Πώς να υποβάλετε αίτηση για άδεια γάμου στη Χαβάη

Κατεβάστε μια εφαρμογή, καταθέστε την προσωπικά και θα έχετε την άδειά σας εκείνη την ημέρα

Η Χαβάη είναι χωρίς αμφιβολία ένα πανέμορφο μέρος για να παντρευτείς - και ευτυχώς, η γραφειοκρατία που απαιτείται είναι αρκετά απλή (και αν παντρευτείτε σε ένα θέρετρο, ο προγραμματιστής του γάμου μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα πάντα σε κίνηση). Είτε σχεδιάζετε να παντρευτείτε στο Oahu, το Maui, το Kauai, το Big Island ή το Lana'i, εδώ είναι αυτό που πρέπει να κάνετε πριν να μπορέσετε να πείτε "το κάνω".

Αιρετότητα

Να παντρευτούν νόμιμα στη Χαβάη ...

• Δεν χρειάζεται να είστε κάτοικος της Χαβάης ή ακόμα και πολίτης των ΗΠΑ, αλλά πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 χρονών. (Υπάρχουν επίσης έντυπα γονικής συγκατάθεσης για άτομα ηλικίας 16 έως 17 ετών που επιθυμούν να παντρευτούν με τη συγκατάθεση ενός γονέα ή νόμιμου κηδεμόνα.)

• Απαιτείται απόδειξη ηλικίας, όπως πιστοποιημένο αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης, για οποιονδήποτε ηλικίας 18 ετών και κάτω και έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητας, όπως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης, για οποιονδήποτε ηλικίας 19 ετών και άνω.

• Εάν προηγουμένως έχετε παντρευτεί, πρέπει να προσκομίσετε το αρχικό διάταγμα διαζυγίου ή πιστοποιητικό θανάτου του συζύγου στον πράκτορα γάμου εάν το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε ή εάν ο θάνατος συνέβη εντός 30 ημερών από την αίτηση για άδεια γάμου.

Πώς να εφαρμόσει

Η διαδικασία πρέπει να γίνει αυτοπροσώπως. Δείτε πώς:

• Πρέπει να εμφανίζεστε μαζί ενώπιον ενός πράκτορα αδείας γάμου στη Χαβάη για να υποβάλετε αίτηση για άδεια γάμου. Η κύρια τοποθεσία είναι το κτίριο του Τμήματος Υγείας της Χονολουλού, στο Oahu, αλλά οι πράκτορες γάμου βρίσκονται επίσης στο Maui, το Kauai και το Big Island.

• Πρέπει να δώσετε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ηλικία ή / και γραπτή συγκατάθεση, τα οποία έχουν ληφθεί και συμπληρωθεί πριν από την υποβολή αίτησης για άδεια γάμου.

• Πρέπει να δώσετε μια συμπληρωμένη αίτηση (μπορείτε να την κατεβάσετε online, δείτε παρακάτω).

• Πρέπει να καταβάλετε μια αμοιβή άδειας γάμου ύψους $ 60 σε μετρητά κατά τη στιγμή της αίτησης.

• Όταν εγκριθεί η αίτηση, θα εκδοθεί επί τόπου άδεια γάμου.

Εγκυρότητα

Αφού λάβετε την άδεια γάμου σας, θα είναι ...

• Καλή σε όλη την κατάσταση της Χαβάης, αλλά μόνο στη Χαβάη.

• Ισχύει μόνο για 30 ημέρες από (συμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης), μετά την οποία καθίσταται άκυρη.

Η Υπηρεσία Τουρισμού της Χαβάης παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τους γάμους στη Χαβάη και συνδέσεις με μια κυβερνητική ιστοσελίδα σχετικά με τις άδειες γάμου, η οποία περιλαμβάνει επίσης έναν αριθμό τηλεφώνου (χωρίς χρέωση) για όσους έχουν επιπλέον ερωτήσεις.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Donna Heiderstadt είναι συγγραφέας και συντάκτης ελεύθερων ταξιδιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει περάσει τη ζωή της ακολουθώντας τα δύο κύρια πάθη: τη συγγραφή και την εξερεύνηση του κόσμου.

Τα ταξίδια της Donna την οδήγησαν σε όλο τον κόσμο - κυριολεκτικά, σε μια τετραήμηνη κρουαζιέρα στις επτά ηπείρους στα τέλη του 1999 - στις αρχές του 2000 - και έχει επισκεφθεί 85+ χώρες. Έχει κάνει πολλαπλά ταξίδια στα όμορφα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, μόλις επέστρεψε από την τέταρτη επίσκεψή της στην Ταϊτή.