Ανακαλύψτε γιατί η Manta είναι μία από τις καλύτερες σουβέρ της Φλόριντα

Ανασκόπηση του Flying Coaster του SeaWorld Orlando

Με την εντυπωσιακή διάταξη, εμπνευσμένη θεματολογία και σχετικά ομαλή βόλτα, η κομψή και κομψή Manta είναι μία από τις καλύτερες κυλιόμενες σκάλες που χαρακτηρίζουν την έννοια της πτήσης. Το μόνο μειονέκτημα; Η μαγευτική βόλτα μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

Η Manta προσφέρει ένα Giddy, Wonderful Sensation of Flying

Βρίσκεται κοντά στην μπροστινή είσοδο του SeaWorld Orlando , Manta είναι ένα θέαμα για να δείτε. Αντικατοπτρίζοντας το θέμα του ωκεανού, το κομμάτι ζωγραφίζεται με τολμηρές αποχρώσεις του μπλε. Τα τρένα διαθέτουν μια γιγαντιαία ίνα manta fiberglass σκαρφαλωμένη στο αυτοκίνητο μολύβδου. Κάθε λίγα λεπτά ένα τρένο με σχεδόν επιρρεπείς αναβάτες πέφτει κάτω και φαίνεται να αγκαλιάζει την επιφάνεια μιας τυρκουάζ χρωματισμένης πισίνας, προκαλώντας ένα ευχάριστο δείπνο νερού.

Η διαδικασία επιβίβασης για τη Μάντα είναι διαφορετική από τη φόρτωση σε ένα πιο παραδοσιακό τρενάκι.

Τα αεροσκάφη πρώτης γενιάς, όπως το Batwing στη Six Flags America του Maryland , έχουν μια περίπλοκη διαδικασία φόρτωσης που περιλαμβάνει πολλαπλές ιμάντες και μηχανοκίνητα καθίσματα. Σε αυτές τις βόλτες, οι επιβάτες προχωρούν προς τα πάνω στον λόφο ανελκυστήρα προς τα πίσω και η τροχιά τους αναδιπλώνει στην κορυφή του λόφου σε θέση πτήσης προς τα εμπρός.

Η Μάντα χρησιμοποιεί ένα απλούστερο σύστημα συγκράτησης και την έννοια της πτήσης. Οι αναβάτες φορτώνουν το τραίνο στραμμένο προς τα εμπρός. Μόλις οι οδηγοί ελέγχου ελέγξουν τα συστήματα συγκράτησης, ένας μηχανισμός κλίνει τα καθίσματα 45 μοίρες προς τα εμπρός και οι αναβάτες εγκαταλείπουν το σταθμό προς το έδαφος και κινούνται προς τα εμπρός σε πτήση.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα αεροσκάφη, τα οποία στρέφονται σε μια σχεδόν επιρρεπή θέση, τα γόνατα των επιβατών είναι πιο καμπυλωμένα στη Μάντα. Αλλά η φόρτωση και εκφόρτωση της διαδρομής απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο. Ακόμα, η διαδικασία φόρτωσης διαρκεί περισσότερο από τα συμβατικά σουβέρ. Ευτυχώς, ο σταθμός φόρτωσης της Manta φιλοξενεί δύο τρένα δίπλα-δίπλα για να διατηρηθεί η κίνηση των γραμμών.

Αισθάνεται περίεργο να κρέμεται προς το έδαφος, ενώ η αμαξοστοιχία παραμένει στο σταθμό. Αλλά αφού η Μάντα αναρριχηθεί στο λόφο ανελκυστήρα και αρχίσει να περιηγείται στην πίστα, είναι μια ζοφερή, θαυμάσια αίσθηση. Ενώ μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως να πετάξετε ή να πετάξετε μέσα στο νερό σαν μια αεροδυναμική ακτίνα manta (όχι ότι έχετε δοκιμάσει και οι δύο), είναι άγριο να βουτήξετε την πρώτη σταγόνα και να περάσετε μέσα από μια σειρά αναστροφών. Μερικά από τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός βούρτσα κουλουράκι και ένα τιρμπουσόν, αποπροσανατολίζουν καθώς αποστέλλουν στιγμιαία αναβάτες που αγωνίζονται προς τα πίσω και αναποδογυρίζουν.

Καταδύσεις προς το νερό

Το δεύτερο μισό της διαδρομής είναι εκεί που η Μάντα πραγματικά λάμπει.

Παραμένοντας σχετικά χαμηλή στο έδαφος, το τρένο συχνά παίζει λίγο πάνω από το νερό. Σε ένα σημείο, οι αναβάτες παίρνουν ψεκασμό με ένα ήπιο φούρνο. Περνώντας πέρα ​​από έναν καταρράκτη, η Manta εισέρχεται σε ένα τελικό τιρμπουσόν για να ανακατευτεί αναβάτες πριν κάνουν μια τελευταία κατάδυση προς το νερό. Ως ένα από τα κορυφαία κυνοδρομίες στην Φλόριντα , μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας θέλοντας περισσότερο χρόνο οδήγησης whizzing παρελθόν φοίνικες, καταρράκτες, και άλλα πλούσια τοπίο Μάντα και να απογοητευτεί όταν η αμαξοστοιχία επιστρέφει στο σταθμό.

Η συναρπαστική διαδρομή συνεχίζει τη μετατροπή του SeaWorld σε ένα πάρκο "περιπέτειας" (όπως οι ιδιοκτήτες του αρέσκονται να το μαρκάρισμα). Πίσω πριν το πάρκο υιοθέτησε τη μοντέρνα ορθογραφία του (όταν υπήρχε ένας χώρος μεταξύ "Sea" και "World"), η πιο συναρπαστική διαδρομή - πραγματικά η μόνη διαδρομή - ήταν ο Sky Tower. Η απαλή πορεία εξακολουθεί να παίρνει τους επισκέπτες ψηλά πάνω από το θαλάσσιο πάρκο ζωής, αλλά από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, SeaWorld έχει προσθέσει σουβέρ και άλλες συγκινήσεις για να πάει μαζί με τα ζώα εκθέματα και δείχνει.

Σε αντίθεση με τα άλλα σουβέρ του πάρκου, τα οποία βρίσκονται στις άκρες της ιδιοκτησίας του SeaWorld, η Manta είναι γεμάτη ακριβώς στη μέση της δράσης, και οι κραυγές των αναβάτες αντηχούν σε όλο το πάρκο. Είναι λίγο κουραστικό για να ακούσετε το βρυχηθμό του χαλύβδινου περιπτέρου και τις κραυγές των επιβατών στο πάρκο που κάποτε έσπασε. Αναρωτιέμαι τι δελφίνια και άλλα ζώα του SeaWorld κάνουν από το ruckus.

Για όλες τις συγκινήσεις της, η Manta ενσωματώνει επίσης το θέμα θαλάσσιας ζωής του SeaWorld. Ακόμα και wimps coaster που δεν έχουν καμία πρόθεση να οδηγήσει θα ήθελε να ελέγξει έξω το εκθετήριο κάτω από το coaster. Η θέαση των δεξαμενών, ενισχυμένη από καταρράκτες και άλλα στοιχεία, προσφέρει υποβρύχιες αναβλύσεις από διάφορες ακτίνες καθώς και θαλάσσιους δράκους, θαλάσσια άλογα και άλλα είδη ψαριών. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε - για να μπορέσετε να επιστρέψετε στη σειρά για μια άλλη βόλτα με τα πόδια στη Μάντα.