Λαμβάνοντας ένα ρομαντικό ταξίδι στη Ταϊτή στη Γαλλική Πολυνησία

Επισκεφτείτε Paradise σε ένα μήνα του μέλιτος της Ταϊτής

Σκέφτεστε ένα μήνα του μέλιτος της Ταϊτής; Τα Ταϊτή και τα γύρω γαλλικά Πολυνησιακά νησιά είναι από καιρό συνωνύμων με τον παράδεισο.

Το πλήρωμα του HMS Bounty διέφυγε να παραμείνει στις αμμώδεις ακτές της Ταϊτής. Ο καλλιτέχνης Paul Gauguin εγκατέλειψε την οικογένειά του για να ζωγραφίσει τον παράδεισο εκεί. Ο ηθοποιός Marlon Brando ήταν τόσο ενθουσιασμένος με την ομορφιά και το μυστήριο της Ταϊτής που αγόρασε το δικό του ιδιωτικό γαλλικό Πολυνησιακό νησί.

Τα Ταϊτή και τα νησιά της, ειδικά η Moorea και η Bora Bora, είναι πραγματικά ένα μαγικό τροπικό μέρος για μήνα του μέλιτος ή ρομαντική απόδραση.

Πουθενά στον κόσμο δεν είναι τα πιο ζωντανά χρώματα, τα νερά του θερμαντήρα του Ειρηνικού ή οι άνθρωποι πιο φιλικοί. Αναφέρουμε μόνο τα ονόματα αυτών των μακρινών νησιών που δημιουργούν εικόνες από εκπληκτικές μπλε-πράσινες λιμνοθάλασσες, τροπικά λουλούδια σε λαμπερά χρώματα και χαριτωμένους φοίνικες.

Πού είναι η Ταϊτή;

Βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στα μισά του δρόμου μεταξύ των ηπείρων της Αυστραλίας και της Νότιας Αμερικής, Τα Ταϊτή, Moorea και Bora Bora είναι μέρος των Νησιών της Κοινωνίας, μιας από τις νησιωτικές ομάδες που αποτελούν τη Γαλλική Πολυνησία.

Τα νησιά βρίσκονται κάτω από τη Χαβάη και νότια του Ισημερινού. Το Tahiti, το πιο γνωστό νησί και το σπίτι της πρωτεύουσας της Γαλλικής Πολυνησίας, Papeete, είναι περίπου 4.000 μίλια νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες και 3.800 μίλια βορειοανατολικά του Σίδνεϊ.

Tahiti Honeymoon

Τα ζευγάρια του μέλιτος ανακαλύπτουν ότι η Ταϊτή συνδυάζει δύο πολύ διαφορετικές κουλτούρες. Παρόλο που είναι διάσημο για τον πολυνησιακό πολιτισμό της, είναι επίσης πολύ Γαλλικός.

Οι κάτοικοι μιλούν γαλλικά, εστιατόρια σερβίρουν γαλλική κουζίνα μαζί με πολυνησιακές σπεσιαλιτέ, ενώ τα ξενοδοχεία ενσωματώνουν τις βελτιώσεις των καλύτερων ευρωπαϊκών ξενοδοχείων. Αυτό το συναρπαστικό μίγμα της τροπικής νησιωτικής κουλτούρας και της γαλλικής εκλέπτυνσης κάνει μοναδικό το μήνα του μέλιτος στην Ταϊτή.

Μια άλλη αξέχαστη πτυχή ενός μήνα του μέλιτος της Ταϊτής είναι η ζεστασιά του λαού.

Οι Γάλλοι Πολυνησίοι είναι περήφανοι για τα νησιά τους και είναι πρόθυμοι να τους μοιραστούν με τους επισκέπτες. Περιμένουμε να σας υποδεχτούμε με ένα χαμόγελο και ένα ζεστό "Ia orana" (γεια). Οι κάτοικοι μιλούν γαλλικά και ταϊτιανούς, και οι περισσότεροι τουριστικοί μιλούν αγγλικά.

Κατά την άφιξη στα περισσότερα ξενοδοχεία θέρετρα, τα ζευγάρια σε ένα μήνα του μέλιτος της Ταϊτής παρουσιάζουν ένα δροσιστικό ποτήρι χυμό ανανά, ένα αρωματικό γαϊδουράκι ή μια γιρλάντα λουλουδιών και μια δροσερή πετσέτα. Οι επισκέπτες κάνουν check in ενώ κάθονται άνετα στο λόμπι και δεν στέκονται στη γραμμή. Και η ανατροπή, ενώ εκτιμάται, δεν απαιτείται ποτέ.

