Διάσημοι άνθρωποι από το Όκλαντ και τον ανατολικό κόλπο

Η φήμη του Oakland σε άλλες περιοχές μπορεί να περιλαμβάνει μόνο δύο πράγματα - τη βία και τον αθλητισμό - αλλά εκείνοι από εμάς που ζουν στην περιοχή γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στην πόλη απ 'ό, τι ακριβώς. Έχουμε μια ζωντανή πνευματική κοινότητα, μια ακμάζουσα σκηνή φαγητού, και πολλά άλλα - περιλαμβανομένου και του μεγαλύτερου ποσοστού του δίκαιου μεριδίου των διάσημων ιθαγενών και μεταμοσχευμένων κατοίκων του East Bay.

Ωστόσο, όταν ζητάτε από έναν μη τοπικό να ονομάσει ένα διάσημο άτομο από το Oakland ή τον East Bay, πιθανότατα δεν θα πάρετε μια μεγάλη απάντηση.

Αν μη τι άλλο, ένας γνώστης μπορεί σωστά να ονομάσει τον Jack London, ο οποίος πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στο Όκλαντ. Υπάρχουν αρκετά άλλα ονόματα νοικοκυριών που προέρχονται από το East Bay, όμως - μερικά από τα οποία μπορεί να αποτελέσουν έκπληξη ακόμα και για τους κατοίκους του Oakland.

Αυτός ο κατάλογος δεν είναι καθόλου εξαντλητικός, αλλά είναι ένα καλό αστάρι!

Κλιντ Ίστγουντ

Το εικονικό Clint Eastwood δεν χρειάζεται εισαγωγή. Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Όκλαντ και στον Ανατολικό Κόλπο. Έχει αναφέρει ότι έχει αναμνήσεις που αξίζει να ξοδέψετε για τις παραλίες του Μπέρκλεϊ ως παιδί. Ενώ ο Κλίντ Ίστγουντ δεν ζει πλέον στην περιοχή, έχει παραμείνει εμπλεκόμενος σε κάποιο βαθμό σε ορισμένες από τις υποθέσεις του. Για παράδειγμα, συμμετείχε στον σχεδιασμό και τη δημιουργία του Eastshore State Park του Berkeley.

Τομ Χανκς

Ένας άλλος διάσημος ηθοποιός, Tom Hanks, χαιρετά από τον East Bay. Γεννήθηκε στο Concord, στην άλλη πλευρά των λόφων, αλλά πήγε στο γυμνάσιο στο Όκλαντ.

Γνωστός για ταινίες όπως το Sleepless στο Σιάτλ, το Forrest Gump, το Got Mail και ο κώδικας Da Vinci, ο Tom Hanks μπορεί να έχει αρχίσει να αναπτύσσει τις μπριζόλες του ενώ παρακολουθεί το θέατρο στο κοντινό Chabot College.

Bruce Lee και Brandon Lee

Από τις δυτικές έως τις ρομαντικές κωμωδίες σε ταινίες πολεμικών τεχνών, φαίνεται ότι ο Ανατολικός κόλπος έχει αναδείξει ηθοποιούς που μπορούν να χωρέσουν σε οποιοδήποτε ρόλο.

Ο Bruce Lee γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά μετακόμισε στο Όκλαντ και ίδρυσε ένα στούντιο πολεμικών τεχνών εδώ στα μέσα της δεκαετίας του '20. Ο γιος του, Brandon Lee, γεννήθηκε στο Όκλαντ (αν και η οικογένεια απομακρύνθηκε όταν ο Μπράντον ήταν πολύ νέος).

Τζούλια Μόργκαν

Φυσικά, οι ηθοποιοί δεν είναι οι μόνοι διάσημοι άνθρωποι του East Bay. Η Julia Morgan ήταν ένας διάσημος αρχιτέκτονας που σχεδίασε εκατοντάδες κτίρια στην Καλιφόρνια. Είναι ενδιαφέρον ότι είναι μια από τις περιπτώσεις που χωρίζουν τους ντόπιους από τους άλλους: ο καθένας από την περιοχή αναγνωρίζει το όνομά της αμέσως, ενώ εκείνοι από άλλα μέρη συχνά δεν είναι εξοικειωμένοι με το όνομα ή την δουλειά της. Η Morgan γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά η οικογένειά της μετακόμισε στο Όκλαντ όταν ήταν μικρό παιδί.

MC Hammer

Ο καινοτόμος rapper MC Hammer είναι μητρική εταιρεία του Όκλαντ. Μεγάλωσε στο Ανατολικό Όκλαντ και πήγε στο γυμνάσιο εδώ. Ασχολήθηκε με το Oakland A σε διάφορες ικανότητες για χρόνια. υπηρέτησε ως batboy όταν ήταν νέος και τελικά δανείστηκε χρήματα από διάφορους παίκτες του A για να βρει τη δική του δισκογραφική εταιρεία.

Συγγραφείς

Το Όουκλαντ και ο Ανατολικός κόλπος είναι (ή υπήρξαν) σπίτι πολλών διάσημων και ταλαντούχων συγγραφέων. Αυτές περιλαμβάνουν τον Jack London, τον Maxine Hong Kingston, τον Ishmael Reed, τον Gertrude Stein, τον Marion Zimmer Bradley, την Amy Tan, την Ursula K.

Le Guin, Robert Duncan και Philip K. Dick.