Πληροφορίες για τη Visa για τη Φινλανδία

Χρειάζομαι μια βίζα για τη Φινλανδία;

Αν ταξιδεύετε στη Φινλανδία , θα θέλετε να μάθετε αν θα χρειαστείτε βίζα για να επισκεφθείτε τη Φινλανδία και πού μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση εισόδου. Ας μάθουμε με αυτό τον χρήσιμο οδηγό θεώρησης της Φινλανδίας.

Ποιος χρειάζεται μια βίζα για τη Φινλανδία;

Οι πολίτες της ΕΕ δεν χρειάζονται θεώρηση, μπορούν να παραμείνουν απεριόριστα, καθώς η Φινλανδία είναι επίσης μέρος της ΕΕ και του ΕΟΧ . Επίσης, δεν θα χρειαστείτε βίζα εάν είστε από οποιαδήποτε άλλη χώρα (π.χ. Καναδάς, ΗΠΑ, Αυστραλία), αλλά θα μπορείτε να μείνετε μόνο για μέγιστη περίοδο 90 ημερών ως ταξιδιώτης χωρίς θεώρηση για τη Φινλανδία.

Μπορείτε να πάρετε προσωπική βοήθεια σε μια από τις φινλανδικές πρεσβείες κοντά σας.

Ποιος χρειάζεται διαβατήριο για να εισέλθει στη Φινλανδία;

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός από τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου) δεν χρειάζονται διαβατήριο για τη Φινλανδία, αρκεί μια εθνική ταυτότητα. Φέρτε το διαβατήριό σας αν είστε από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία ή την Ασία.

Τα εισιτήρια επιστροφής δεν απαιτούνται όταν εισέρχεστε στη Φινλανδία χωρίς βίζα.

Εάν είστε πολίτης μιας χώρας που δεν περιλαμβάνεται εδώ ή δεν είστε σίγουροι για την κατάσταση της βίζας σας, επικοινωνήστε με μια από τις φινλανδικές πρεσβείες στην πατρίδα σας (παρακάτω). Σε περίπτωση που χρειάζεστε τουριστική ή επαγγελματική βίζα, επικοινωνήστε επίσης με φινλανδική πρεσβεία. Οι σύζυγοι και τα τέκνα υπηκόων της ΕΕ και του ΕΟΧ μπορούν να λάβουν δωρεάν βίζα για τη Φινλανδία.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις θεωρήσεις της Φινλανδίας μπορούν να ληφθούν δωρεάν ανά πάσα στιγμή δωρεάν από την τοπική φινλανδική πρεσβεία ή προξενείο σας. Μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πρεσβείας της Φινλανδίας.