Ποια νησιά πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα μήνα του μέλιτος της Ταϊτής;

Το Ταϊτή, το μεγαλύτερο νησί, είναι συνήθως το σημείο εισόδου για τους επισκέπτες που φτάνουν με αεροπλάνο. Το Papeete είναι ένα γοητευτικό μείγμα ανεπίσημων τροπικών νησιών και γαλλικού savoire faire. Ενώ γευματίζετε το γαλλικό κρασί σε ένα υπαίθριο καφέ, οι επισκέπτες θα δουν τους ανθρώπους τόσο κομψό όσο οι μεσαιωνιστές Παριζιάνους που περπατούν παράλληλα με τους πολυώνες με εξωτική εμφάνιση σε λαμπερό pareos (σαρόνγκ).

Moorea, 11 μίλια βορειοδυτικά, είναι μισή ώρα πορθμείων με το ταχύπλοο Catamaran Aremiti ή άλλη γραμμή πορθμείων. Το νησί των 53 τετραγωνικών μιλίων είναι εκπληκτικά όμορφο, με δραματικές καταπράσινες βουνοκορφές που εκτείνονται στη μέση του καταπράσινου νησιού.

Λιγότερο ανεπτυγμένο από την Ταϊτή, είναι το σπίτι σε πολλά πολυτελή ξενοδοχειακά θέρετρα και πιο συγκρατημένες συντάξεις.

Ο συγγραφέας James Michener διακήρυξε το Bora Bora το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο. Είναι ακόμα πιο ήσυχο από τα άλλα δύο νησιά, με μερικά κομψά θέρετρα με θέα τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά της λιμνοθάλασσας.

Ενώ τα Ταϊτή, η Moorea και η Bora Bora είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους νεόνυμφους, τα άλλα νησιά της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των Raiatea και Tahaa, Huahine και Rangiroa προσφέρουν στους επισκέπτες επίσης ομορφιά, περιπέτεια και ρομαντισμό. Μικρότερα και λιγότερο ανεπτυγμένα, παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να «ξεφύγουμε από όλα» απολαμβάνοντας τις ανέσεις των σύγχρονων θέρετρων.

Ταξιδεύοντας στην Ταϊτή

Η Air Tahiti Nui πετά απευθείας από το Λος Άντζελες στην Papeete. Ενώ η πτήση είναι μεγάλη, η Air Tahiti Nui κάνει το ταξίδι ευχάριστο.

Οι ταξιδιώτες λαμβάνουν μια γαρδένια, μια δροσερή πετσέτα, βύσματα αυτιού και άλλα αντικείμενα πριν από την απογείωση. Κάθε κάθισμα διαθέτει μια προσωπική οθόνη βίντεο με έξι ταινίες, ενώ το κρασί και τα αλκοολούχα ποτά είναι δωρεάν. Η Air Tahiti Nui πετάει επίσης στην Ταϊτή από το Λος Άντζελες

Η Air New Zealand, η Air France και η Hawaiian Airlines προσφέρουν επίσης υπηρεσία στην Ταϊτή.

Γύρω από τη Γαλλική Πολυνησία
Τα πλοία ταξιδεύουν τακτικά μεταξύ Ταϊτής και Μουρέα. Το ταξίδι μισής ώρας στο καταρράκτη Aremiti είναι εκπληκτικά πολυτελές. Εκτός από τα άνετα καθίσματα, το πλοίο διαθέτει ένα καφέ που σερβίρει γαλλικές σπεσιαλιτέ, όπως café au lait και κρουασάν.

Το νερό που περιβάλλει την Ταϊτή, τη Μουρέα και το Bora Bora είναι ένα καταπληκτικό μπλε-πράσινο χρώμα, τόσο ξεκάθαρο που ο πυθμένας είναι συχνά ορατός ακόμη και σε αρκετά μεγάλα βάθη.

Δείτε το Tahiti Water Sports Gallery>

Ο κοραλλιογενής ύφαλος που περιβάλλει κάθε νησί συγκρατεί τα κύματα του Ειρηνικού, δημιουργώντας τις όμορφες λιμνοθάλασσες που κάνουν να απολαμβάνουν τα θαλάσσια σπορ στην Ταϊτή.

