Ταϊλάνδη: Η χώρα των πράσινων χαμόγελων

Πώς η Ταϊλάνδη αποδεικνύει ότι είναι όχι μόνο ένα τουριστικό hotspot, αλλά και ένα βιώσιμο.

Ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη του ταξιδιού είναι τα διαλυτικά στερεότυπα. Όχι, οι Γάλλοι δεν τρώνε μπαγκέτες και τυρί με μια πλευρά σοκολάτας για κάθε γεύμα (ακριβώς κάθε άλλο γεύμα). Όχι, οι Ιταλοί δεν κοροϊδεύουν πάντα την ιδέα της αμερικανικής πίτσας (εκτός αν είναι ο Δομινός - .)

Αλλά το στερεότυπο της Ταϊλάνδης που ζει μέχρι το όνομά του, "Land of Smiles"; Ναι, αυτό είναι πολύ ακριβό.

Θα παρατηρήσετε τα χαμόγελα όταν περπατάτε μέσα από τους περίτεχνους χρυσούς ναούς και τα βουδιστικά αγάλματα στη Μπανγκόκ, μια θαυμάσια και δραστήρια μητρόπολη 6.5 εκατομμυρίων ανθρώπων (και ίσως τον ίδιο αριθμό tuk-tuks!). Θα παρατηρήσετε τα χαμόγελα, Οι υπαίθριες αγορές του Chaing Mai , όπου η ποικιλία στα εμπορεύματα είναι κυριολεκτικά ατελείωτη. Χειροποίητο πάπλωμα, οδοντόβουρτσα, ωμό κρέας: η επιλογή είναι δική σας.

Η Ταϊλάνδη είναι σίγουρα μια ευτυχισμένη χώρα, αλλά είναι επίσης μια πράσινη χώρα.

Από τον ορεινό βορρά μέχρι την παραλιακή, χαλαρή ακτή. από την πολυσύχναστη οδό Khaosan στην Μπανγκόκ μέχρι τα μίλια των εκμεταλλεύσεων ορυζώνων στην ανατολή, ο τουρισμός σημαίνει κάτι περισσότερο από το ταξίδι εδώ. Οι ανθρωπιστικές και βιώσιμες πρωτοβουλίες μεταφέρονται στην Ταϊλάνδη - από τα θέρετρα των πέντε αστέρων έως τα διακριτικά ξενώνες. Και αυτό κρατά τη χώρα χαμογελά.

Μπανγκόκ

Αχ, Μπανγκόκ. Υπάρχουν λίγα λόγια για να περιγράψετε μια τέτοια πόλη με τέτοιες διχοτομίες - όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στο σαγηνευτικό και παθιασμένο Bamboo Bar στο The Mandarin Oriental, πίνοντας ένα σόμπυγμα αζώτου σμέουρων υπογραφής και στη συνέχεια, μετά από δέκα λεπτά βυθίσεως tuk-tuk αργότερα κατακλύζοντας δέκα λεπτά Pad Thai από έναν πωλητή δρόμου σε έναν σύμμαχο της Chinatown της Μπανγκόκ (όπου, με αμερόληπτη γνώμη μου, θα βρείτε τα καλύτερα noodles στον κόσμο.) Είναι μία από εκείνες τις πόλεις όπου θα πρέπει να εγκαταλείψετε το χάρτη και να τρελαθήτε, όμορφα χαμένος.

Ίσως τελικά θα πάρετε ένα πολύ ταϊλανδικό κούρεμα σε ένα τοπικό κουρείο. Ή ίσως το περιπλάνημά σας θα σας οδηγήσει στο βούλγαρο Το Sky Bar LeBoa στον εικονικό κρατικό πύργο, ανέστειλε 820 πόδια στον αέρα πάνω από τη μητρόπολη (και όπου το The Hangover II γυρίστηκε!)

Μια από τις πιο "εκτός των δραστηριοτήτων του χάρτη" ​​στην Μπανγκόκ, μείον τα αυτοκόλλητα, τα οποία οδηγούν περισσότερο τα τουριστικά κεφάλαια πιο τοπικά, είναι το ξύλινο σπίτι καλλιτεχνών Khlong Bang Luang.

Πάνω από 100 χρόνια και βρίσκεται στο κανάλι Bang Luang, η άφιξη είναι μια περιπέτεια από μόνη της --- αισθάνεστε σαν ένας αληθινός εξερευνητής για να φτιάξετε τον ποταμό σε ένα καραβάκι που μοιάζει με γόνδολα, περνώντας από κατοικημένες περιοχές για μια ματιά στο πραγματική Μπανγκόκ.

