λίγο πόνο και λίγοι έχουν υπολειπόμενη τρομάξει!

Κομμάτια πορτοκαλί χαρτιού και υφάσματος που διανέμονται σε όλο το πλήθος είναι για καλή τύχη.

Κανόνες για το Φεστιβάλ

Οι απόγονοι αναμένεται να φορούν λευκό και να διατηρούν καθαρές σκέψεις. παραιτούνται από το κρέας, το φύλο, το αλκοόλ, τα διεγερτικά και τα ισχυρά τρόφιμα όπως το σκόρδο. Οι τουρίστες καλούνται να παρακολουθήσουν την πομπή και να τραβήξουν φωτογραφίες . Αν και το Φεστιβάλ Χορτοφάγων μπορεί να μοιάζει με ένα παράξενο καρναβάλι, εξακολουθεί να είναι ένα βαθύ θρησκευτικό γεγονός. δείξουμε σεβασμό και μείνετε μακριά από το δρόμο!

Οι άνθρωποι στο πένθος και οι έγκυες ή εμμηνόρροπες γυναίκες δεν υποτίθεται ότι παρευρίσκονται στις τελετές.

Φαγητο χορτοφαγων

Ενώ πολλοί τουρίστες απλώς παρευρίσκονται για να δουν τα ακραία piercings, εξαιρετική χορτοφαγική τροφή μπορεί να απολαύσει όλοι. Τα συμμετέχοντα εστιατόρια και οι πάγκοι τροφίμων φέρουν κίτρινη σημαία με κόκκινα κινέζικα γράμματα. Εκδόσεις φημισμένων πιάτων από ταϊλανδέζικα ζυμαρικά παρασκευάζονται χωρίς κρέας ή σάλτσα ψαριού.

Η χορτοφαγική τροφή που βρέθηκε στο φεστιβάλ μοιάζει με τα προϊόντα με βάση το κρέας όπως το χοιρινό και το κοτόπουλο, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι είναι vegan - ακόμη και τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο να δώσουμε στην τροφή την ίδια υφή και εμφάνιση των κρέατων που μιμούνται.

Ιστορία του Φεστιβάλ Θεών των Εννέα Αυτοκράτορα

Όπως συμβαίνει με πολλά αρχαία φεστιβάλ, οι άνθρωποι διαφωνούν για την προέλευση του Φεστιβάλ Θεοτήτων των Εννέα Αυτοκράτορα. Μια θεωρία δηλώνει ότι το φεστιβάλ μεταφέρθηκε στο Πουκέτ από την Κίνα από μια ομάδα ηθοποιών γύρω στο 1825.

Το Φεστιβάλ των Εννέα Αυτοκράτορα Θεών παρατηρείται στην Κίνα, ωστόσο, τα τρυπήματα και ο αυτοκτονισμός είναι μοναδικά στην Ταϊλάνδη. Μερικοί προτείνουν ότι οι τρύπες επηρεάστηκαν από παρόμοιες πράξεις που εκτελούνται κατά τη διάρκεια του ετήσιου ινδικού φεστιβάλ Thaipusam .

Πού να γνωρίσετε το Φεστιβάλ χορτοφαγίας του Πουκέτ

Το χορτοφαγικό Φεστιβάλ γιορτάζεται σε κάποιο βαθμό στην Μπανγκόκ, το Τσιάνγκ Μάι και ακόμη και την Κουάλα Λουμπούρ . Ωστόσο, το Πουκέτ - το οποίο έχει κινέζικο πληθυσμό περίπου 35% - είναι ο τόπος για να δει κανείς τους παραθαλάσσιους θιασώτες να τρυπώνουν το σώμα τους και να εκτελούν πράγματα αυτοκτονίας.

Λίγα από τα σημαντικότερα ιερά του Πουκέτ για τελετές μάρτυρες είναι: Τζουέι Τούι, Bang Niew, Phut Jaw, Cherng Talay και Kathu.

Οι εορτασμοί μετακινούνται μεταξύ διαφόρων ναών σε όλη τη γιορτή. η ανάληψη ενός χρονοδιαγράμματος γεγονότων είναι απαραίτητη για να είστε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Πότε να δείτε το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ χορτοφαγίας του Πουκέτ ξεκινάει την πρώτη ημέρα στον ένατο μήνα του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου, επομένως οι ημερομηνίες αλλάζουν ετησίως. Συνήθως το φεστιβάλ πραγματοποιείται το φθινόπωρο, κοντά στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου.

Η κορυφή του Φεστιβάλ Θεών των Εννέα Αυτοκράτορα είναι την ένατη ή τελευταία ημέρα, καθώς η τελετή γίνεται αποχαιρετιστήριο φρενίτιδα για την αποστολή των θεών στον ουρανό.