Κορυφαία πράγματα να κάνετε στη Μπολόνια της Ιταλίας

Μεσαιωνικά Μνημεία και Κορυφαία Κουζίνα

Η Μπολόνια είναι μια παλιά πανεπιστημιακή πόλη με πλούσια πλακόστρωτα μονοπάτια και πλατείες, ωραία ιστορικά κτίρια και ένα ενδιαφέρον μεσαιωνικό κέντρο. Η πόλη είναι γνωστή για την ομορφιά της, την εξαιρετική κουζίνα και την αριστερή πολιτική - την πατρίδα του πρώην ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος και της εφημερίδας L'Unita .

Η Μπολόνια είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Emilia-Romagna στη βόρεια Ιταλία. Είναι λιγότερο από μία ώρα εσωτερικά από την ανατολική ακτή και περίπου στα μισά της διαδρομής μεταξύ Φλωρεντίας και Μιλάνου.

Η Μπολόνια μπορεί να επισκεφθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αν και μπορεί να είναι αρκετά κρύο το χειμώνα και ζεστό το καλοκαίρι.

Μετάβαση στη Μπολόνια

Η Μπολόνια είναι ένας κόμβος μεταφοράς για πολλές γραμμές τρένων με εύκολη πρόσβαση στο Μιλάνο, τη Βενετία, τη Φλωρεντία, τη Ρώμη και τις δύο ακτές. Το ιστορικό κέντρο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο. Το μεγαλύτερο μέρος του συμπαγούς ιστορικού κέντρου είναι κλειστό για κυκλοφορία και είναι ιδανικό για περπάτημα. Υπάρχει καλή δημόσια συγκοινωνία μέσα στην πόλη και ένα μικρό αεροδρόμιο έξω από τη Μπολόνια.

Ειδικές Τροφίμων

Τα χειροποίητα ζυμαρικά αυγών και τα γεμιστά ζυμαρικά, ειδικά τα τορτελίνια , είναι οι σπεσιαλιτέ της Μπολόνια και φυσικά υπάρχει το περίφημο μπολονέζικο ζυμαρικό , το tagliatelle με το ragu (μακρά μαγειρεμένη σάλτσα κρέατος). Η Μπολόνια είναι επίσης γνωστή για το σαλάμι και το ζαμπόν της. Η κουζίνα της περιοχής Emilia-Romagna είναι από τις καλύτερες στην Ιταλία. Αν θέλετε να πάρετε μια μαθήματα μαγειρικής, Παθιασμένος για τα ζυμαρικά περιλαμβάνει μια περιοδεία στην αγορά, το ζυμαρικά και το μεσημεριανό γεύμα.

Τι να δείτε και να κάνετε

Νυχτερινή ζωή και εκδηλώσεις

Η Μπολόνια διαθέτει πολλές επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Υπάρχει καθημερινή υπαίθρια ντίσκο στο Parco Cavaioni στα περίχωρα της πόλης και στη χορηγία της πόλης Bologna Sogna , με συναυλίες σε μουσεία και κτίρια γύρω από την πόλη. Κατά τη διάρκεια του υπολοίπου του έτους, υπάρχει πολλή νυχτερινή ζωή για τους νέους στην περιοχή του πανεπιστημίου.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται παραδοσιακά με το ασυνήθιστο Fiera del Bue Grasso (δίκαιη λίμνη). Το βόδι είναι διακοσμημένο από κέρατα στην ουρά με λουλούδια και κορδέλες και υπάρχει μια πομπή που τελειώνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Piazza San Petronio, ακολουθούμενη από πυροτεχνήματα. Στην Piazza Maggiore, υπάρχει ζωντανή μουσική, παραστάσεις και μια αγορά του δρόμου. Τα μεσάνυχτα, μια εικόνα ενός γέρου ρίχνεται σε φωτιά.

Τουριστικές πληροφορίες

Το μεγάλο γραφείο τουριστικών πληροφοριών της Μπολόνια βρίσκεται στην πλατεία Piazza Maggiore , διαθέτουν πολλούς χάρτες και πληροφορίες για τη Μπολόνια και την περιοχή.

Δύο οργανώσεις δίνουν 2 ώρες περιπάτους με οδηγό στα αγγλικά από το τουριστικό γραφείο. Υπάρχουν επίσης μικρά υποκαταστήματα στο σιδηροδρομικό σταθμό και στο αεροδρόμιο.