Στο σπίτι των καλλιτεχνών, τα παιδιά και τα παιδιά στην καρδιά μπορούν να ταΐσουν τις νιφάδες ψαριών που πωλούνται από τους ντόπιους, καθώς το αεράκι τους χτυπάει τα ρουθούνια τους. Οι τοπικοί επιχειρηματίες σε κανάλι σκάφη θα είναι επίσης πιθανό να ταξινομήσουν, προσφέροντας στους επισκέπτες μικρές καραμέλες ή απολαύσεις. Η παράσταση μαριονέτας Kham Nai είναι ακόμα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο The Artist House - μια συνεργασία επιδέξιων τοπικών καλλιτεχνών που θέλουν να διατηρήσουν και να προωθήσουν το παραδοσιακό θέατρο της Ταϊλάνδης. Μια ομάδα παρευρισκομένων μαχητών παλιάς γενιάς γενναιόδωρα και με ενθουσιασμό δίνει συμβουλές σε αρχάριους που ελπίζουν να ακονίσουν την τέχνη τους για να εξασφαλίσουν ότι η παράδοση ζει για μελλοντικό κοινό.

Chaing Mai

Τώρα μπορείτε να ζήσετε σαν την Ταϊλάνδη υψηλή κοινωνία, ή "Hi So" όπως είναι γνωστό στους ντόπιους, σε ένα θέρετρο πέντε αστέρων που κάνει επίσης βήματα προς την αειφορία. Το ξενοδοχείο και το θέρετρο Four Seasons στο Chaing Mai εκτιμά την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη, προωθώντας βιώσιμες πρακτικές που μειώνουν τις επιπτώσεις.

Το θέρετρο επικεντρώνεται στην άσκηση βιώσιμων πρακτικών που προστατεύουν τους φυσικούς πόρους.

Οι σεφ στο Chef's Garden του θέρετρου, για παράδειγμα, δεν παράγουν μόνο ταϊλανδέζικα και άλλα αυθεντικά ασιατικά φυτά αλλά επίσης εξασφαλίζουν ότι όλα τα ειδικά πιάτα στα εστιατόρια είναι χωρίς χημικά. Ακόμη και το μαγειρικό λάδι που χρησιμοποιείται από το θέρετρο είναι ευνοϊκό για τη Μητέρα Γη - το σύστημα ανακυκλώνει τα 20 λίτρα πετρελαίου που παράγεται ημερησίως σε ένα βιώσιμο βιοντίζελ. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να φωτίζει τους φανούς γύρω από το θέρετρο αντί των ηλεκτρικών φώτων. Το θέρετρο έχει επίσης δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό και αποτελεσματικό πρωτόκολλο επεξεργασίας λυμάτων, το οποίο καθαρίζει όλα τα απόβλητα από ντους, πισίνες και κολυμβητήρια με βιώσιμο τρόπο και χωρίς χημικά. Αυτό το ανακυκλωμένο νερό χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την ενυδάτωση των καταπράσινων κήπων που περιβάλλουν την ένωση.

Χρησιμοποιώντας τα τοπικά φρούτα, λαχανικά και αυγά, το Four Seasons Chaing Mai αποτελεί μέρος του "Βασιλικού Έργου", το οποίο αποσκοπεί να εμπνεύσει τις γύρω πόλεις και κοινότητες να γίνουν πιο αυτοσυντηρούμενες.

Όπως εξηγείται σε ένα δελτίο Τύπου για το The Four Seasons Chaing Mai, "Το Βασιλικό Έργο είναι μια πρωτοβουλία της Αυτού Μεγαλειότητας, Βασιλιάς Bhumibol Adulyadej της Ταϊλάνδης. Ιδρύθηκε το 1969 για να λύσει τα προβλήματα της αποδάσωσης, της φτώχειας και της παραγωγής οπίου με την προώθηση εναλλακτικών καλλιεργειών "Ήταν το πρώτο σχέδιο στον κόσμο που αντικατέστησε τα ναρκωτικά με νόμιμες καλλιέργειες και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα αυτού του τύπου".

Πατάρι αγρόκτημα ελέφαντα

Οι ελέφαντες διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο τόσο στην ταϊλανδική παράδοση όσο και στον πολιτισμό. Θεωρούνται επίσης καλή τύχη. Δυστυχώς, τα αγροκτήματα με ελέφαντες, ειδικά στην Ταϊλάνδη, κάνουν νέα για τις καταχρηστικές πρακτικές τους.

Αλλά δεν είναι όλα τα αγροκτήματα ελέφαντα να κάνουν κακό. Το αγρόκτημα ελέφαντα Patara, μισή ώρα με το αυτοκίνητο από το Chaing Mai, αντιλαμβάνεται ότι οι ελέφαντες που γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο φυσικό περιβάλλον. Αυτά τα στρατόπεδα διασφάλισης παρέχουν την ευκαιρία για άσκηση και κοινωνικοποίηση - δύο ανάγκες για αυτούς τους ευγενείς γιγάντες να ζήσουν. Οι ελέφαντες, όπως και τα ανθρώπινα όντα, εκπέμπουν αγάπη και απαιτούν αγάπη σε αντάλλαγμα. Και αυτή η αγάπη για τον άνθρωπο-ελέφαντα εμφανίζεται στο Πατάρα, όπου οι επισκέπτες "βιώνουν την καρδιά της δίνοντας από την καρδιά της ζωής".

Ο ελέφαντας του αγρότη για ένα ημερήσιο πρόγραμμα παρέχει μια πλήρη και πλήρη αντιστροφή ρόλου - ο ελέφαντας γίνεται κύριος του ανθρώπου. Το πρώτο βήμα είναι η αξιολόγηση της ευτυχίας του ελέφαντα επειδή, όπως και οι άνθρωποι, τα συναισθήματά τους στηρίζονται στη γλώσσα του σώματος. Ένας ελέφαντας περιεχομένου θα κτυπήσει τα αυτιά του και θα κινείται, ενώ ένας φυλακισμένος ελέφαντας θα είναι ακίνητος και άκαμπτος.

Τώρα φανταστείτε να είστε τόσο κοντά, σε ένα άλλο ζωντανό πράγμα, ώστε να τεμαχίζετε την κοπριά του και να βεβαιώνεστε ότι είναι υγιές. Αυτό είναι το δεύτερο μέρος της εξέτασης. Οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική εμπειρία να ποσοτικοποιήσουν την ποσότητα νερού σε κάθε δείγμα στρέφοντας την κοπριά στα γυμνά χέρια τους (ο κορεσμός του βαρύ ύδατος αποτελεί ένδειξη καλής υγείας). Μπορείτε να πείτε ότι είναι μια μοναδική εμπειρία και σίγουρα ένα παγοθραυστικό.

Φανταστείτε χρησιμοποιώντας ένα κουβά και μια βούρτσα καθαρισμού για να τρίψετε τους λεκέδες του γρασιδιού από το πίσω μέρος του ελέφαντα σας σε μια ρηχή πισίνα νερού κάτω από έναν καταρράκτη. Οι ελέφαντες είναι μερικές φορές γνωστό ότι είναι φρέσκο ​​και ψεκάζοντας τους ανθρώπους τους με τα περιττώματα του νερού. Ακαθάριστο, όμως συγκόλληση στα καλύτερα του.

Μόλις ο ελέφαντας είναι αρκετά καθαρός, ο ανθρώπινος ομόλογός του θα έχει την ευκαιρία να οδηγηθεί στα κεφάλια του γυμνά, καθώς το παραδοσιακό ταπετσαρισμένο κουτί που θα τοποθετηθεί στην πλάτη του μπορεί να φράξει το δέρμα του και να προκαλέσει τρομερές πληγές.

Το Patera Elephant Reserve προσφέρει ημερήσιες ή ολονύκτιες εκδρομές για τους ταξιδιώτες, οι οποίες ενσωματώνουν επίσης πολύτιμα μαθήματα σχετικά με τις καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητες του ελέφαντα.

Πουκέτ

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το όνομα "Phuket" ήταν πάντα συνώνυμο με τη διαφυγή της πραγματικότητας. Βρίσκεται στη Θάλασσα Andaman με το σχεδόν τέλειο μπλε ουρανό από το Νοέμβριο έως τον Αύγουστο, το Πουκέτ διαθέτει ένα ορυχείο χρυσού με ενδιαφέροντα και μοναδικά εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ. Λίγα μέρη στον κόσμο έχουν τον απέραντο αριθμό παρθένων παραδεισένων παραλίων λευκής άμμου που μπορεί να καυχηθούν ως το Πουκέτ, το οποίο είναι 540 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το παρατσούκλι που ονομάζεται «Το Μαργαριτάρι του Ανταμάν».

