Πώς να φτάσετε από τη Βενετία στη Φλωρεντία με τρένο, αυτοκίνητο ή περιήγηση

Το μονοπάτι μεταξύ δύο μεγάλων πόλεων στην Ιταλία κάνει ένα μεγάλο οδικό ταξίδι

Η Βενετία και η Φλωρεντία, δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις πόλεων της Ιταλίας, συνοδεύονται από μια γρήγορη και αποτελεσματική σιδηροδρομική υπηρεσία, καθώς και από έναν γρήγορο δρόμο με διόδια που ονομάζεται Autostrada . Η απόσταση μεταξύ της Βενετίας και της Φλωρεντίας είναι περίπου 258 χιλιόμετρα ή περίπου 160 μίλια.

Δείτε επίσης: Περιήγηση τεσσάρων ημερών στη Βενετία, τη Φλωρεντία και την Πίζα

Δημοφιλές σταματά en Route

Η διαδρομή μεταξύ των δύο πόλεων είναι ενδιαφέρουσα. θα σας οδηγήσει σε κάποιες πολύ συναρπαστικές πόλεις που ίσως θέλετε να επισκεφθείτε: η Πάντοβα , η Φερράρα και η Μπολόνια έχουν όλες τις γοητείες τους.

Εάν είχατε μόνο μια εβδομάδα ή δύο για να δείτε λίγο την Ιταλία, ίσως να θέλετε να επικεντρωθείτε στις πόλεις αυτής της διαδρομής, αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες μεγάλες πόλεις του Βένετο, της Εμίλια-Ρομάνια και της Τοσκάνης.

Παίρνοντας το τρένο

Το τρένο μεταξύ του σταθμού Santa Lucia της Βενετίας και του σταθμού Santa Maria Novella της Φλωρεντίας διαρκεί μόλις 2 ώρες και 5 λεπτά. Είναι πιο αποτελεσματικό από ό, τι φέρουν όταν θεωρείτε το κέντρο της πόλης του τρένου ως υπηρεσία πόλης. Εάν κάνετε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, μπορείτε να κατεβείτε, να κάνετε check in στο ξενοδοχείο σας και να πάτε για τα αξιοθέατα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να σχεδιάσετε το δρομολόγιο των σιδηροδρόμων, ανατρέξτε σε αυτόν τον σιδηροδρομικό χάρτη της Ιταλίας, ο οποίος θα σας δώσει όλες τις ώρες ταξιδιού, τις ώρες αναχώρησης και τις τιμές εισιτηρίων για το ταξίδι σας.

Μπορώ να πάρω ένα Ταξίδι της Βενετίας από τη Φλωρεντία (και αντίστροφα);

Ναι, μπορείτε. Μεταφορά με τρένο υψηλής ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου "Vaporetto" (θαλάσσιο λεωφορείο) και συνάντησης με τον τοπικό φιλοξενούμενο της Φλωρεντίας (πριν το ταξίδι), συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την περιοδεία: Ανεξάρτητη ημέρα της Βενετίας Ταξίδι από τη Φλωρεντία με τρένο υψηλής ταχύτητας.

Ή μήπως να πάμε με τον άλλο τρόπο; Αυτή η περιοδεία περιλαμβάνει όλες τις μεταφορές και ένα λεωφορείο περιπάτου hop-on-hop στην Φλωρεντία: Ανεξάρτητο ταξίδι της Φλωρεντίας με το τρένο υψηλής ταχύτητας από τη Βενετία.

Για μια ελαφρώς μεγαλύτερη έκδοση καθενός από αυτά, ρίξτε μια ματιά σε αυτά:

Οδήγηση από τη Φλωρεντία στη Βενετία

Ίσως σας εκπλήσσει το γεγονός ότι το κόστος της οδήγησης μεταξύ των πόλεων είναι λίγο περισσότερο από ό, τι για ένα άτομο που παίρνει το τρένο - και αυτό δεν λαμβάνει υπόψη τα τέλη στάθμευσης που ίσως χρειαστεί να πληρώσετε σε κάθε άκρο. Φυσικά, εάν φορτώσετε το αυτοκίνητό σας με την οικογένεια, θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα μπορείτε να σταματήσετε σε ορισμένες μικρότερες πόλεις και πόλεις, αν το επιθυμείτε. Ακόμη και σε μια καλή ημέρα κυκλοφορίας, η οδήγηση θα διαρκέσει περισσότερο από ένα γρήγορο τρένο, σχεδόν τρεις ώρες. (Οι καλές ημέρες κυκλοφορίας είναι πιο πιθανό να συμβούν στην Ιταλία τις Κυριακές, καθώς τα τεράστια ευρωπαϊκά φορτηγά απουσιάζουν από την αυτοκινητόδρομο εκείνη την ημέρα.)

Υπάρχει λεωφορείο μεταξύ της Φλωρεντίας και της Βενετίας, αλλά κοστίζει το ίδιο με το τρένο και διαρκεί πολύ περισσότερο: επιτρέψτε περίπου τέσσερις και μισή ώρες.

Ξενοδοχεία στη Φλωρεντία και τη Βενετία

Εάν κάνετε αυτό το ταξίδι με το τρένο, ίσως να θέλετε να μείνετε δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό για ευκολία. Ακολουθούν οι σύνδεσμοι για τη στέγαση δίπλα στους σταθμούς: