Κάντε το μεγαλύτερο μέρος του μοναδικού ταξιδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συμβουλές και δείκτες εάν είστε μόνοι σας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνοι τους αυτές τις μέρες. Εάν σκέφτεστε να το κάνετε μόνοι σας για πρώτη φορά, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια εξαιρετική επιλογή σόλο ταξιδιού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί.

Μην συγχέετε το σόλο ταξίδι με ταξίδια μεμονωμένων. Σύμφωνα με τη μελέτη Visa Global Travel Intentions Study 2015, το 24% των ταξιδιωτών αναψυχής ήταν άτομα που ταξιδεύουν μόνοι τους το 2015, έναντι μόλις 15% το 2013.

Και όταν πρόκειται για ταξιδιώτες για πρώτη φορά, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο 37% το 2015 σε σύγκριση με 16% το 2013.

Μια μικρότερη, αλλά νεώτερη έρευνα (2016) από μια ιστοσελίδα κρατήσεων για γιόγκα υποχωρεί ότι το 51% των 300 ερωτηθέντων σχεδίαζαν ατομικές διακοπές το 2017.

Δεν ήταν όλοι οι singles που προσπαθούσαν να συνδεθούν σε διακοπές για τον ήλιο, το σεξ και τη σαγκρία - ή τους έξοχους, περιπετειώδεις νεαρούς άνδρες και γυναίκες να εξερευνούν τις λιγότερο γνωστές γωνιές του κόσμου. Ο ταξιδιώτης guru Marybeth Bond, ο οποίος blogs στο The Gutsy Traveler, επισημαίνει ότι ο μέσος ταξιδιώτης περιπέτειας αυτές τις μέρες είναι μια 47χρονη γυναίκα που φορά ένα μέγεθος 12 (επίσης αρκετά μέτριο). Αναφέρει επίσης ότι οι ταξιδιωτικές εταιρείες μόνο για γυναίκες έχουν αυξηθεί κατά 230% τα τελευταία έξι χρόνια (αναφέρθηκαν το 2016) καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες ταξιδεύουν σόλο.

Έτσι ποιος ταξιδεύει μεμονωμένα;

Μόλις περάσετε από το προφανές - τα προαναφερθέντα νεαρά singles - υπάρχει ένα αξιοσημείωτα ευρύ φάσμα ατόμων που ταξιδεύουν και ταξιδεύουν μόνοι τους.

Μερικές φορές οφείλεται σε συνθήκες ζωής - διαζύγιο, διαχωρισμός, μετεγκαταστάσεις εργασίας που διαταράσσουν φιλίες. Μερικές φορές είναι απλώς μια πρακτική επιλογή - μπορεί να μην είναι δυνατό να συνδεθείτε με φίλους που μπορούν να ταξιδέψουν όταν μπορείτε, να θέλετε να δείτε τι θέλετε να δείτε και να έχετε τις ίδιες διακοπές που μπορείτε.

Στο παρελθόν, οι μη συνδεδεμένοι ενήλικες θα περάσουν μια ευκαιρία να ταξιδέψουν ή να συμβιβαστούν σε προορισμούς ενώ περιμένουν να διατεθούν σύντροφοι ταξιδιού. Σήμερα, είναι πιο πιθανό να το κάνουν μόνο του από ποτέ. Και με ένα μικρό προχωρημένο σχεδιασμό , είναι δυνατόν να ταξιδέψετε εντελώς ανεξάρτητα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία με τα μεμονωμένα συμπληρώματα ή να αισθανθείτε εκτός χώρου εν μέσω οικογενειών και ζευγαριών.

Γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας μεγάλος μοναδικός προορισμός ταξιδιού

Πολλοί παράγοντες καθιστούν το Ηνωμένο Βασίλειο μια καλή επιλογή για τους ατομικούς ταξιδιώτες - ειδικά για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνα τους.

Και αν έχετε πρόβλημα, η ιατρική περίθαλψη έκτακτης ανάγκης είναι δωρεάν (αλλά μόνο επείγουσα περίθαλψη).

