Το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Charles Hosmer Morse

Στο βόρειο άκρο του τμήματος 10 μπλοκ της Park Avenue, που αποτελεί το δημοφιλή εστιατόριο και εμπορικό προορισμό του Winter Park, είναι το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Charles Hosmer Morse. Αυτός ο ιστότοπος υπήρξε το σπίτι του μουσείου για περισσότερα από 20 από τα 75 χρόνια του.

Το Μουσείο Μορς είναι γνωστό για τη μεγαλύτερη συλλογή του Louis Comfort Tiffany στον κόσμο. Μια σειρά από άλλες όμορφες συλλογές ολοκληρώνουν τις εκμεταλλεύσεις του μουσείου, με έμφαση στην αμερικανική διακοσμητική τέχνη που εκτείνεται από τα μέσα του 19ου έως τις αρχές του 20ου αιώνα.

Υπάρχει επίσης μια ποικιλία από ευρωπαϊκά κεραμικά, γυαλί, μέταλλο και κοσμήματα, καθώς και καρναβάλι, υπαίθριες εμπορικές πινακίδες από την Κεντρική Φλόριντα και άλλες συλλογές ενδιαφέροντος ενδιαφέροντος γύρω από τις περιοχές εστίασης του μουσείου.

Επιπλέον, το μουσείο ενημερώνει τακτικά τις εκθέσεις, προσφέροντας ευκαιρίες για να δείτε περισσότερα από τη μόνιμη συλλογή του. Οι συνομιλίες επισκεπτών και διαλέξεις από διάσημους μελετητές, δωρεάν προβολές ταινιών, ανοικτές εκδηλώσεις γύρω από μερικές μεγάλες διακοπές, οικογενειακά προγράμματα και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις ενισχύουν τις εμπειρίες του Morse.

Ιστορία του Μουσείου Μορς

Ο Jeannette Genius McKean ίδρυσε το μουσείο το 1942 ως την Γκαλερί τέχνης Morse και στεγάστηκε στην κοντινή πανεπιστημιούπολη Rollins College. Ο συνονόματός της, ο παππούς της, ήταν τοπικός φιλάνθρωπος από το Σικάγο. Ο σύζυγος της κ. McKean, Hugh F. McKean, ήταν διευθυντής του μουσείου από την ίδρυσή του μέχρι το θάνατό του το 1995.

Το μουσείο μεταφέρθηκε από το Rollins στη λεωφόρο East Welbourne το 1977 και στα μέσα της δεκαετίας του '80 μετονομάστηκε με το όνομα που έχει σήμερα το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Charles Hosmer Morse.

Στη συνέχεια, στις 4 Ιουλίου του 1995, το μουσείο μεταφέρθηκε και πάλι στη σημερινή του θέση στη λεωφόρο North Park. Μετά από μερικές επεκτάσεις με την πάροδο των ετών, ο ιδιωτικός και ιδιωτικά χρηματοδοτούμενος χώρος περιλαμβάνει πλέον πάνω από 42.000 τετραγωνικά πόδια.

Tiffany στο Μουσείο Μορς

Η συλλογή έργων του Μουσείου Morse από τον Louis Comfort Tiffany είναι η μεγαλύτερη του κλήρωση.

Η συλλογή δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη στον κόσμο. είναι επίσης καλά στρογγυλεμένο για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του έργου του καλλιτέχνη. Η συλλογή περιλαμβάνει παραδείγματα έργων από κάθε περίοδο της καριέρας του καλλιτέχνη, σε κάθε μέσο που εργάστηκε και από κάθε σειρά που παρήγαγε.

Μεταξύ των άλλων αντικειμένων, οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να εξετάσουν τα γυάλινα παράθυρα και τους λαμπτήρες Tiffany, άλλα γυάλινα έργα, μάρμαρο, πέτρα, κοσμήματα, ψηφιδωτά και έπιπλα από το εσωτερικό παρεκκλήσι που δημιουργήθηκε για την Κολομβιανή Έκθεση του 1893 στο Σικάγο.

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης μολυβδούχο γυαλί, φουσκωτό γυαλί, κεραμικά, ιστορικές φωτογραφίες, αρχιτεκτονικά σχέδια και άλλα αντικείμενα ενδιαφέροντος από το Laurelton Hall, το ακίνητο του Tiffany's Long Island. Οι γκαλερί Laurelton Hall διαθέτουν επίσης την εκπληκτική, πλήρως ανακαινισμένη Daffodil Terrace. Αυτό το υπαίθριο δωμάτιο 18 με 32 πόδια διαθέτει οκτώ μαρμάρινες στήλες 11 ποδιών, γεμάτες με ανθοδέσμες από γυαλί νάρκισσους. Αυτή η πτέρυγα Laurelton Hall, που στεγάζει περίπου 250 αντικείμενα, άνοιξε μετά από επέκταση του μουσείου το 2011.

Παρασκευή Νύχτες στο Morse

Κάθε Παρασκευή από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, το Μουσείο Μορς επεκτείνει τις ώρες του από την κανονική ώρα κλεισίματος της εβδομάδας από τις 4:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ. και η είσοδος είναι δωρεάν σε αυτό το τετράωρο παράθυρο.

Σε πολλά από αυτά τα βράδια της Παρασκευής, υπάρχουν ειδικές εκδηλώσεις και προσφορές για την ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών. Ζωντανή μουσική, οικογενειακές εκδρομές, περιηγήσεις σε επιμελητές και διαδηλώσεις τέχνης και βιοτεχνίας είναι κοινές.

Η εποχή των διακοπών στο Morse

Παρασκευή Νύχτες στο Morse είναι πολύ διασκεδαστικό κατά τη διάρκεια των διακοπών, με συναυλίες και άλλες ειδικές προσφορές. Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να γιορτάσει τις διακοπές με το Morse, όμως. Ένα από τα ετήσια ανοικτά σπίτια ελεύθερης εισόδου πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 24 Δεκεμβρίου και διαρκεί για τις ώρες λειτουργίας του μουσείου.

Τα Χριστούγεννα στο πάρκο, το οποίο ξεκίνησε το 1979, έχει γίνει μια αγαπημένη παράδοση Winter Park και Morse Museum. Την πρώτη Πέμπτη του Δεκεμβρίου, τα γυάλινα παράθυρα από την Tiffany φωτίζονται στο Central Park κατά μήκος της Park Avenue και η φεστιβάλ χορού Bach παραδίδει μια εορταστική συναυλία.

Το συμβάν είναι ελεύθερο και συνήθως διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Εαν πας

Διεύθυνση: 445 North Park Ave., Winter Park, FL 32789

Τηλέφωνο: ( 407) 645-5311 επέκταση 100

Email: info@morsemuseum.org

Ωρες: