Οδηγός για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Φινλανδία

Η Φινλανδία έχει τη δική της Ημέρα Ανεξαρτησίας και οι Φινλανδοί έχουν τις δικές τους παραδόσεις για να γιορτάσουν και αυτές τις ετήσιες διακοπές.

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φινλανδίας είναι η 6η Δεκεμβρίου, γιορτάζοντας τη φινλανδική ανεξαρτησία από τη Ρωσία

Η ιστορία πίσω από την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φινλανδίας ήταν η υποψηφιότητα της Φινλανδίας να γίνει ανεξάρτητο κράτος στις 6 Δεκεμβρίου 1917.

Πώς Φινλανδία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας;

Οι Φιλανδοί γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους με διακοσμητικά παράθυρα σε καταστήματα, εκθέματα δημόσιων σημαιών και άλλα πατριωτικά, διακοσμητικά αντικείμενα στο μπλε και άσπρο της φινλανδικής σημαίας.

Υπάρχουν συνήθως μερικές τοπικές εκδηλώσεις, οι περισσότερες με ελεύθερη είσοδο, που ανακοινώθηκαν πριν από τις 6 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε επίσης να δείτε τη φινλανδική σημαία που ανεβαίνει στο παρατηρητήριο Hill στο Ελσίνκι και να παρακολουθήσετε υπηρεσία στον καθεδρικό ναό του Ελσίνκι. Ορισμένοι επισκέπτες προτιμούν επίσης να προγραμματίσουν μια επίσκεψη στα διάφορα στρατιωτικά μνημεία της χώρας.

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας στη Φινλανδία είναι εθνική εορτή, έτσι οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Πρώιμες Γιορτές

Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούν την παράδοση της Φινλανδικής Ημέρας της Ανεξαρτησίας να βάζουν δύο κεριά στο παράθυρο τη νύχτα. Σε παλαιότερες εποχές, η δράση αυτή κάλεσε φιλικά στρατεύματα στο σπίτι για φαγητό και καταφύγιο, σαν μια σιωπηρή διαμαρτυρία ενάντια στη Ρωσία.

Οι πρώτοι εορτασμοί τείνουν να είναι πιο σοβαρές, με εκκλησιαστικές υπηρεσίες και πολιτικές ομιλίες, αλλά με την πάροδο των ετών, οι διακοπές έγιναν πιο παιχνιδιάρικες. Μπορείτε να βρείτε μπλε και άσπρα κέικ και συναυλίες.

Πώς λέτε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στα Φινλανδικά;

Ημέρα Ανεξαρτησίας στα Φινλανδικά είναι Itsenäisyyspäivä .

Στη σουηδική γλώσσα , είναι το Självständighetsdag .