Ξεκινώντας με τη φωτογραφία ταξιδιού

Μάθετε τα βασικά όταν έρχεται να γυρίσετε όπως ταξιδεύετε

Δεν είμαι σπουδαίος φωτογράφος.

Είναι πιο πιθανό να με βλέπετε να σκοντάφω στο αυτοκίνητο από το να φτιάχνω το άνοιγμα μου. βασιζόμενη σε τεχνικές επεξεργασίας για να αναζητήσει την τέλεια σύνθεση. λαμβάνοντας χιλιάδες φωτογραφίες με τις ελπίδες ότι κάποιος θα είναι καλός παρά να ξοδέψει ακριβώς όπως και καιρό βρίσκοντας ότι τέλεια βολή.

Εν συντομία, είμαι τεμπέλης. Θα ήθελα πολύ περισσότερο να περάσω το χρόνο μου απορροφώντας το περιβάλλον μου με τα μάτια μου και όχι μέσω ενός εικονοσκοπίου και δεν δίνω προτεραιότητα στη βελτίωση των δεξιοτήτων φωτογραφίας μου πάνω από το Facebook που γράφει το βιβλίο μου.

Και όμως, εξακολουθώ να λαμβάνω συγχαρητήρια στις φωτογραφίες μου. Και όχι μόνο από τη μαμά μου. Ή ο μπαμπάς μου. Ή ο φίλος μου. Στην πραγματικότητα, λαμβάνω τακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούν συμβουλές από άτομα που θέλουν να τραβήξουν φωτογραφίες όπως και οι δικές μου. Που μου φεύγει λίγο το μυαλό.

Εδώ λοιπόν, είναι ο τεμπέλης οδηγός μου για τη φωτογραφία ταξιδιού:

Ο Κανόνας των Τρίτων

Ελέγξτε την παραπάνω φωτογραφία. Ο ορίζοντας ευθυγραμμίζεται με το πάνω τρίτο της φωτογραφίας και τα σκάφη ευθυγραμμίζονται με το κάτω τρίτο της φωτογραφίας. Παρατηρήστε πώς η κοπέλα ευθυγραμμίζεται με το αριστερό τρίτο της φωτογραφίας και το σκάφος σε απόσταση από το δεξιό τρίτο της φωτογραφίας. Ο κανόνας των τρίτων! Κάνει τις φωτογραφίες σας πιο ενδιαφέρουσες εάν ευθυγραμμίζετε τα στοιχεία σε αυτά τα σημεία από ό, τι εάν τοποθετήσετε το κύριο στοιχείο του κτυπήματος φωτογραφιών στο κέντρο.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα τραβήξετε μια φωτογραφία του ορίζοντα, μετακινήστε τη φωτογραφική μηχανή σας πάνω και κάτω μέχρι να ευθυγραμμιστεί με το πάνω ή το χαμηλότερο τρίτο.

Έχετε περισσότερο από τον ουρανό αν ο ουρανός φαίνεται ενδιαφέροντα? περισσότερο από το προσκήνιο αν αυτό είναι πιο συναρπαστικό. Εύκολος!

Το HDR μπορεί μερικές φορές να είναι εξαιρετικό

Δεν είμαι κατά κάποιο τρόπο οπαδός του HDR όταν χρησιμοποιείται για να κάνουν τις φωτογραφίες να φαίνονται αφύσικες και υπερβολικά επεξεργασμένες. Οι σκηνές φαίνονται ψεύτικες, δεν είναι μια ακριβής αναπαράσταση της πραγματικότητας και, καλά, είναι συνήθως άσχημες.

Μου αρέσει το HDR όταν χρησιμοποιείται με διακριτικότητα και μερικές από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες έχουν λάβει τη θεραπεία HDR.

Αρχικά, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική μηχανή σας έχει μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες σε τρεις διαφορετικές εκθέσεις - ελέγξτε online για να δείτε αν αυτό συμβαίνει. Στη συνέχεια, κατεβάστε το PhotoMatix για να ξεκινήσετε να παίζετε με tonemapping και HDR. Η Photomatix έχει ένα πλήρες σεμινάριο στην ιστοσελίδα τους εδώ. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις και να πειραματίσεις. Απλά παίξτε με τις ρυθμίσεις μέχρι να δείτε μια βελτίωση.

Αν υπάρχει αμφιβολία, Παίξτε με τις ενέργειες του Photoshop

Οι Ενέργειες του Photoshop έχουν αποθηκεύσει τις φωτογραφίες μου σε πολλές περιπτώσεις. Εύκολα κατέβασμα από εκατοντάδες τοποθεσίες - μόνο οι "δωρεάν ενέργειες του Photoshop" - αυτοματοποιημένες ενέργειες που εφαρμόζουν ορισμένες ρυθμίσεις στις φωτογραφίες σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Μπορούν να κάνουν τις φωτογραφίες σας πιο ζεστές ή πιο δροσερές, πιο ζωντανές, με φινετσάτη εμφάνιση, να προσθέσουν φλας για να φωτίζουν τις σκοτεινές περιοχές, να λευκαίνουν τα δόντια - οτιδήποτε! Έχω κάτι σαν 2000 πράξεις στο φορητό υπολογιστή μου και έχω δοκιμάσει μόνο το 1% αυτών. Λήψη και πειραματισμός - μπορώ πάντα να βρω ένα για να φτιάξω τις φωτογραφίες μου να φαίνονται καλύτερα.

Ακούστε άλλους ανθρώπους, διαβάστε πολλά

Μετά από αυτήν την ανάρτηση, πιθανότατα έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαι σε καμία περίπτωση ένας εμπειρογνώμονας της ταξιδιωτικής φωτογραφίας - απλώς τυχαίνω να γνωρίζω μερικές τεχνικές επεξεργασίας για να ερεθώ τις φωτογραφίες μου.

Εάν θέλετε να πάρετε τη φωτογραφία σας στο επόμενο επίπεδο, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για ένα ακριβό μάθημα - υπάρχει ένας ολόκληρος πλούτος δωρεάν online πληροφοριών για να διαβάσετε. Είμαι έτοιμος να κατευθυνθώ στις Φιλιππίνες και θα προσπαθήσω να πάρω κάποιες φωτοργυρεμένες βόλτες στην παραλία ενώ είμαι εκεί.