Ο κατάλογος των θαλάσσιων σπορ στην Ταϊτή είναι εκτεταμένος. Περιλαμβάνουν κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις, καγιάκ, κανό, κρουαζιέρες καταμαράν ηλιοβασιλέματος, Aquablue (θαλάσσιο σκι), θαλάσσιο σκι, τζετ σκι, αλεξίπτωτο, ψάρεμα και φυσικά κολύμβηση.

Κοσκίνισμα της επιφάνειας

Το μόνο πράγμα καλύτερα από το να κοιτάζεις τις φαινομενικά ατελείωτες γαλάζιες λιμνοθάλασσες είναι να βγεις πάνω τους. Ένα δημοφιλές θαλάσσιο σπορ στην Ταϊτή ταξιδεύει σε ένα μικρό, απομονωμένο νησί - που ονομάζεται motu - με κανό, καγιάκ ή κάποιο άλλο είδος βάρκα.

Τα σκι Jet αποτελούν τον τέλειο τρόπο για να δείτε το εντυπωσιακό τοπίο. Εκτός από την επεξεργασία σε μια απαράμιλλη θέα των πράσινων βουνών που εκτείνονται πέρα ​​από την ακτή, οι αναβάτες μπορούν να απολαύσουν τη χαρά που προέρχεται από την αποκοπή πέρα ​​από το διαυγές τυρκουάζ νερό.

Άλλα θαλάσσια σπορ στην Ταϊτή περιλαμβάνουν τα ρολόγια δελφινιών, τα τσιπούρα και τις τροφοδοσίες καρχαριών. Ορισμένα ξενοδοχεία, όπως το Intercontinental Resort και το Spa Moorea , έχουν το δικό τους καταμαράν για ημερήσιες εκδρομές ή κρουαζιέρες στο ηλιοβασίλεμα.

Κατω απο την θαλασσα

Τα γαλήνια νερά της λιμνοθάλασσας φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία τροπικών ψαριών, καθιστώντας την Ταϊτή, τη Μουρέα και τη Μπόρα Μπόρα ένα υπέροχο σημείο για ψαροντούφεκο και καταδύσεις.

Ακόμη και οι επισκέπτες που ποτέ δεν έχουν κολυμπήσει πριν να αναρριχηθούν, θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση πτερυγίων και μια μάσκα για να γλιστρήσουν κατά μήκος της επιφάνειας του νερού. Τα μεγάλα ξενοδοχεία παρέχουν εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα στους επισκέπτες χωρίς χρέωση.

Η καταδύσεις είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή και οι εκδρομές κατάδυσης είναι εύκολα διαθέσιμες μέσω ξενοδοχείων ή ιδιωτικών περιηγήσεων.

Το Club του Bathy στο Intercontinental Resort & Spa στο Moorea διοργανώνει εκδρομές κατάδυσης, όπως και το Moorea Pearl Resort & Spa.

Μόλις είστε υποβρύχιος, θα ανταμειφθείτε με τη θέα ενός συναισθηματικού συνόλου τροπικών ψαριών: τα πολύχρωμα ψάρια παπαγάλων και τα ψάρια Picasso ενεργοποιούν τα ψάρια, τα ψάρια μονόκερου ζέβρας, τα ψάρια πεταλούδων, τα ψάρια, τα ψάρια puffer, , τσιγγάνικα, τσιπούρα, κατσικίσιο, ομαδοποιημένο, και ψάρι αγελάδων μακρού κέρατος.

Ακόμη και εκείνοι που προτιμούν να μένουν στεγνοί μπορούν να δουν την τρομερή υποβρύχια δραστηριότητα. Στο Intercontinental Resort και Spa στο Moorea, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος του ωκεανού, φορώντας κράνη που τους επιτρέπει να αναπνέουν υποβρύχια. Οι τουριστικές εταιρείες προσφέρουν ταξίδια στο Aquascope, ένα υποβρύχιο με γυάλινο πυθμένα που επιτρέπει στους επιβάτες να κάθονται βαθιά κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Εκδρομές λιμνοθάλασσας

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα νερά της Ταϊτής, της Moorea και της Bora Bora είναι να κάνετε μια εκδρομή με λιμνοθάλασσα με έναν ξεναγό που γνωρίζει τα κορυφαία κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις.

