Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού ταξιδέψετε στα βουνά

Μερικά από τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο ή στην έρημο. Στην Καλιφόρνια, τα μέρη που μπορείτε να πάτε στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα μπορούν να είναι περισσότερα από 10.000 πόδια ψηλά ή να ταξιδέψουν στο πιο καυτό μέρος της γης, μια έρημο που αισθάνεται σαν να πυρκαγιά το καλοκαίρι. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε υψηλά ή ξηρά μέρη, αυτή η λίστα ελέγχου θα σας βοηθήσει να κρατήσετε άνετα και ασφαλή.

Καταπολέμηση της ξηρότητας όταν ταξιδεύετε

Ο αέρας είναι πολύ πιο ξηρός στα βουνά από ό, τι στη στάθμη της θάλασσας, και η έρημος είναι πιο ξηρή από αυτή.

Πάρτε αυτά μαζί για να μείνετε άνετα:

Αλατούχος ρινικός ψεκασμός: Οι ξηρές ρινικές μεμβράνες δεν είναι μόνο άβολα, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν αιμορραγίες από τη ρινορραγία. Λίγα ρίγματα αυτού του εξωχρηματιστηριακού φαρμάκου μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Μην συγχέετε το αλατούχο σπρέι με αποσυμφορητικά, τα οποία μπορεί να χειροτερεύουν. Ψάχνετε για τα πράγματα που είναι αλμυρό νερό και τίποτα άλλο.

Έξτρα Ενυδατικά: Μπορείτε να πάρετε πολλά από τα κανονικά ενυδατικά και λοσιόν σας, αλλά μπορεί να θέλετε κάτι επιπλέον δύναμη αντ 'αυτού. Θα χρειαστείτε επίσης να ενυδατώσετε τα χείλη σας. Μπορεί να θέλετε να πάρετε και τα δύο με υψηλό αντηλιακό SPF ενσωματωμένο.

Τεχνητά δάκρυα: Πετάξτε μερικά πακέτα τεχνητών δακρύων στην τσάντα ή την τσέπη σας για να κρατήσετε τα μάτια σας υγρά. Όχι μόνο είναι ξηρός στον αέρα, αλλά ο άνεμος μπορεί να φυσάει, γεγονός που το κάνει χειρότερο.

Φιάλη νερού: Εάν σχεδιάζετε να πεζοπορώτε - ή ακόμα και αν δεν το κάνετε - ο ξηρός αέρας θα σας κάνει να ξεψυλίσετε από το συνηθισμένο. Εάν φέρετε έναν μεταφορέα με μπουκάλι νερό, θα είναι ευκολότερο να το πάρετε μαζί.

Μειώστε τα απόβλητα φέρνοντας και ένα μπουκάλι.

Προστατέψτε από τον ήλιο

Υψηλή αντηλιακό SPF: Οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερες σε υψηλότερα υψόμετρα, όπου υπάρχει λιγότερος αέρας για να τα απορροφήσει. Ό, τι χρησιμοποιείτε συνήθως, φέρτε κάτι πιο ισχυρό. Και μην ξεχνάτε και την προστασία από τα ηλιακά για τα χείλη.

Καπέλο με φαρδύ χείλος: Ένα καπελάκι μπέιζμπολ θα σκιάσει το πρόσωπό σας, αλλά όχι το λαιμό σας.

Θα είστε καλύτερα σε ένα καπέλο με ένα χείλος γύρω από όλο.

Γυαλιά ηλίου: Το ισχυρό ηλιακό φως μπορεί να επηρεάσει τα μάτια σας όσο κάνει το δέρμα σας. Είναι εύκολο να ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου, ειδικά αν φύγετε τη νύχτα. Βρείτε έναν τρόπο να τα θυμηθείτε ή να συσκευάσετε ένα ανταλλακτικό ζευγάρι.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την έρημο

Ενώ μερικά πλάσματα της ερήμου είναι απλά δυσάρεστα, λίγα μπορεί να είναι πολύ περισσότερο ένα πρόβλημα αν σας χτυπήσουν. Δεν θα πειράξει να μάθετε πώς να δώσετε πρώτες βοήθειες για ένα δάγκωμα φιδιού. Τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της ερήμου για να παρακολουθήσουν μας στην Καλιφόρνια είναι το Mojave Desert Sidewinder Rattlesnake, το Gila Monster και το Mojave Green Rattlesnake.

