Εθελοντικό ταξίδι με την αμερικανική εβραϊκή παγκόσμια υπηρεσία

Συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντικής βάσης σε αναπτυσσόμενες χώρες

Η Αμερικανική Εβραϊκή Παγκόσμια Υπηρεσία (AJWS) προσφέρει προγράμματα ατομικών και ομαδικών υπηρεσιών για τους Εβραίους που ενδιαφέρονται να ταξιδεύουν σε ξένες χώρες για να προσφέρουν εθελοντικά προγράμματα κοινωνικής αλλαγής σε επίπεδο βάσης. Η δήλωση αποστολής της περιγράφει την προσέγγιση: "Το AJWS είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός αφιερωμένος στην ανακούφιση της φτώχειας, της πείνας και των ασθενειών μεταξύ των ανθρώπων του αναπτυσσόμενου κόσμου ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία ή την εθνικότητα.

Μέσω επιχορηγήσεων σε οργανώσεις λαϊκής βάσης, εθελοντικής υπηρεσίας, υπεράσπισης και εκπαίδευσης, το AJWS προάγει την κοινωνία των πολιτών, την αειφόρο ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους, προωθώντας ταυτόχρονα τις αξίες και τις ευθύνες της παγκόσμιας ιθαγένειας μέσα στην εβραϊκή κοινότητα ».

Προγράμματα μεμονωμένων υπηρεσιών

Το AJWS προσφέρει πολλά εθελοντικά προγράμματα που είναι ανοικτά για τους εθελοντές και περιλαμβάνουν υπηρεσίες με οργανώσεις βάσης στην Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, καθώς και την Καραϊβική. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι μπορούν να συμμετάσχουν στο Σώμα Εθελοντών, το οποίο περιλαμβάνει τοποθετήσεις διάρκειας δύο έως 12 μηνών σε διάφορες χώρες. Ανάμεσα στις δεξιότητες που απαιτούνται συχνά είναι ο στρατηγικός και επιχειρησιακός προγραμματισμός, η εκπαίδευση στον τομέα της ιατρικής και της δημόσιας υγείας, η συγκέντρωση κεφαλαίων, η κατάρτιση στον τομέα της πληροφορικής και η οργάνωση της κοινότητας. Πρόσφατοι πτυχιούχοι κολλεγίων που επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά για εννέα έως δώδεκα μήνες μπορεί να είναι επιλέξιμοι για να λάβουν μια υποτροφία World Partners.

Αυτές συμφωνούν με τις μελέτες, τις δεξιότητες και το ενδιαφέρον των νεαρών ενηλίκων για να βρουν καλύτερα μια κατάλληλη τοποθέτηση για τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους.

Προγράμματα υπηρεσιών ομάδας

Παρόλο που συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα, οι εβραϊκές ομάδες ζουν και εργάζονται σε αγροτικές κοινότητες, συμμετέχοντας σε προγράμματα αειφόρου ανάπτυξης και κοινωνικά καλής εργασίας.

Για παράδειγμα, η οργάνωση εργάζεται για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, οι αγώνες για τα δικαιώματα του πολίτη προάγουν τη σεξουαλική υγεία και επικεντρώνονται στον τερματισμό των παιδικών γάμων σε αναπτυσσόμενα μέρη του κόσμου. Οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται από κοινοτικές οργανώσεις που βρίσκονται στους προορισμούς που επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της εθελοντικής υπηρεσίας τους.

Το AJWS έχει επίσης καλοκαιρινά προγράμματα που είναι ανοιχτά σε άτομα ηλικίας 16-24 ετών, τα οποία περιλαμβάνουν εθελοντική εργασία σε αγροτικές περιοχές αναπτυσσόμενων χωρών. Μόλις επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οι συμμετέχοντες εξακολουθούν να συμμετέχουν στην οργάνωση μέσω εκβιασμών, ομιλιών και επιπλέον εθελοντικής υπηρεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το AJWS

Επισκεφθείτε το AJWS.org για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι η Αμερικανική Εβραϊκή Παγκόσμια Υπηρεσία. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε πολύ πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τα είδη των έργων που εστιάζει ο οργανισμός, καθώς και λεπτομέρειες για τα διάφορα μέρη που επισκέπτονται οι εθελοντές. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Κένυα, η Ουγκάντα, η Σενεγάλη, η Ινδία, το Νεπάλ και ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Θα μάθετε επίσης πώς μπορείτε να εμπλακείτε και πώς είναι να ταξιδέψετε με το AJWS τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Πού να βρείτε περισσότερες εθελοντικές διακοπές

Το VolunTourism, το οποίο συνδυάζει το παραδοσιακό ταξίδι με την εθελοντική εργασία, είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τάση που επιτρέπει στους κοινωνικά υπεύθυνους ταξιδιώτες να αναμειγνύουν διακοπές ή ταξίδια στο εξωτερικό με εθελοντισμό σε τοπικά προγράμματα.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βυθίσετε τον εαυτό σας στις τοπικές κουλτούρες και να κάνετε τη διαφορά ταυτόχρονα. Είστε μεταξύ του ενός τετάρτου των ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν από την έρευνα Voice of the Traveler από την Ένωση Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας, η οποία δήλωσε ότι ενδιαφέρονται επί του παρόντος για την πραγματοποίηση εθελοντισμού ή διακοπών με βάση τις υπηρεσίες; Είτε είστε χιλιανής, ένας Gen-X-er, ένας Boomer Boomer (ο όμιλος που εκφράζει το ισχυρότερο ενδιαφέρον) ή απλά ένας γονέας που θέλει να εισαγάγει τα παιδιά σας σε άλλους πολιτισμούς, σίγουρα υπάρχει μια εταιρεία που προσφέρει εθελοντικές διακοπές για εσάς .

Αυτά τα ταξίδια και οι εμπειρίες είναι τόσο κοντά όσο οικοδομήσουμε σπίτια στη Νέα Ορλεάνη ή μακριά, για να βοηθήσουμε τα ορφανοτροφεία στη Ρουμανία ή τα στρατόπεδα των ελεφάντων στην Αφρική. Για να δείτε μια λίστα οργανώσεων που προσφέρουν εθελοντικά ταξίδια και διακοπές (όπου μπορείτε να περάσετε μερικές μέρες από ένα ταξίδι εθελοντισμού και να εξερευνήσετε μια νέα χώρα το υπόλοιπο), κάντε κλικ στην επιλογή Top πηγές για εθελοντικές διακοπές .

Είστε Voluntourist;

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν λένε ότι το εθελοντικό ταξίδι είναι μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή. Εάν αναρωτιέστε αν το Voluntourism είναι κατάλληλο για εσάς , εδώ υπάρχουν προτάσεις για τη διαδρομή που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.