Για παράδειγμα, το Teremoana Tours στο Bora Bora προσφέρει μια ολοήμερη εκδρομή που ξεκινάει με μια σίτιση, με τον οδηγό να καλεί τα μεγάλα, χαριτωμένα ψάρια που χρησιμοποιούνται για να αλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους. Θα κολυμπήσουν μεταξύ των ευχαριστημένων επισκεπτών τους, γλιστρώντας στα πόδια τους και swooping αρκετά κοντά για να αγγίξει.

Ένα χαλαρωτικό πικνίκ σε ένα απομονωμένο νησί motu ακολουθεί. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στην παραλία ή στην αναπνευστήρα, ενώ οι οδηγοί προετοιμάζουν μια γιορτή της Πολυνησίας.

Το γεύμα, το οποίο σερβίρεται σε "πιάτα" από υφαντά φύλλα, περιλαμβάνει τον τόνο στη σχάρα, το ψιλοκομμένο ψωμί, την ουρού (ψωμί), το ψωμί καρύδας με κέικ που βυθίζεται σε γάλα καρύδας και τον φρέσκο ​​ανανά και το καρπούζι. Οι επισκέπτες μαθαίνουν επίσης να ανοίγουν μια καρύδα και να λαμβάνουν ένα μάθημα στην τέχνη του χορού της Ταϊτής - πολύ πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται!

Σε μια δεύτερη στάση για κολύμβηση με αναπνευστήρα, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν έναν "κοραλλιογενή κήπο" γεμάτο με όμορφα κοράλλια και πλήθος πολύχρωμων τροπικών ψαριών. Η τρίτη στάση είναι μια συναρπαστική τροφοδοσία καρχαρία, με τον οδηγό να ρίχνει τα ψάρια σε σμήνη από πεινασμένους μαύρους καρχαρίες, καθώς οι επισκέπτες παρακολουθούν ενώ βρίσκονται κάτω από το νερό μόλις λίγα μέτρα μακριά.

Ενώ οι εκδρομές λιμνοθάλασσας είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι θα δείτε μια μεγάλη ποικιλία ψαριών, η κολύμβηση με αναπνευστήρα ακριβώς έξω από τα ξενοδοχεία μπορεί επίσης να είναι ευχάριστη.

Στο Moorea Pearl Resort & Spa, για παράδειγμα, θα δείτε πολλά ψαροντούφεκα ψαριών στον περιθωριακό ύφαλο γύρω από την παραλία του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένων των μπανγκαλόου. Υπάρχει επίσης καλό ψαροντούφεκο στη λιμνοθάλασσα από το Intercontinental Moorea, καθώς και πίσω από το Le Meridien Bora Bora.

Ο ευκολότερος τρόπος να εξερευνήσετε την κουλτούρα των Ταϊτών βρίσκεται σε μια περιήγηση με λεωφορείο γύρω από το νησί. Οι εκδρομικές εταιρείες σε κάθε νησί προσφέρουν εκδρομές όπως Paradise Tours στην Ταϊτή, το Albert Transports στη Moorea και το Tupuna Mountain Safari στο Bora Bora, όλα με φιλικούς και καταρτισμένους οδηγούς.

Ο πολιτισμός της Ταϊτής και τα νησιά της

Η Ταϊτή, το κέντρο της Γαλλικής Πολυνησίας, έχει τρεις εξαιρετικές πολιτιστικές τοποθεσίες. Το Μουσείο Ταϊτή και τα Νησιά της χαρακτηρίζει εκθέματα σε κάθε πτυχή του πολιτισμού της Ταϊτής, από το ψάρεμα μέχρι τα τατουάζ μέχρι τις ταράτσες.

Το Μουσείο Paul Gauguin επικεντρώνεται στη διαμονή του Γάλλου καλλιτέχνη στην Ταϊτή, κατακτώντας την ομορφιά της γης και του λαού στις πολύχρωμες καμβάδες του. Περιλαμβάνει ένα μοντέλο του σπιτιού που έζησε κάποτε.

Το James Norman Hall Home αναπαράγει το σπίτι του συγγραφέα του Mutiny για το Bounty . Το σπίτι προσφέρει μια ματιά στη ζωή ένας Αμερικανός που πέρασε τις μέρες του σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο.

Εξερευνήστε τον πολιτισμό της Ταϊτής στο Tiki Village της Moorea

Για να βυθιστείτε στον πολιτισμό της Ταϊτής, επισκεφθείτε το Tiki Village στο Moorea. Ο Olivier Briac ίδρυσε αυτό το μοναδικό μέρος για να διατηρήσει την πολυνησιακή κουλτούρα. Είκοσι πολυνησιανοί ζουν στις εγκαταστάσεις τους, παράγουν ξυλόγλυπτα, κορμούς λουλουδιών, παπλώματα εφαρμογών, κολιέ κέλυφος και καλάθια. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να πάρουν ένα κανό καραβιού σε μαύρο μαργαριτάρι "αγρόκτημα" offshore.

Όμως, το κύριο χαρακτηριστικό του χωριού Tiki είναι η πολυνησιακή χορευτική παράσταση που εκτελείται από μια επαγγελματική εταιρεία που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Οι ενεργητικοί ντόπιοι χορευτές με πολύχρωμα κοστούμια που γίνονται στο χωριό Tiki συνοδεύονται από χτυπήματα τύμπανα και μελωδικά τραγούδια που παίζουν κιθάρα και ukulele.

Το βράδυ περιλαμβάνει πολυνησιακό μπουφέ με ψάρια, fei (μαγειρεμένη μπανάνα), uru (ψωμί) και poe (επιδόρπιο με φρούτα και ταπιόκα σερβιρισμένο με γάλα καρύδας).

Marae: Μια ματιά στο παρελθόν Tahitian Πολιτισμού

Τα Ταϊτή, η Μουρέα και η Μπόρα Μπόρα είναι όλα διακοσμημένα με μαράες , αρχαίες πέτρινες κατασκευές που κάποτε χρησιμοποιούνταν για προσευχή ή θυσία. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το πλήρως ανακαινισμένο Arahurahu Marae της Ταϊτής, με ναό.

Η Titiroa Marae στην Moorea, μια άλλη εξαιρετική μαρμαρά, είναι στο δρόμο που οδηγεί στο γραφικό Belvedere Point. Η Μπόρα Μπόρα έχει αρκετούς εκκρεμούς μάγους: το Αιγαίου Μαέ, με αναστηλωμένο ναό. Taharuu Marae, με θέα στη λιμνοθάλασσα. και Marotetini Marae, η οποία επίσης έχει αποκατασταθεί.

Τροφή

Ένα από τα καλύτερα μέρη οποιασδήποτε κουλτούρας είναι το φαγητό του. Στο Papeete, ένας φτηνός τρόπος δειγματοληψίας των τοπικών σπεσιαλιτέ είναι ο Les Roulottes. Αυτά τα εστιατόρια-σε-τροχόσπιτα σερβίρουν δείπνο στην προβλήτα κάθε βράδυ. Μέσα στα φορτηγά ή στις σχάρες, οι εστιατόριοι προετοιμάζουν νόστιμα φαγητά σε λογικές τιμές.

Τα πιάτα ψαριών είναι άφθονα, συμπεριλαμβανομένης της ταϊτιανής special poisson cru, ωμά ψάρια μαριναρισμένα σε γάλα καρύδας και χυμό ασβέστη. Υπάρχουν επίσης frites μπριζόλα, πίτσες, κρέπες, και βάφλες (gaufres).

Τα περισσότερα εστιατόρια στην Ταϊτή, Moorea και Bora Bora είναι ανεπίσημα σνακ μπαρ, που ονομάζονται "Le Snack". Οι επισκέπτες θα βρουν φαγητά όπως σάντουιτς σε μπαγκέτες, πίτσες και φθηνή μπύρα και κρασί.

Ενώ βρίσκεστε στην Ταϊτή, δοκιμάστε Hinano, "La Biere de Tahiti" - η μπύρα της Ταϊτής.

Το Tahiti παράγει επίσης τοπικά λικέρ σε τροπικές γεύσεις όπως το Vanille Crème και το Coconut.

