Εισαγωγή στην ταϊτιανή τροφή

Ένας οδηγός για τα κορυφαία τρόφιμα της Ταϊτής και της Γαλλικής Πολυνησίας

Μία από τις χαρές του ταξιδιού προσπαθεί να δοκιμάσει τοπικά τρόφιμα και η Γαλλική Πολυνησία σερβίρει μια ποικιλία γευστικών απολαύσεων - μερικές γνωστές και άλλες εξωτικές.

Είτε σχεδιάζετε να επισκεφθείτε την Ταϊτή , την Moorea , τη Bora Bora ή το Tuamotu Atolls με την οικογένειά σας ή σε ένα μήνα του μέλιτος , θα διαπιστώσετε ότι απολαμβάνοντας τις γεύσεις των νησιών είναι μια από τις δραστηριότητες που πρέπει να δοκιμάσετε (αν και τα περισσότερα θέρετρα προσφέρουν επίσης μπιφτέκια, σαλάτες, πίτσες και ζυμαρικά για τους μη περιπετειώδεις).

Τι να φάτε στην Ταϊτή

Φρέσκα θαλασσινά: Ένα βασικό από τη διατροφή των Ταϊτών, φρέσκα ψάρια - ειδικά τόνος, mahi-mahi, grouper, και bonito - είναι σε κάθε μενού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε πιο εξωτικές λιμνοθάλασσες και βαθέων υδάτων, όπως parrotfish, barracuda, χταπόδι και αχινοκέφαλο. Οι γαρίδες του ποταμού, γνωστές και ως chevrettes , είναι επίσης δημοφιλείς.

Poisson Cru : Το εθνικό πιάτο της Ταϊτής, γνωστό στα γαλλικά ως poisson cru και στο Tahitian ως ia ota , είναι μια νότια ειρηνική συστροφή στο ceviche: πρώτος κόκκινος τόνος μαριναρισμένος σε ένα νόστιμο και αρωματικό μείγμα χυμού ασβέστου και γάλακτος καρύδας.

Χίμαι : Κάθε πολιτισμός του Νοτίου Ειρηνικού, από τους Φιτζιανούς μέχρι τους Μάορις, χρησιμοποιεί ένα υπόγειο φούρνο για να ετοιμάσει μια παραδοσιακή γιορτή. Στην Ταϊτή, οι ντόπιοι προετοιμάζουν συνήθως τις εορτές τους τις Κυριακές, μαγειρεμένες σε καλάθια υφασμένα από φύλλα μπανάνας πάνω από καυτούς βράχους σε μια μεγάλη τρύπα στο έδαφος, που ονομάζεται χίμαι . Οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τον ιμάτιο στα θέρετρά τους κατά τη διάρκεια των Πολυνησιακών Νυκτών.

Στο μενού: κοτόπουλο fafa (με γάλα καρύδας και σπανάκι), ψάρι, θηλάζοντα χοίρο, γαρίδες, αστακό, μπανάνα, ψωμί, taro και μαρμελάδα.

Ανανάς: Οι κοιλάδες των πλούσιων, πράσινων Moorea φημίζονται για την παραγωγή μικρών αλλά γλυκών και ζουμερών ανανάδων. Θα χάσετε τη φρεσκάδα τους όταν είστε στο σπίτι.

Καρύδα: Ονομάζεται το "δέντρο εκατό χρήσεων" παλάμες καρύδας είναι πηγή ζωής της Ταϊτής. Τα νησιά έχουν άφθονο και οι Ταϊτές χρησιμοποιούν κάθε τελευταίο κομμάτι για φαγητό και ομορφιά (λάδι μονόη, που χρησιμοποιείται για μασάζ και για την πρόληψη του δέρματος και των μαλλιών, είναι φτιαγμένο από λάδι καρύδας που εγχέεται με άνθη Tiare ). Θα δοκιμάσετε το νερό καρύδας (εξαιρετικό για την επανυδάτωση στον καυτό ήλιο), το γάλα καρύδας (πολλά μαρινάτα φαγητά σε αυτό) και τη σάρκα καρύδας (τρώγονται ωμά ή τριμμένα και μαγειρεμένα σε όλα, από το κολλώδες ρύζι καρύδας έως το γλυκό καρύκευμα).

Μπανάνα: Αυτά τα τοπικά άφθονα φρούτα τρώγονται με διάφορους τρόπους - απλά, ψημένα στη φωτιά ή γλυκά σε μια πουτίγκα ταρώ που ονομάζεται po'e .

Βανίλια : Το 80% της βανίλιας της Ταϊτής καλλιεργείται στην Taha'a, ένα νησί που δεν απέχει πολύ από το Bora Bora, και η κουζίνα των νησιών είναι γεμάτη από οικεία και καταπραϋντική γεύση. Πολλά πιάτα ψαριών, όπως η γαρίδα και το mahi-mahi, έρχονται με τη σάλτσα βανίλιας και τα επιδόρπια περιλαμβάνουν ποικίλες επιλογές με βανίλια ως συστατικό.

Τζίντζερ: Αυτή η αρωματική ρίζα χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στη μαγειρική της Ταϊτής, ειδικά με κοτόπουλο και τόνο. Είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό σε κοκτέιλ .

Ψωμί: Ονομάζεται " ουρού " στην Ταϊτιανή, αυτό το αμυλούχο, πλούσιο σε βιταμίνες φρούτο τρώγεται συνήθως σαν ένα πλαστικό πιάτο αφού μαγειρευτεί σε έναν ιμάτιο (υπόγειο φούρνο).

Ίγναμα: Αυτές οι μικρές, γλυκές μωβ πατάτες είναι ένα άλλο βασικό πιάτο.

Taro: Λιγότερο εξοικειωμένος με τους περισσότερους Αμερικανούς, αυτό το φυτό αποτιμάται τόσο για τα μεγάλα φύλλα του σε μορφή βέλους (που ονομάζεται callaloo στην Καραϊβική) όσο και για την αμυλούχα ρίζα του. Θα βρείτε taro φύλλα που χρησιμοποιούνται σε σούπες και stews, ενώ η ρίζα χρησιμοποιείται για να κάνει τα πάντα, από τηγανητά τσιπ μέχρι κρεμώδη πουτίγκα ( po'e ).