Τι είναι αυτό το μεγάλο νησί της Χαβάης που ονομάζεται;

Μπορείτε να ονομάσετε τα οκτώ κύρια νησιά της Χαβάης;

Πριν απαντήσετε, η ορθογραφία δεν θα μετράει αφού θα βρείτε τα ονόματα πολλών νησιών που γράφονται διαφορετικά σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε το Χαβανέζικο διακριτικό, το okina. Όπως εξηγεί ο ιστότοπος του Πανεπιστημίου της Χαβάης, "Το okina είναι μια στάση του γλωσσοειδούς, παρόμοια με τον ήχο μεταξύ των συλλαβών του" oh-oh ". Στην εκτύπωση, το σωστό σημάδι για τον χαρακτηρισμό ενός "okina" είναι το ενιαίο ανοικτό σημείο προσφοράς. "

Έτσι, αυτό που λέγεται, εδώ είναι η απάντηση που προχωρεί από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά: Kauai (Kaua'i), Niihau (Ni'ihau), Oahu (O'ahu), Molokai (Moloka'i), Maui, Lanai Lana`i), Kahoolawe (Kaho`olawe) και στη συνέχεια υπάρχει αυτό το πολύ μεγάλο νησί στα νοτιοανατολικά όπου μπορείτε να βρείτε το εθνικό πάρκο Hawaii Volcanoes, τις πόλεις Hilo και Kailua-Kona, Mauna Kea και Mauna Loa και πολλά φανταστικά θέρετρα.

Τι λέει αυτό το νησί;

Η απάντηση

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζητάτε (συμπεριλαμβανομένων πολλών που κατοικούν εκεί) και των περισσότερων εκδόσεων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή θα απαντούσε είτε στο "Big Island" είτε στο "Μεγάλο νησί της Χαβάης". Στην πραγματικότητα, ο οργανισμός που προωθεί τον νησιωτικό τουρισμό ονομάζεται το Γραφείο Επισκεπτών του Big Island (BIVB). Αυτή είναι λοιπόν η απάντηση, έτσι; Λανθασμένος.

Το πραγματικό όνομα του νησιού είναι η Χαβάη (Hawai'i) ή το νησί της Χαβάης (νησί Hawai'i).

Αλλά, λέτε, δεν είναι το όνομα ολόκληρου του κράτους, δηλαδή του κράτους της Χαβάης;

Είσαι σωστός. Ωστόσο, πριν υπάρξει το κράτος της Χαβάης, ένα έδαφος της Χαβάης, μια Δημοκρατία της Χαβάης ή ακόμη και ένα Βασίλειο της Χαβάης, υπήρχε ένα νησί που ονομάζεται Χαβάη, όπως υπήρχαν νησιά που ονομάζονται Kaua'i, O'ahu, Maui κλπ.

Όλα τα νησιά ονομάστηκαν ανεξάρτητα από τους πρώτους Χαβάηδες και ο καθένας είχε δικό του ηγεμόνα.

Τα νησιά του Σάντουιτς

Αν είχατε φθάσει στο Waimea Harbour στο Kaua'i τον Ιανουάριο του 1778 με τον καπετάνιο James Cook και ρώτησε έναν κάτοικο του νησιού αν ήσαστε στη Χαβάη, πιθανότατα δεν θα είχαν ιδέα τι εννοούσατε.

Ούτε θα ήθελε ο Καπετάν Κουκ, παρεμπιπτόντως. Ο καπετάνιος Κουκ, έδωσε στα νησιά αυτά το όνομα "Νήσοι Σάντουιτς" μετά τον τέταρτο κόμη του Σάντουιτς, τον πρώτος άρχοντα του ναυαρχείου.

Kamehameha ο Μέγας το έκανε

Έτσι λοιπόν, πώς το όνομα ενός νησιού έγινε γνωστό ως το όνομα ολόκληρης της ομάδας νησιών - στο βαθμό που το αρχικό νησί αναγκάστηκε να αναπτύξει ένα ψευδώνυμο με το οποίο θα καθίστατο παγκοσμίως γνωστό;

Πρέπει να κοιτάξετε την Kamehameha I ή Kamehameha the Great που έζησε από αυτό που πιστεύεται ότι ήταν 1758 μέχρι τις 8 Μαΐου 1819. Kamehameha ήταν από την περιοχή Βόρεια Kohala του νησιού της Χαβάης.

Όπως αναλύσαμε στο χαρακτηριστικό μας για την Kamehameha the Great , Kamehameha κατέκτησε και συνένωσε τα νησιά της Χαβάης και καθιέρωσε επίσημα το Βασίλειο της Χαβάης το 1810. Βασικά, όπως και το δικαίωμα του κατακτητή, ονόμασε το βασίλειό του μετά το νησί του, Χαβάη.

Για τα επόμενα 150 χρόνια, η παράδοση, η κοινή χρήση και ο μεγάλος βαθμός εμπορίας στα μέσα της δεκαετίας του 1900 ανέλαβαν και το όνομα Χαβάη, στο μυαλό των περισσότερων λαών, έγινε συνώνυμο με ολόκληρο το νησιωτικό συγκρότημα και αργότερα με το κράτος της Χαβάης.

Με τα χρόνια, το νησί της Χαβάης έγινε όλο και περισσότερο γνωστό ως το μεγάλο νησί. Εκτός από την ύπαρξη ερεθισμού σε κάποιους κατοίκους νησιών, το όνομα συχνά μπερδεύει τους επισκέπτες που σχεδιάζουν τα ταξίδια τους. Οι επισκέπτες είναι γνωστό ότι κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι στο "Big Island", υποθέτοντας ότι το μεγάλο σημαίνει μεγάλη πόλη, Χονολουλού, Περλ Χάρμπορ κλπ.

Προσπαθώντας να ρυθμίσετε τα πράγματα σωστά

Το 2011, οι υπάλληλοι του τουρισμού αποφάσισαν να προσπαθήσουν να θέσουν τα πράγματα σωστά, όσο θα μπορούσε ευλόγως να επιχειρηθεί μετά από τόσα χρόνια σύγχυσης. Από τον Ιούλιο, οι τουριστικοί αξιωματούχοι θα αναφερθούν στο νησί ως "νησί της Χαβάης" ή σε τόξο για την παράδοση, "Χαβάη, το μεγάλο νησί", όπως φαίνεται στο νέο λογότυπο.

Όπως είπε ο George Applegate, διευθυντής του, που είναι λίγο συγκεχυμένο, το Big Island Visitors Bureau, "Το όνομά μας είναι η Χαβάη. Χρησιμοποιήσαμε το ψευδώνυμο" Big Island "για τα τελευταία 25 χρόνια για να διακρίνουμε τη Χαβάη, το νησί από τη Χαβάη, το κράτος.

Το ψευδώνυμο «Big Island» έχει γίνει μέρος της ιστορίας μας και οι άνθρωποι συνδέονται με αυτό, αλλά δεν είναι το όνομα του νησιού μας. Ο εντοπισμός του νησιού μας με ψευδώνυμο δεν έχει πάντα καθίσει καλά με πολλούς ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και παίζουν εδώ. Θα εισαγάγουμε το νησί ως νησί της Χαβάης που κινείται προς τα εμπρός ».

Έτσι, τα πράγματα θα αλλάξουν όλη τη νύχτα; Σίγουρα όχι. Μπορεί να μην αλλάξουν ποτέ, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Οι περισσότεροι επισκέπτες, και ίσως ακόμη και οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών και οι επιχειρήσεις, θα εξακολουθούν να αναφέρονται στο «μεγάλο νησί». Ομοίως, οι περισσότερες δημοσιεύσεις σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή θα αλλάξουν αργά, δεδομένου ότι θέλουν οι αναγνώστες τους να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες με όρους που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν.

Αλλά, αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, γνωρίζετε τώρα ότι το όνομα του νησιού είναι σωστά το νησί της Χαβάης. Χρησιμοποιήστε το όταν επισκέπτεστε και μπορείτε να πάρετε κάποια επιπλέον aloha από τους κατοίκους της περιοχής.