Πηγαίνετε εγγενές στο Bar and Restaurant της Bloody Mary

Το μπαρ και το εστιατόριο της Bloody Mary στο Bora Bora είναι τόσο διασκεδαστικό όσο και ο συνώνυμός του, η γερή πολυνησιακή «μαμά» στο Νότιο Ειρηνικό. Ιδρύθηκε το 1976, η τεράστια καλαίσθητη καλύβα με το δάπεδο άμμου έχει γίνει θεσμός στο νησί.

Οι ντόπιοι, οι τουρίστες και ο εντυπωσιακός ρόλος των διασημοτήτων έχουν κάνει το Bloody Mary ένα μέρος της εμπειρίας του Bora Bora, όπως και όσοι ενδιαφέρονται να απολαύσουν τον πολιτισμό της Ταϊτής με ειλικρινή τρόπο.

Σκαρφαλωμένο σε ξύλινα σκαμνιστήρια, τα γεύματα μπορούν να ξεκινήσουν με ένα τροπικό ποτό, όπως η βανίλια Rum Punch, η ειδικότητα του σπιτιού. Τα ορεκτικά και τα κυριότερα μαθήματα επιλέγονται από την εμφάνιση του πρόσφατα αλιευθέντος ψαριού, όπου ο οικοδεσπότης περιγράφει κάθε παρασκεύασμα σε επτά διαφορετικές γλώσσες.

Τα δημιουργικά παρασκευασμένα γεύματα σερβίρονται σε ξύλινη πιατέλα. Τα απολαυστικά επιδόρπια περιλαμβάνουν ένα τάρτα καρύδας και ένα πολύ γαλλικό κρεμμυδάκι.

Τα φυσικά θαύματα της Ταϊτής, της Moorea και της Bora Bora θα εμπνεύσουν τα σφάλματα της φωτογραφικής μηχανής για να τραβήξουν μια φωτογραφία ποιότητας μετά την άλλη.

Σε κάθε νησί, ψηλές ακανόνιστες κορυφές αυξάνονται δραματικά από το κέντρο, διαλύοντας σε πλούσια βλάστηση. Ακριβώς πέρα ​​είναι μια ξεκάθαρη τιρκουάζ λιμνοθάλασσα.

Η εξερεύνηση των καταπράσινων κοιλάδων, των δραματικών καταρρακτών και των αισθησιακών λουλουδιών των νησιών της Γαλλικής Πολυνησίας μέχρι το τέλος είναι μια πραγματική περιπέτεια.

Και η θέα από τα ψηλότερα σημεία των νησιών αξίζει πολύ το ταξίδι μέχρι τους βραχώδεις δρόμους που οδηγούν σε αυτούς.

Γύρω από την περίμετρο κάθε νησιού είναι ένας δρόμος δύο λωρίδων, με μερικούς μικρότερους δρόμους - συνήθως βαθιά χωμάτινους χωματόδρομους - που τρέχουν προς το κέντρο.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε το εσωτερικό του νησιού είναι να κάνετε μια εκδρομή σε ένα 4Χ4 με έναν καταρτισμένο οδηγό. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της Γαλλικής Πολυνησιακής νήσου με πεζοπορία, ιππασία, ελικόπτερο ή ενοικιαζόμενο σκούτερ ή αυτοκίνητο.

Εξερευνώντας την Ταϊτή

Η πραγματοποίηση ενός ημερήσιου ταξιδιού είναι ο καλύτερος τρόπος να δείτε τα φυσικά θαύματα της Ταϊτής. Στη γραφική κοιλάδα Papenoo, τη μεγαλύτερη κοιλάδα της Ταϊτής, μια δραματική γέφυρα εκτείνεται στο μεγαλύτερο ποτάμι του νησιού. Το Faatautia Valley είναι τόσο όμορφο και τόσο παρθένο που έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα δραματικό σκηνικό σε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους. Στις ακτίνες του Arahoho κατά μήκος της ακτής, τα ισχυρά κύματα των ωκεανών χτυπούν τις ακανθώδεις ακτές και ξεσπούν σαν ζεσέδες.

Τα φυσικά θαύματα της Ταϊτής περιλαμβάνουν επίσης τους Καταρράκτες Faarumai (Cascades de Faarumai), που φθάνουν μέσω ενός δρόμου που έχει πλακόστρωτο μίλι. Ενώ οι καταρράκτες Vaimahuta είναι οι πιο προσιτοί, μια πεζοπορία σε ένα τραχιά μονοπάτι φέρνει τους επισκέπτες στους υπέροχους Haamaremare Iti και Haamaremareahi Falls. Ο σχεδόν καταρράκτης Fautaua των 1.000 ποδών στην καταπληκτική κοιλάδα Fautaua είναι ένα άλλο συναρπαστικό θέαμα.

