Οδηγός για συστήματα αναστολής RV

Συνοπτικός οδηγός για συστήματα ανάρτησης για αρχάριους

Οι περισσότεροι RVers θα συμφωνούσαν ότι η άνετη βόλτα είναι πολύ σημαντική γι 'αυτούς. Ακόμη περισσότερο, αν έχετε την τάση να κατεβείτε από το δρόμο ή από το πεπατημένο μονοπάτι. Το αν έχετε ή όχι μια ανεπιθύμητη βόλτα ή ομαλή ιστιοπλοΐα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος της ανάρτησης που έχετε. Για τους νεοσύλλεκτους RVers , η αναστολή μπορεί να είναι μια δεύτερη σκέψη και ίσως να βρείτε ότι η διαδρομή σας δεν ανταποκρίνεται σε όσα καθήκοντα θέλατε να είναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζετε για διαφορετικούς τύπους αναστολής RV.

Ένα σύστημα ανάρτησης είναι ένα σύστημα ελαστικών, πίεσης αέρα, ελατηρίων ή άλλου τύπου αμορτισέρ που συνδέουν ένα όχημα με τους τροχούς και επιτρέπει συνεργασία και κίνηση μεταξύ των δύο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αναστολής σε RVs, ώστε να επανεξετάσουμε τα πιο δημοφιλή.

Coil Springs

Αυτός είναι ένας από τους πιο βασικούς τύπους συστημάτων ανάρτησης και βρίσκεται σε πολλούς τύπους οχημάτων συμπεριλαμβανομένων των RV. Το σύστημα χρησιμοποιεί απλά ελατήρια με βαριές μεταλλικές συσπειρώσεις για να βοηθήσει να μαλακώσει τον αντίκτυπο του δρόμου.

Leaf Springs

Ένας άλλος από τους πιο δημοφιλείς τύπους αναστολής σε όλα τα οχήματα συμπεριλαμβανομένων των RVs. Τα ελατήρια φύλλων είναι απλά ή μια σειρά λεπτών τόξων σε σχήμα μετάλλου που κάμπτονται μαζί με το δρόμο για να κάνουν μια ομαλότερη βόλτα.

Υπάρχουν αρκετές υποτύποι ελατηρίων φύλλων, όπως ελλειπτικά, ημι-ελλειπτικά, εγκάρσια και άλλα.

Στήλες στρέψης

Οι ράβδοι στρέψης είναι αρκετά δημοφιλείς στον κόσμο RV και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ανεξάρτητο σύστημα ή σε συνδυασμό με άλλους τύπους συστημάτων ανάρτησης. Μια ράβδος στρέψης είναι στρογγυλές ράβδοι συνήθως κατασκευασμένες από χάλυβα που συνδέουν το πλαίσιο ενός οχήματος με ένα βραχίονα ελέγχου. Η ράβδος στρέψης περιστρέφεται και στροφές με το δρόμο για να προσφέρει μια ομαλότερη βόλτα.

Τσάντες / ελατήρια αέρα

Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα αέρα και σακουλών ή ελατηρίων για να βοηθήσετε να μετριάσετε κάθε κρούση ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Τα συστήματα χρησιμοποιούν συχνά τέσσερις ή οκτώ σάκους σε συνδυασμό με άλλους τύπους ανάρτησης για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή διαδρομή. Συνήθως βλέπετε μόνο ελατήρια αέρα ή τσάντες σε μεγαλύτερα οχήματα όπως λεωφορεία RVs.

Αυτά είναι μερικά βασικά στοιχεία για την κατανόηση των τύπων αναστολής RV. Ο τύπος της αναστολής που χρειάζεστε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του RVer που βρίσκεστε. Συζητήστε με τον έμπορο ενώ ψωνίζετε για ένα RV ή αναβαθμίστε το RV σας για να πάρετε μια ιδέα για το τι θα σας ταιριάξει. Στο τέλος, η επιλογή του σωστού τύπου αναστολής RV θα κάνει την πιο άνετη βόλτα δυνατή.