Ταξίδι ημέρας στο Kinderdijk

Το Kinderdijk, που βρίσκεται 15 μίλια ανατολικά του Ρότερνταμ, είναι ένα από τα καταγεγραμμένα από την UNESCO ιστοχώρος που μπορεί να υπερηφανεύεται για 19 αγνώστους διατηρημένους ανεμόμυλους. Οι ανεμόμυλοι ανεγέρθηκαν στη δεκαετία του 1600 για να στραγγίξουν τους polders Alblasserwaard, οι οποίοι είχαν υποστεί πλημμύρες από τον 13ο αιώνα. Μια τέτοια πλημμύρα, ο Άγιος Ελίζαμπεθ Flood του 1421, είναι και η πηγή του ονόματος Kinderdijk και του σχετικού παραμυθιού, "Η γάτα και η κούνια": μετά τη θύελλα, παρατηρήθηκε ένα ξύλινο λίκνο στα νερά των πλημμυρών, στα οποία μια γάτα πήδηξε προς τα πίσω για να κρατήσει τη λίκνα στη ζωή.

Όταν η κούνια πλησίασε στην ξηρά του αναχώματος, οι ντόπιοι ανακάλυψαν ένα μωρό μέσα - εξ ου και το όνομα Kinderdijk, ολλανδικά για το «παιδικό κάστρο».

Σήμερα οι ανεμόμυλοι έχουν ανακουφιστεί από πιο αποδοτικές βιδωτές αντλίες, αλλά μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε τους μνημειώδεις ανεμόμυλους του 17ου αιώνα που αποτελούν το απίστευτο ανθρωπογενές τοπίο του Kinderdijk. Οι όψεις του τοπίου είναι ελεύθερες. τα τέλη εισόδου ισχύουν μόνο για τον ανεμόμυλο των επισκεπτών και ειδικές εκδρομές.

Πώς να πάτε εκεί

Τι να κάνετε στο Kinderdijk

Που να φάω

Οι επιλογές εστιατορίου περιορίζονται στο Kinderdijk, αλλά οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δειπνήσουν στο κοντινό Ρότερνταμ ή Ουτρέχτη.