Μερικές συμβουλές σχετικά με το ταξίδι με δική σας στο Ηνωμένο Βασίλειο

  1. Το μικρό είναι φιλικότερο - Επιλέξτε μικρά ξενοδοχεία και b & b με μερικά μόνο δωμάτια. Οι ιδιοκτήτες τέτοιων χώρων συχνά απολαμβάνουν τη συνάντηση των καλεσμένων τους και συζητούν μαζί τους. Εάν είστε μόνοι σας, θα θέλουν να σας εξασφαλίσουν ότι αισθάνεστε άνετα. Θα είναι επίσης καλές πηγές τοπικής πληροφόρησης - καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε, καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στην περιοχή - και συνήθως μπορούν να σας δώσουν ακριβείς ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα και τις τιμές των εστιατορίων. Όταν έμεινα στο Avalon στο Μπράιτον, οι ιδιοκτήτες με κάλεσαν να με πάνε μαζί σε μια τοπική παμπ για ένα ποτό. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις ρυθμίσεις Airbnb εάν είστε γυναίκα και ταξιδεύετε μόνοι σας. Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας και στοχεύστε σε καταλύματα που προσφέρονται από γυναίκες, από ζευγάρια ή από οικογένειες.
  2. Μην πιστεύετε όσα έχετε ακούσει σχετικά με τις παμπ - Παρά τις καλύτερες προσπάθειες των βρετανικών αρχών τουρισμού, οι περισσότερες παμπ δεν είναι οι φιλόξενοι χώροι υποδοχής που μπορείτε να φανταστείτε. Δεν τους αποκαλούν "ντόπιους" για τίποτα. Αν θέλετε ένα ποτό ή ένα φθηνό γεύμα μόνοι σας, μια παμπ μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα γρήγορο, φθηνό φαγητό για να φάτε. Αλλά αν ελπίζετε να συναντήσετε και να μιλήσετε με τους ντόπιους, πιθανότατα θα είστε απογοητευμένοι αν ο ιδιοκτήτης δεν αισθάνεται ομιλητικός.
    Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης σε ένα βρετανικό Pub.
  3. Να είστε ανοιχτοί για συναντήσεις - Ακριβώς επειδή ταξιδεύετε μόνοι σας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε μόνοι σας όλη την ώρα. Εάν οι άνθρωποι κάνουν φιλικές προσθήκες σε εσάς και η κοινή λογική σας σας λέει ότι είναι ασφαλές να ανταποκριθείτε (και έχετε τη διάθεση) με κάθε τρόπο το πράττουν. Κάποτε, ενώ εξέτασα ένα πολύ έξυπνο εστιατόριο έξω από το Εδιμβούργο, έκανα μια συνομιλία με μια ομάδα επιχειρηματιών από την Καλιφόρνια, απολαμβάνοντας ένα ποτό στο σαλόνι του εστιατορίου. Λίγα λεπτά μετά τη συνεδρίαση στα ξεχωριστά τραπέζια μας στην τραπεζαρία, οι άνδρες έστειλαν λέξη με προσκαλώντας να τους ενώσω για δείπνο. Το έκανα, είχε μια ωραία βραδιά και πλήρωσαν ακόμα και το λογαριασμό! Έχω γνωρίσει έναν Aussie backpacker σε ένα B & B που μοιράστηκε τις περιπέτειες της παγκόσμιας περιοδείας μαζί μου. ένας Αρχιτέκτων Εθνικού Πάρκου σε μια μικρή καφετέρια που πήγε στο σπίτι και στη συνέχεια επέστρεψε φορτωμένο με χρήσιμα φυλλάδια. Κάποτε, όταν ήμουν ο μοναδικός Αμερικανός που επισκέφθηκα μια μικρή πόλη της Ουαλίας με τα χρόνια, ένας από τους φίλους του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου (που δούλευε στις ΗΠΑ) με πήγε σπίτι για να πάρω τσάι με τη μαμά του σε ένα εξοχικό σπίτι δίπλα στον ποταμό Usk.
  4. Στα εστιατόρια:
    • Μην δεχτείτε ένα τραπέζι κρυμμένο σε μια σκοτεινή γωνία, πολύ κοντά στην κουζίνα και τις τουαλέτες. Εάν δεν μπορούν να σας κάνουν άνετο κάθισμα, πηγαίνετε κάπου αλλού.
    • Μην θάβετε τη μύτη σας σε ένα βιβλίο, σε ένα tablet ή σε ένα φορητό υπολογιστή. Φέρτε ένα σημειωματάριο ή περιοδικό και κάνετε την περιστασιακή σημείωση. Σας κάνει να φαίνεστε ενδιαφέρουσα και μυστηριώδης παρά μοναχική και αξιολύπητη.
    • Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διάσημο εστιατόριο ή ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin, αλλά είστε νευρικοί για να είστε μόνοι σας, είτε πηγαίνετε νωρίς όταν θα υπάρχουν λιγότερα ρομαντικά ζευγάρια, ή δοκιμάστε το μεσημεριανό γεύμα εκεί. Το μεσημεριανό είναι πιθανό να είναι μια συμφωνία σε σύγκριση με τις τιμές του δείπνου επίσης.
  5. Αν είστε πεινασμένοι για κάποια εταιρεία , μπορείτε να συμμετάσχετε σε ομαδική δραστηριότητα.
    • Κάντε μια περιήγηση στην πόλη με τα πόδια - Δοκιμάστε τη Joanna Moncrief στους περιπάτους του Westminster. Οι τουριστικές εκδρομές του Λονδίνου είναι μικρές, φιλικές και γεμάτες πληροφορίες. Συνήθως καταλήγουν σε μια ιστορική ή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παμπ. Οπουδήποτε βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το τοπικό γραφείο τουριστικών πληροφοριών συνήθως εκτελεί περιηγήσεις με τα πόδια - συχνά δωρεάν - ή μπορεί να σας παρουσιάσει σε τοπικούς ξεναγούς. Μια άλλη περιοδεία στην ομάδα που πρόσφατα ανακάλυψα, τρώω Λονδίνο , προσφέρει εξαιρετικές ημερήσιες και βραδινές περιηγήσεις για να εξερευνήσετε μερικές από τις καλύτερες γειτονιές της πρωτεύουσας σε μικρές, φιλικές ομάδες.
    • Εγγραφείτε για μαθήματα μιας ημέρας σε μαγειρική ή σε κάποιο είδος σκάφους. Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα κομμάτι από ακατάστατη ομαδική δουλειά για να φτάσουμε στην καμερούν. Το National Trust συχνά διοργανώνει εργαστήρια και μαθήματα στα ακίνητά του σε όλη τη χώρα. Απλά κοιτάξτε κάτω από την καταγραφή συμβάντων στον συγκεκριμένο ιστότοπο ιδιοκτησίας. Στο Λονδίνο μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής στα βιβλία για τους μαγειρικούς, το Atelier des Chefs και τη σχολή θαλασσινών Billingsgate στην αγορά Billingsgate. Στο Μπέρμιγχαμ, μπορείτε να μάθετε τις δεξιότητες επιπέδου Michelin στις τάξεις του Σαββάτου στο Simpsons .
      Θα μπορούσατε επίσης να εγγραφείτε για ένα σύντομο διάλειμμα με μαθήματα μαγειρικής σε ένα πολυτελές εξοχικό ξενοδοχείο ή να ελέγξετε τον δικτυακό τόπο του Nick Wyke. Ψάχνετε για το Cook για περισσότερα φορτία μαγειρικής.
  6. Ξέρτε πότε είναι ασφαλές να είσαι μόνος και πότε δεν είναι . Μια ημερήσια βόλτα γύρω από ιστορικές τοποθεσίες σε ένα κέντρο της πόλης είναι καλό να το κάνουμε μόνοι. Μια περιήγηση στο ιστορικό και ασυνήθιστο παμπ τη νύχτα γίνεται καλύτερα με μια ομάδα. Έξω στην ύπαιθρο, το περπάτημα ή το ποδήλατο σε ισόπεδες διαδρομές και στα σημαινόμενα μονοπάτια μεταξύ χωριών και πόλεων είναι συνήθως αρκετά ασφαλές. Αν όμως σκέφτεστε να βγείτε από το λιμάνι στα Highlands, στην Peak District, στη Λίμνη ή στη Snowdonia, πηγαίνετε με κάποιον που γνωρίζει την επικράτεια και τις καιρικές συνθήκες.