Πράσινες θέσεις εργασίας και σταδιοδρομία στην Ουάσιγκτον DC

Η DC οδηγεί τον δρόμο για την κατάρτιση των πράσινων εργαζομένων και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους

Με τα δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύονται σε πράσινες τεχνολογίες, κινείται ένα κίνημα για να δημιουργηθούν χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας στην Ουάσιγκτον, DC. Όλο και περισσότερες νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας θα είναι διαθέσιμες κατά την επόμενη δεκαετία, καθώς οι επιχειρήσεις, κοινοτικοί ακτιβιστές και εκλεγμένοι υπάλληλοι θα αναπτύξουν πολιτικές για την οικολογική οικοδόμηση, την καθαρή ενέργεια, την αποκατάσταση των υδάτων και την αλλαγή του κλίματος. Προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση ειδικευμένων εργαζομένων για την παροχή υπηρεσιών στην πράσινη οικονομία, πολλοί εργαζόμενοι θα πρέπει να επανεκπαιδευθούν.

Η Ουάσιγκτον DC προσπαθεί να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες θέσεις εργασίας και προγραμμάτων επαγγελματικής εξέλιξης σε ολόκληρο το έθνος.

Τον Φεβρουάριο του 2009, το Γραφείο Σχεδιασμού της DC, σε συνδυασμό με την Οικονομική Εταιρική Σχέση της Ουάσιγκτον DC και το Τμήμα Υπηρεσιών Απασχόλησης του DC, ολοκλήρωσαν μια πράσινη ανάλυση της ζήτησης εργασίας. Η έκθεση καταλήγει στα εξής:

Πρωτοβουλίες για πράσινες θέσεις εργασίας και προγράμματα κατάρτισης στην Ουάσιγκτον

Το Green DMV είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει να προωθήσει την καθαρή ενέργεια και τις πράσινες θέσεις εργασίας σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος σε ολόκληρη την Αμερική, ως ένα μονοπάτι από τη φτώχεια. Η αρχική τους εστίαση είναι στην περιοχή DC, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον, DC, Maryland και Virginia.



Η Green Jobs Expo παρουσιάζει τα πολλά μονοπάτια για πράσινες θέσεις εργασίας και σταδιοδρομία. Η Expo διοργανώνεται ετησίως στην Ουάσιγκτον DC και παρέχει πληροφορίες από ακαδημαϊκά ιδρύματα, κατασκευαστές, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εταιρείες και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Το Everblue Training Institute είναι ένα διαπιστευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα που διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει πολλαπλές πιστοποιήσεις BPI, Εκπαίδευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εκπαίδευση Weatherization, RESNET HERS Rater, LEED Accredited Professional, NABCEP Ηλιακή Πιστοποίηση, Εταιρική Βιωσιμότητα και Λογιστική Carbon. Οι τάξεις είναι διαθέσιμες σε όλες τις ΗΠΑ

Πράσινες ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας και πρόσθετοι πόροι

Greenjobsearch.org - Αυτή η μηχανή αναζήτησης εργασίας ειδικεύεται στα άτομα που αναζητούν πράσινες ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρη τη χώρα.

Πράσινο Dream Jobs - Η υπηρεσία αναζήτησης εργασίας συνδέει ανθρώπους με επιχειρηματικές δεξιότητες με περιβαλλοντικά συνειδητούς εργοδότες που εστιάζουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα και την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την επεξεργασία νερού και λυμάτων, τις βιομηχανικές διαδικασίες αποδοτικών πόρων, τα προηγμένα υλικά, τις μεταφορές και τη γεωργία.

Green Collar Blog - Αυτή η ιστοσελίδα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις πράσινες θέσεις εργασίας, την πράσινη επαγγελματική κατάρτιση, τις πράσινες εκθέσεις εργασίας και πολλά άλλα.



Eco.org - Ο δικτυακός τόπος συνδέει τους αναζητούντες εργασία που ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον με οικολογικούς εργοδότες που αναζητούν ποιοτικούς υποψηφίους. Το ευρύ φάσμα ιστοτόπων περιλαμβάνει: πανεπιστήμια, περιβαλλοντικές οργανώσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σημαντικούς ειδησεογραφικούς τόπους και κυβερνητικά τμήματα.

Πράγματι - Είναι μια μηχανή αναζήτησης για τις λίστες εργασίας από πάνω από 500 ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων δελτίων εργασίας, εφημερίδων, καθώς και εκατοντάδων συνδέσμων και εταιρικών σελίδων καριέρας. Οι επιλογές σύνθετης αναζήτησης είναι διαθέσιμες, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε εργασίες ανά εταιρικό όνομα, τίτλο εργασίας ή μέγιστη απόσταση μετακίνησης.