Συσκευάστε ένα πουκάμισο με μακριά μανίκια: Παρά αυτό που ίσως να σκεφτείτε, ένα ανοιχτόχρωμο βαμβακερό πουκάμισο με μακρυμάνικο χρώμα θα σας κρατήσει πιο δροσερό από το πάνω μέρος της δεξαμενής, επειδή σκιάζει το δέρμα σας.

Οι λωρίδες λαιμού ψύξης βοηθούν: Γεμίζονται με γέλη απορροφήσεως νερού, οι ζώνες αυτές ψύχονται με εξάτμιση. Απλώς τους βυθίζετε στο νερό και δέστε το λαιμό σας. Είναι πωλούνται σε πολλά καταστήματα αθλητικών ειδών ή αναζητούν σε απευθείας σύνδεση λιανοπωλητές για "ζελατίνα μπάντα".

Φέρτε τα τσιμπιδάκια με ένα αιχμηρό σημείο: Το κάκτος φαίνεται να γλιστράει και να στέκεται σπονδυλικές στήλες στο δέρμα σας όταν δεν κοιτάτε.

Παρακολουθήστε τον εξοπλισμό της φωτογραφικής μηχανής: Τα έλαια Sagebrush μπορούν να καταστρέψουν κάμερες και τρίποδα. Φέρτε κάτι για να σκουπίσετε τα πάντα μετά τη χρήση.

Μάθετε για την ασθένεια Υψομέτρου

Όταν το σώμα σας δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε απότομες μεταβολές σε υψόμετρο, η ασθένεια του υψομέτρου μπορεί να εισέλθει. Προκαλεί προβλήματα αναπνοής και συσσώρευση υγρών. Η κατάσταση δεν είναι μόνο ένα ζήτημα για τους ανθρώπους που αναρριχώνται στα ψηλότερα βουνά. Μπορεί να εμφανιστεί τόσο χαμηλά όσο τα 6.500 πόδια. Τα συμπτώματα μπορούν να ξεκινούν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες μετά από μια αλλαγή ύψους. Η ασθένεια σε ύψος μπορεί να είναι θανατηφόρα και θα πρέπει να γνωρίζετε τα συμπτώματά της και τι να κάνετε εάν αισθάνεστε επηρεασμένοι.

Κίνδυνος ασθένειας στο δρόμο προς τα βουνά

Εάν οδηγείτε σε υψηλά υψόμετρα, πιθανότατα πρόκειται να πετάξετε δρόμους. Εάν είστε επιρρεπείς σε ασθένεια κίνησης και έχετε άδεια οδήγησης, η λήψη του τροχού πιθανόν θα λύσει το πρόβλημα. Ή τουλάχιστον αυτό λειτουργεί για μένα.

Οδήγηση σε υψηλό ύψος το χειμώνα

Υπό ορισμένες συνθήκες, στην Καλιφόρνια απαιτούνται αλυσίδες ελαστικών (που ονομάζονται επίσης "συσκευές έλξης ελαστικών").

Είναι πολύ πιθανό να τα χρειάζεστε στο I-80 μεταξύ του Sacramento και του Reno και στο US Hwy 50 μεταξύ της λίμνης Tahoe και του Sacramento. Είναι επίσης μερικές φορές απαιτούνται σε Hwy 58 μεταξύ Bakersfield και Mojave, I-15 μεταξύ Victorville και San Bernardino και I-5 μεταξύ Λος Άντζελες και Bakersfield.

Οι νόμοι της Καλιφόρνια για το πότε και πού χρειάζεστε αλυσίδες χιονιού είναι περίπλοκες και είναι δύσκολο να βρούμε μια πρακτική απάντηση, αλλά έκανα όλη την έρευνα για εσάς. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τους νόμους της Καλιφόρνια σχετικά με τις αλυσίδες ελαστικών .

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να πάρετε τις τρέχουσες συνθήκες δρόμου πριν πάτε στα βουνά το χειμώνα. Το GPS και οι εφαρμογές κυκλοφορίας μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε πολύτιμες πληροφορίες από το Τμήμα Μεταφορών σχετικά με τις οδικές συνθήκες της Καλιφόρνια.