Ενώ οι δυνατότητες στο Πουκέτ μπορεί να είναι αρκετές για να ικανοποιήσουν μια διαδρομή ενός περιπλάνου για μέρες, υπάρχει πάντα ένα άλλο νησί για να εξερευνήσετε επίσης. Μερικά πιο παραδοσιακά γνωστά και διάσημα νησιά - το νησί Phi Phi, το Coral Island και τα νησιά Racha - εκδηλώσεις υποδοχής που έχουν τραβήξει backpackers για χρόνια. Ακούστε ποτέ το πάρτι της Σελήνης, για παράδειγμα, όπου μπορεί κανείς να γιορτάσει τη ζωή και την πτώση και αποτρίχωση του φεγγαριού σε μια παραλία με χιλιάδες άλλα εμπνευσμένα άτομα;

Αλλά το Πουκέτ είναι κάτι παραπάνω από απλώς το όνειρο του στερεοτύπου του backpacker. Είναι επίσης στην πρώτη γραμμή του κινήματος της βιωσιμότητας της χώρας - τόσο με τα καταλύματα όσο και με τις δραστηριότητές της.

Το θέρετρο Sri Panwa

Φαντάσου αυτό. Το αεράκι της θάλασσας Ανταμάν γαργαλάει τη μύτη σας καθώς πιείτε ένα κοκτέιλ θέρετρο υπογραφής, που επιπλέει επιπόλαια στην προσωπική πισίνα υπερχείλισης της βίλας σας σε ένα δροσερό απόγευμα. Όμως, το The Sri Panwa Resort στο Πουκέτ είναι κάτι παραπάνω από παράδεισο - είναι ενεργό στην άσκηση και στην ανάπτυξη καινοτόμων πράσινων πρωτοβουλιών. Τόσο για να του απονεμηθεί μια αναγνώριση χάλκινων τάξεων από το Τμήμα Προώθησης Ποιότητας Περιβάλλοντος στην Ταϊλάνδη, το Green Hotel 2015 - από το Τμήμα Προώθησης Ποιότητας του Περιβάλλοντος (Ταϊλάνδη).

Όπως εξηγείται από το θέρετρο, «διερευνούμε συνεχώς τρόπους για να αναπτύξουμε με περιβαλλοντική συνείδηση ​​σε όλο το θέρετρο. Αναζητούμε φιλικά προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις όπου είναι δυνατόν, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης ενέργειας, των πρακτικών διατήρησης των φυσικών πόρων και του σχεδιασμού των κτιρίων».

Το θέρετρο προσπαθεί να χρησιμοποιήσει χρυσά καροτσάκια για να μειώσει τη ρύπανση των αυτοκινήτων. Η κουζίνα και το προσωπικό τροφίμων οργανικά φυτά λαχανικά και βότανα στις εγκαταστάσεις - χωρίς χημικά προϊόντα - για να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα τη σειρά των πιάτων. Ακόμη και όσο το βιβλίο Braille του θέρετρου τυπώνεται σε ανακυκλωμένο χαρτί! Πώς εκδηλώνονται όλες αυτές οι προσπάθειες; Η Sri Panwa έχει μια ομάδα «πράσινης επιτροπής», υπεύθυνη για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων που εκπαιδεύουν το διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό στις 3 R: ανακύκλωση, μείωση και επαναχρησιμοποίηση. Τα θέρετρα ελέγχουν τις πρωτοβουλίες εξοικονόμησης ενέργειας κάθε μήνα από πίσω προς τα εμπρός

Το θέρετρο συμμετέχει επίσης σε πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό κοντινών παραλιών, με τη βοήθεια τοπικών εθελοντών, για να απαλλαγούμε από σκουπίδια και περίσσεια. Ο Σρι Πάντα δίνει επίσης χρήματα και φαγητό στο ίδρυμα Patch Dogs Foundation αφιερωμένο στην παροχή βοήθειας σε σκύλους με σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες.

Υπάρχει ασφαλώς ένας λόγος για τον οποίο η Ταϊλάνδη είναι "η χώρα των χαμόγελων". Τώρα η δουλειά μας είναι να τη διατηρούμε με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζοντας την ομορφιά της γης και τις προσπάθειες για τη διατήρησή της από τα τοπικά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις.