Ο εθελοντισμός μπορεί να ενισχύσει το βιογραφικό σας σημείωμα

Ενώ συμβάλλετε στην κοινότητά σας

Είσαι άνεργος; Πολλά βιογραφικά σημειώματα έχουν μεγάλο κενό μεταξύ της τελευταίας ημερομηνίας και της σημερινής ημερομηνίας. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν αιτούντα εργασία να ήταν εκτός εργασίας οκτώ μήνες ή περισσότερο. Ένας τρόπος για να διατηρήσετε το βιογραφικό σας φρέσκο ​​είναι με εθελοντική εργασία.

Οι ομάδες δικτύωσης αφθονούν, αλλά τι παίρνετε πραγματικά από αυτούς; Ποιοι είναι οι άλλοι συμμετέχοντες που συναντάτε; Οι πιθανότητες είναι ότι συναντάς άλλους που αναζητούν εργασία, όπως κι εσύ είσαι.

Είναι η φύση του παιχνιδιού ότι η πρώτη τους ανησυχία πρόκειται να βρει νέα δουλειά για τον εαυτό τους. Αυτό δεν είναι η καλύτερη χρήση του χρόνου σας όταν ψάχνετε για μια νέα δουλειά για τον εαυτό σας.

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα για να παραμείνετε απασχολημένοι ενώ είστε εκτός εργασίας. Μπορεί να προωθήσει την καριέρα σας, επιτρέποντάς σας να μάθετε νέες δεξιότητες. Πού να αρχίσω; Εθελοντής για κάτι που σχετίζεται με το τι είναι ή θα είναι η καριέρα σας: Διευθυντής Marketing για μη κερδοσκοπικό σκοπό; Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων; Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις συχνά χρειάζονται βοήθεια για να αποκτήσουν την ομάδα τους στις ειδήσεις. Θα μπορούσαν οι δεξιότητές σας να σας κάνουν έναν σπουδαίο πωλητή, έναν αναδόχο κεφαλαίων ή έναν συντονιστή της κινητικότητας;

Όταν επιλέγετε μια οργάνωση για την οποία επιθυμείτε να συμμετάσχετε εθελοντικά, επιλέξτε μία που λειτουργεί κοντά στην καρδιά σας. Ανησυχείτε για το θέμα των ανασφάλιστων οικογενειών; Ανησυχείτε για την τύχη των ζώων στα τοπικά καταφύγια των ζώων; Εθελοντής να συνεργαστεί με εκείνους τους οργανισμούς που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.

Θυμηθείτε, ακόμα κι αν είστε εθελοντές, κάνετε μια δέσμευση προς τον οργανισμό. Το μεγαλύτερο αμοιβαίο όφελος θα επιτευχθεί όταν εθελονθείτε για μια ομάδα, η αποστολή της οποίας είναι σημαντική για εσάς και για την οποία παρέχετε μια ειλικρινή προσπάθεια για βοήθεια.

Πολλές μη κερδοσκοπικές θέσεις εργασίας απαιτούν προηγούμενη εμπειρία στον μη κερδοσκοπικό τομέα, αλλά οι εθελοντές συνήθως δεν χρειάζονται προηγούμενη εμπειρία.

Αν δεν είστε σίγουροι για το ποια εθελοντική ομάδα χρειάζεται βοήθεια, εδώ είναι μερικά σημεία για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας:

Τα διοικητικά συμβούλια των μη κερδοσκοπικών οργανισμών προέρχονται συχνά από τον ιδιωτικό τομέα - ποιος ξέρει αν ο διευθύνων σύμβουλος της πιο επιθυμητής εταιρείας σας μπορεί να βρίσκεται στο συμβούλιο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για τον οποίο επιλέξατε να προσφέρετε εθελοντικά; Πόσο πιο πιθανό είναι ότι θα παρατηρήσουν κάποιον που έχει το ίδιο πάθος για την αιτία αυτή;

Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε κάτι που αξίζει τον κόπο για την κοινότητά σας, καθώς και το βιογραφικό σας ενώ αναζητάτε μόνιμη απασχόληση, πραγματοποιήστε την έρευνά σας:

Στη συνέχεια βγείτε έξω και να είναι ορατά με τον οργανισμό. πηγαίνετε στις εκδηλώσεις τους, συμμετέχετε στις δραστηριότητές τους και στο δίκτυο.

Οι ομάδες δικτύωσης ανέργων συχνά επικεντρώνονται στα αρνητικά στοιχεία της ανεργίας.

Ο εθελοντισμός όχι μόνο σας δίνει μια πιο θετική προοπτική, διατηρεί τις εργασιακές σας ικανότητες φρέσκες. Καταγράψτε τα επιτεύγματά σας εθελοντών στο βιογραφικό σας υπό την επαγγελματική εμπειρία - θα είναι σαν να δώσατε στο βιογραφικό σας ένα πλάνο "εθελοντικών στεροειδών".

- - - - - - - - - - -

Ο Τέρρι Ρόμπινσον είναι Πρόεδρος της Robinson & Associates, μιας εταιρείας προσλήψεων που βοηθά τις εταιρείες να ενοικιάζουν βροχοποιούς για τις πωλήσεις τους. Το Terri έχει δημοσιευθεί στην Νέα Γυναίκες της Αριζόνα , Νέα της Αριζόνα Reporter Online . ερωτηθέντων από το Newsletter για την πρόσληψη των τάσεων για τη στήλη Extreme Recruiting και από το Smart Money Magazine . Επισκεφθείτε την online στο http://www.recruit2hire.com.