Ποιος τύπος ηλεκτρικής εξόδου χρησιμοποιείται στη Φινλανδία;

Η διαφορά μεταξύ ενός προσαρμογέα, ενός μετατροπέα και ενός μετασχηματιστή

Αν σχεδιάζετε ταξίδια στην Ευρώπη, είναι καλό να γνωρίζετε εάν θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα, ο οποίος είναι μια φθηνή προσθήκη για το ηλεκτρικό σας βύσμα ή έναν μετασχηματιστή (επίσης γνωστός ως μετατροπέας) για τις ηλεκτρικές πρίζες.

Το μεγαλύτερο μέρος της Σκανδιναβίας χρησιμοποιεί 220 βολτ . Τα ηλεκτρικά βύσματα στη Φινλανδία μοιάζουν με δύο στρογγυλά πηχάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άσχετο Europlug Type C ή το γειωμένο Schukoplug Type E / F. Η συσκευή σας καθορίζει αν θα χρειαστείτε έναν απλό προσαρμογέα σχήματος ή έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή.

Αν συνδέετε και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι υπερβολικό για τη συσκευή σας, θα μπορούσε να τηγανίσει τα εξαρτήματα της συσκευής σας και να το καταστήσει ακατάλληλο.

Πώς ξέρετε ποια σύνδεση χρειάζεστε;

Δεν είναι πολύ δύσκολο να μάθετε τι είδους βύσμα ή μετατροπέα χρειάζεστε για τις ηλεκτρικές πρίζες στη Φινλανδία. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να φορτίσετε το φορητό υπολογιστή σας, οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές μπορούν να δεχθούν μέχρι και 220 βολτ. Στις ΗΠΑ, το ρεύμα που βγαίνει από τις ηλεκτρικές πρίζες μας είναι 110 βολτ, αν και το laptop και τα κινητά τηλέφωνά σας μπορούν συνήθως να χειριστούν δύο φορές την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Για να γνωρίζετε με βεβαιότητα αν η ηλεκτρική συσκευή σας μπορεί να δεχτεί 220 βολτ, ελέγξτε το πίσω μέρος του φορητού σας υπολογιστή (ή οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή για τα σήματα εισόδου ισχύος). Εάν η ετικέτα κοντά στο καλώδιο τροφοδοσίας της συσκευής αναφέρει 100-240V ή 50-60 Hz, τότε είναι ασφαλής. Εάν είναι καλό να πάτε, τότε το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να αλλάξετε το σχήμα του υπάρχοντος βύσματος τροφοδοσίας σας ώστε να ταιριάζει σε μια φινλανδική έξοδο.

Ένας απλός προσαρμογέας βύσματος είναι σχετικά φθηνός.

Εάν η ετικέτα κοντά στο καλώδιο τροφοδοσίας δεν λέει ότι η συσκευή σας μπορεί να φτάσει τα 220 volts, τότε θα χρειαστείτε ένα "μετασχηματιστή βηματισμού", που ονομάζεται επίσης μετατροπέας.

Μετατροπέας σε σχέση με έναν προσαρμογέα

Ένας μετατροπέας θα μειώσει τα 220 βολτ από την πρίζα για να παρέχει μόνο 110 βολτ για τη συσκευή.

Λόγω της πολυπλοκότητας των μετατροπέων και της απλότητας των προσαρμογέων, αναμένεται να παρατηρηθεί σημαντική διαφορά τιμής μεταξύ των δύο. Οι μετατροπείς είναι πολύ πιο ακριβοί.

Οι μετατροπείς έχουν πολύ περισσότερα εξαρτήματα σε αυτά που χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν την ηλεκτρική ενέργεια που περνά μέσα από αυτά. Οι προσαρμογείς δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο σε αυτά, απλά μια δέσμη αγωγών που συνδέουν το ένα άκρο με το άλλο για να μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια.

Αν φέρνετε μικρές συσκευές, προσέξτε. Αυτές είναι οι συσκευές που ενδέχεται να μην είναι σε θέση να χειριστούν υψηλή είσοδο ισχύος. Ο προσαρμογέας σχήματος μπορεί να μην είναι αρκετός. Ενώ βασικά, όλα τα προσωπικά ηλεκτρονικά τα τελευταία χρόνια θα δέχονται και τις δύο τάσεις, μερικές παλιότερες, μικρότερες συσκευές δεν θα λειτουργούν με τα ισχυρότερα 220 βολτ στην Ευρώπη.

Πού να πάρετε μετατροπείς και προσαρμογείς

Οι μετατροπείς και οι προσαρμογείς μπορούν να αγοραστούν στις ΗΠΑ, ηλεκτρονικά ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα και μπορούν να συσκευάζονται στις αποσκευές σας. Ή, πιθανότατα, μπορείτε να τα βρείτε στο αεροδρόμιο της Φινλανδίας καθώς και σε ηλεκτρονικά καταστήματα, καταστήματα με σουβενίρ και βιβλιοπωλεία εκεί.

Συμβουλή σχετικά με στεγνωτήρες μαλλιών

Μην σκοπεύετε να φέρετε οποιοδήποτε είδος στεγνωτήρα μαλλιών στη Φινλανδία. Η κατανάλωση ισχύος τους είναι εξαιρετικά υψηλή και μπορεί να συνδυαστεί μόνο με σωστές μετατροπείς ισχύος που σας επιτρέπουν να τις χρησιμοποιήσετε με φινλανδικές πρίζες.

Αντ 'αυτού, ελέγξτε το φινλανδικό σας ξενοδοχείο εάν τους παρέχουν, ή ίσως να είναι φθηνότερο να αγοράσετε ένα μετά την άφιξή σας στη Φινλανδία.