Οι Άλπεις είναι η κύρια οροσειρά της Γαλλίας

Οι Άλπεις (Les Alpes) είναι οι πιο διάσημες οροσειρές της Ευρώπης και με καλό λόγο. Βρίσκεται στα ανατολικά της Γαλλίας και στα ελβετικά και τα ιταλικά σύνορα, η περιοχή κυριαρχείται από το μεγαλοπρεπές Mont Blanc, με ύψος 4.808 μέτρα, είναι το υψηλότερο στη Δυτική Ευρώπη. Και ποτέ δεν χάνει το στρώμα του χιονιού. Ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα από τους αναρριχητές και σήμερα προσφέρει εξαιρετικό άθλημα για αρχάριους, ιδιαίτερα με την οικοδόμηση αριθμών Via Ferratas (σιδερένιες σκάλες βυθισμένες πάνω στο βράχο) ενώ αμφισβητούν και τους ειδικούς.

Στις Άλπεις θα συναντήσετε μερικά από τα πιο δραματικά ορεινά τοπία, πανύψηλες σειρές που μπορείτε να δείτε από τις ακτές της Μεσογείου, δίνοντας ένα θαυμάσιο σκηνικό σε πόλεις όπως η Νίκαια και η Antibes . Το χειμώνα οι Άλπεις είναι ένας παράδεισος για τους σκιέρ. το καλοκαίρι τα ψηλά βοσκοτόπια είναι γεμάτα με πεζοπόρους και περιπατητές, ποδηλάτες και άτομα που αλιεύουν στις κρύες λίμνες.

Οι κύριες πόλεις

Η Γκρενόμπλ , η «πρωτεύουσα των Άλπεων», είναι μια ζωντανή πόλη με μεσαιωνική συνοικία γεμάτη καταστήματα και εστιατόρια. Έχει επίσης καλές πολιτιστικές προσφορές από ένα κορυφαίο μουσείο σύγχρονης τέχνης στο Μουσείο Αντίστασης. Η πόλη ξεκίνησε ως ρωμαϊκή οχυρωμένη πόλη, αλλά οφείλει την πρώτη της φήμη στην τοπική εξέγερση το 1788 που ξεκίνησε τη Γαλλική Επανάσταση. Είναι επίσης η τελευταία στάση του Route Napoléon μετά την άφιξη του Γάλλου Αυτοκράτη τον Μάρτιο του 1815. Διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και εξυπηρετεί τα χιονοδρομικά κέντρα των Les Deux-Alpes και L'Alpe d'Huez μεταξύ άλλων.

Ελέγξτε το Maison de la Montagne στην 3 rue Raoul-Blanchard για προτάσεις για βόλτες και πληροφορίες για καταφύγια. Έχει ένα αξιοσημείωτο φεστιβάλ τζαζ κάθε Μάρτιο και ένα φεστιβάλ κινηματογράφου ομοφυλοφίλων και λεσβιών τον Απρίλιο.

Το Annecy, μόλις 50χλμ. Νότια της λίμνης της Γενεύης και βρίσκεται στο λαμπρό Lac d'Annecy, είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες στις γαλλικές Άλπεις.

Έχει ιστορικά μνημεία όπως το Château, το οποίο στεγάζει ένα μουσείο και ένα παρατηρητήριο, μια Παλιά Πόλη γεμάτη από arcaded καταστήματα και το Palais de l'ile, ένα φρούριο ανάμεσα σε δύο γέφυρες στη μέση του Canal du Thiou.

Το Chambéry βρίσκεται στην είσοδο των ορεινών περασμάτων στην Ιταλία, δίνοντας στην πόλη τεράστια σημασία ως εμπορική θέση τον 14ο και 15ο αιώνα. Ήταν η πρωτεύουσα της Σαβοΐας, η οποία κυβέρνησε από τους δούκες που κάποτε ζούσαν στο επιβλητικό του κάστρο. Είναι μια όμορφη πόλη, με καλά μουσεία για να επισκεφθείτε και μεγάλη αρχιτεκτονική για να θαυμάσετε. Στα βόρεια βρίσκεται το θέρετρο spa του Aix-les-Bains, το οποίο είναι δημοφιλές για τα ιαματικά λουτρά του. Η Lac du Bourget, η μεγαλύτερη φυσική λίμνη της χώρας, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στη Γαλλία για θαλάσσια σπορ.

Το Briançon , 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) ανατολικά της Γκρενόμπλ, είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Ecrins. Είναι μια από τις υψηλότερες πόλεις της Ευρώπης (1350 μέτρα ή 4.429 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), και αξιοσημείωτη για την υπέροχη ακρόπολη και οχυρώσεις που χτίστηκε από τον Vauban τον 17ο αιώνα. Για μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικά αθλήματα, κάντε το Parc National des Ecrins και το Vallouise περίπου 20 χλμ. (12 μίλια) στα νοτιοδυτικά.

Χειμερινά σπόρ

Οι Άλπεις έχουν μερικές από τις μεγαλύτερες συνδεδεμένες περιοχές σκι. Το Les Trois Vallées παίρνει το Courchevel, το Méribel, το La Tania, το Brides-les-Bains, το Saint-Martin-de-Belleville, το Les Menuires, το Val Thorens και το Orelles, προσθέτοντας 338 πίστες και 600 χλμ.

Άλλες περιοχές περιλαμβάνουν το Portes du Soleil (288 πλαγιές, 650 χιλιόμετρα πλαγιών που δεν είναι εντελώς συνδεδεμένες). Paradiski (239 πλαγιές και 420 χλμ. Πίστας) και Espace Killy (137 πλαγιές, 300 χιλιόμετρα πλαγιές).

Καλύτερες στιγμές

Aiguille du Midi: Ανεβείτε στο τελεφέρικ, μια από τις ψηλότερες αναβαθμίσεις καλωδιακού αυτοκινήτου στον κόσμο, που σας μεταφέρουν σε 3000 μέτρα πάνω από την κοιλάδα του Chamonix για να έχετε μια εκπληκτική θέα στο Mont Blanc. Είναι μόνο για τους περιπετειώδεις. αισθάνεστε στην κορυφή του κόσμου. Είναι ακριβό (επιστροφή 55 ευρώ για ενήλικες) αλλά αξίζει τον κόπο.

Το περπάτημα στα εθνικά ή περιφερειακά πάρκα στην περιοχή όπως το Ecrins και το Chartreuse είναι ένα τοπίο από ασβεστολιθικές κορυφές, πευκοδάσος και βοσκοτόπια.

Λίμνη κρουαζιέρα στο Lac d'Annecy , λαμβάνοντας είτε μία ή δύο ώρες, ή 2- έως 3-ωρη κρουαζιέρα, συμπεριλαμβανομένων γεύμα ή δείπνο. Σύντομες κρουαζιέρες περίπου 14 ευρώ. μεσημεριανό και δείπνο κρουαζιέρες από περίπου 55 ευρώ.