Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων Χαβάης

Για να το πούμε καθαρά, το ταξίδι σε αυτό το εθνικό πάρκο θα σας επιτρέψει να επισκεφτείτε δύο από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Και αυτό είναι απλά φοβερό.

Παρουσιάζοντας τα ηφαίστεια των Kilauea και Mauna Loa ... Περισσότερα από 4.000 πόδια ύψος (και εξακολουθεί να αυξάνεται) Kilauea γειτνιάζει με την πολύ μεγαλύτερη και παλαιότερη Mauna Loa πράγμα που σημαίνει "μεγάλο βουνό." Mauna Loa είναι μαζική, ύψωμα 13.679 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στην πραγματικότητα, εάν μετρήσατε το ηφαίστειο στη βάση του , το οποίο βρίσκεται 18.000 πόδια κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, θα συνειδητοποιήσατε ότι είναι μεγαλύτερο από το όρος Everest.

Σαν να μην είναι λόγος να επισκεφθείτε και να σας ευλάβεια σε όλη τη δόξα τους, το πάρκο είναι επίσης εξοπλισμένο με τροπικά δάση, τροπική άγρια ​​φύση και εκπληκτική θέα. Έχετε ειλικρινά ακούσει τίποτα αρνητικό για τη Χαβάη;

Ιστορία

Η Χαβάη Ηφαίστεια ιδρύθηκε ως το 13ο εθνικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 1 Αυγούστου 1916. Εκείνη την εποχή το πάρκο αποτελούνταν μόνο από τις κορυφές των Kilauea και Mauna Loa στη Χαβάη και Haleakala στο Maui . Αλλά με την πάροδο του χρόνου, προστέθηκε στο πάρκο η Kilauea Caldera, ακολουθούμενη από τα δάση της Mauna Loa, την έρημο Ka'u, το τροπικό δάσος της Ola'a και την αρχαιολογική περιοχή Kalapana της ιστορικής περιοχής Puna / Ka'u.

Το πάρκο είναι γεμάτο ιστορική σημασία και παραμύθια της εξελικτικής βιολογίας. Ηφαιστειακά θαύματα, μονοπάτια λάβα, γιγαντιαία κοιλώματα, πλούσια δάση βροχής και άφθονη άγρια ​​φύση.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, οπότε σχεδιάστε το ταξίδι σας σύμφωνα με το επιθυμητό κλίμα. Οι μήνες οδήγησης είναι το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Λάβετε υπόψη ότι ο καιρός ποικίλλει ανάλογα με το πού ταξιδεύετε. Το κλίμα κυμαίνεται από ζεστό και δροσερό στην ακτή για να κρυώσει και να βρέξει σε ορισμένες κορυφές. Μπορεί να υπάρχουν περιστασιακές χιονοθύελλες πάνω από 10.000 πόδια στο Mauna Loa.

Να πάρει εκεί

Μόλις πετάξετε στη Χαβάη (Find Flights), έχετε μερικές επιλογές για τοπικές πτήσεις που φθάνουν στο Kailua-Kona ή στο Hilo .

Από το Kona μπορείτε να κατευθυνθείτε νότια στη Χαβάη 11. Μετά από 95 μίλια θα φτάσετε στην κορυφή του Kilauea.

Από το Χίλο, πάρτε τη Χαβάη 11 για να φτάσετε στην ίδια σύνοδο κορυφής. Στην πορεία, απολαύστε 30 μίλια από μικρές πόλεις και τροπικά δάση.

Τέλη / Άδειες

Το πάρκο χρεώνει έξοδα εισόδου: $ 10 ανά όχημα για επτά ημέρες και $ 5 ανά άτομο για επτά ημέρες. Τα ετήσια περάσματα πάρκου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άρση αυτών των τελών. Το πάρκο προσφέρει επίσης ένα $ 25 ετήσιο δελτίο που επιτρέπει την πρόσβαση ενός έτους στα ηφαίστεια της Χαβάης.

Σημαντικά αξιοθέατα

Kilauea Caldera: Σηματοδοτώντας την κορυφή του ηφαιστείου Kilauea, αυτή η κατακόρυφη κατάθλιψη πλάτους τριών μιλίων προσφέρει μια δραματική άποψη.

Kilauea Iki: Το όνομα αυτού του κρατήρα σημαίνει "λίγο Kilauea".

Nāhuku: Επίσης γνωστό ως σωλήνας Thurston Lava, αυτό σχηματίστηκε όταν η επιφάνεια ενός ρεύματος λάβας ψύχθηκε σχηματίζοντας μια κρούστα ενώ το λιωμένο εσωτερικό συνέχισε να ρέει έξω.

Trail Devastation: Μόνο μισό μίλι, αλλά αυτό το μονοπάτι είναι ένα must-see. Θα περπατήσετε μέσα από ένα δάσος που σκοτώθηκε από πτώση των τεύτλων κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης το 1959.

Nαpau Trail: Αν έχετε χρόνο, πεζοπορίστε αυτό το Puu Huluhlu για να δείτε εκπληκτική θέα του Mauna Ulu - ένα ατμόπλοιο domelike ατμόσφαιρα.

Hōlei Pali: Δείτε τα πετρογλυφικά Pu'u Loa σε αυτό το βράχο.

Διαμονή

Υπάρχουν δύο κατασκηνώσεις εντός του πάρκου, Kulanaokuaiki και Namakanipaio, οι οποίες είναι ανοικτές όλο το χρόνο και μπορούν να παραμείνουν για επτά ημέρες.

Δεν υπάρχουν αμοιβές για κατασκήνωση και τα σκηνικά τοποθεσίες είναι διαθέσιμα με βάση την πρώτη έτοιμη, πρώτη εξυπηρέτηση.

Δύο καμπίνες περιπολίας στο μονοπάτι Mauna Loa και στο Kipuka Pepeiao μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν και είναι επίσης πρώτοι που εξυπηρετούνται για πρώτη φορά. Οι επισκέπτες πρέπει να εγγραφούν στο Κέντρο Επισκεπτών Kilauea.

Μέσα στο πάρκο οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν από το Volcano House ή τις Καμπίνες Namakani Paio.

Υπάρχουν πολλές επιλογές εκτός του πάρκου για τα ξενοδοχεία. Στο Hilo, ελέγξτε τα Χαβάη Naniloa Resorts που προσφέρουν 325 μονάδες. Στο Kailua-Kona, το King Kamehameha Kona Beach Hotel προσφέρει 460 μονάδες. Επίσης στην Παχάλα, το Colony One at Sea Mountain έχει 28 condos.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο:

Παρατηρητήριο Mauna Kea: Ως το ψηλότερο νησί του κόσμου, το Mauna Kea είναι ένα απίστευτο μέρος για να δείτε τον ουρανό. Το υψόμετρο 13.796 ποδιών αποτελεί ιδανικό μέρος για να δείτε τα αστέρια, γιγαντιαία τηλεσκόπια και ξεναγήσεις υπάρχουν για βοήθεια.

Akaka Falls State Park: Σύμφωνα με το θρύλο του, ο θεός Akaka έφυγε από το φαράγγι, έπεσε και έπεσε από τα 442 ποδιές Akaka Falls αφού η γυναίκα του ανακάλυψε την απιστία του. Τα μονοπάτια προβάλλουν πλούσιες ζούγκλες και ανθισμένα λουλούδια.

Πληροφορίες επαφής

Mail: PO Box 52, Χαβάη Εθνικό Πάρκο, HI, 96718

Τηλέφωνο: 808-985-6000