Στη νότια ακτή της Ταϊτής, το Maraa Grotto κάτω από ένα δραματικό βράχο προσφέρει μια άλλη εξαιρετική θέα. Στη βάση των βουνών είναι οι σωλήνες λάβας της Χιτιαίας. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν ή να κολυμπήσουν μέσα από ένα λαβύρινθο σωλήνων λάβας γεμάτο σπήλαια, καταρράκτες, ρυάκια και σπηλιές.

Μερικά από τα φυσικά θαύματα της Ταϊτής είναι κατασκευασμένα από τον άνθρωπο - όπως οι Βοτανικοί Κήποι Harrison W. Smith, που δημιουργήθηκαν από έναν Αμερικανό πριν από περίπου εκατό χρόνια. Σήμερα, το Μουσείο Gauguin βρίσκεται μέσα στο καταπράσινο φύλλωμα.

Φυσική ομορφιά της Moorea

Moorea είναι λιγότερο αναπτυγμένη από την Ταϊτή, καθιστώντας το ένα πιο επιθυμητό προορισμό για τους επισκέπτες που αναζητούν έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Καμία επίσκεψη στο Moorea δεν είναι πλήρης χωρίς να κάνετε την αναρρίχηση στο Belvedere Point στο κέντρο του νησιού.

Η εκπληκτική θέα στα βόρεια περιλαμβάνει τους δύο κόλπους της Μουρέα, τον Κόλπο του Κουκ και τον Κόλπο Opunohu. Μεταξύ των πύργων Mont Rotui, ένα τραχύ βουνό με ύψος περίπου 2.700 πόδια. Η εκπληκτική θέα καθιστά το Belvedere Point κορυφαίο από κάθε 4x4 εκδρομή, καθώς και ένα δημοφιλές σημείο με πεζοπόρους αρκετά ισχυρή για να κάνει τη μακρά, επίπονη ανοδική άνοδο.

Το τροπικό κλίμα της Γαλλικής Πολυνησίας καθιστά τα νησιά του ιδανικά για την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών, ειδικά ανανά. Τα χωράφια ανανά αναπτύσσονται στην εύφορη κοιλάδα Opunohu και αυτή η γλυκιά ποικιλία είναι ευρέως διαθέσιμη στα καταστήματα και στις άκρες του δρόμου.

Το Factory Juice Fruit Moorea, κοντά στον κόλπο του Cook, προσφέρει γευστικές δοκιμές καθώς και ένα μεγάλο απόθεμα ασυνήθιστων λικέρ τοπικής παραγωγής σε γεύσεις Vanilla Crème, Coconut και Pineapple.

Ένα άλλο φυσικό θαύμα του Moorea είναι τα δελφίνια που παλεύουν στα νερά του. Το Intercontinental Resort and Spa Moorea είναι το σπίτι του Moorea Dolphin Centre, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν και να αλληλεπιδρούν με τα δελφίνια.

Εξερευνώντας τη φύση στη Bora Bora

Η Bora Bora θα μπορούσε να είναι το πιο όμορφο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας. Τα βουνά ανεβαίνουν πιο απότομα από τα άλλα νησιά, παρέχοντας ένα επιβλητικό σκηνικό για την πυκνή ανάπτυξη λαμπρά χρωματισμένων λουλουδιών, θάμνων και φοινίκων που περιβάλλουν την περίμετρό της.

Υπάρχουν εκπληκτικές απόψεις από διάφορα σημεία της Bora Bora, τα οποία μπορούν να φτάσουν μόνο σε δρόμους χωματόδρομων. Περιλαμβάνουν τον τηλεοπτικό πύργο Vistapoint, ο οποίος έχει πραγματικά έναν πύργο σκαρφαλωμένο στην κορυφή. Το Fitiiu Point, το οποίο εξακολουθεί να έχει σκουριασμένα κανόνια από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και το γραφικό Taihi Point, ένα θεαματικό σημείο με ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο πολύ μακριά.

Επισκεφθείτε τον τουρισμό του Ταϊτή για περισσότερες πληροφορίες