Το μανταλάκι τσιπ: ένα σοβαρό βρετανικό σάντουιτς

Ένα τσιπ τσιπ, ένα σάντουιτς από τηγανιτές πατάτες, είναι ένα φαινόμενο των τροφίμων που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στη Βρετανία όπου ο ταπεινός σπαθιά είναι μια ομάδα τροφίμων όλα τα δικά του.

Κάθε χώρα φαίνεται να έχει τις δικές της εκδοχές της «καρδιακής προσβολής σε ένα πιάτο» τρόφιμα και η Βρετανία δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένα από αυτά μπορεί να είναι το chip chip. Είναι βασικά ένα σάντουιτς με τηγανιτές πατάτες ή τσιπς, όπως λέγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ ψωμιού με βούτυρο.

Η ταπεινή τσιπ τσιπ είναι τόσο βαθιά ενσωματωμένη στην αγάπη και την κουλτούρα της αγγλικής γλώσσας ότι υπάρχει ακόμη και ένα τραγούδι γι 'αυτό. Το τραγούδι, γνωστό ως "Greasy Chip Butty Song", είναι ένας ύμνος που τραγουδιέται από τους οπαδούς του αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με το τραγούδι του Τζων Ντένβερ "Song of Annie". Ακούστε.

Πώς να κάνετε ένα τσιπ μανταλάκι

Για να σάλτσα ή να μην σάλτσα; Τραγανή μάρκες ή δισκέτα; Φέτες ψωμιού, ψιλοκομμένα ρολά ή ψωμάκια; Η συνταγή για την τέλεια τσιπ, όπως οι συνταγές για άλλα αγαπημένα κλασικά όπως το τυρί mac, είναι το αντικείμενο πολύ σοβαρών συζητήσεων και διαφωνιών - τόσο πολύ ώστε ακόμα και το νέο χαρτί του Λονδίνου, The Telegraph, ζυγίστηκε με τη δική του έκδοση .

Έχω δει blogs από Αμερικανούς συγγραφείς τροφίμων που ζητούν μπουμπούκια χάμπουργκερ, ciabatta, sub-rolls. Ξεχάστε αυτά. Ό, τι άλλο μπορεί να αμφισβητήσει σχετικά με την τσιπ τσιπ, οι περισσότεροι Βρετανοί συμφωνούν ότι το απλό, τρελό λευκό ψωμί είναι το κατάλληλο δοχείο για αυτό το σάντουιτς του αμύλου στο άμυλο.

Το ψωμί υπάρχει μόνο για να το κρατήσει όλοι μαζί και δεν πρέπει να κάνει καμία δήλωση γεύσης από μόνο του. Όπως λέει ο Tim Hayward στο άρθρο του, "Πώς να φτιάξετε το Ultimate Chip Butty", "Το ψωμί σας πρέπει να είναι μαλακό, λευκό και αδιαμφισβήτητο, αυτό δεν είναι ο τόπος για την παραδοσιακή ζύμη". Εδώ είναι τι άλλο θα χρειαστείτε:

Πότε να τρώτε τσιπ τσιπς

Πρωινό μεσημεριανό βραδινό? Βασικά κάθε στιγμή μπορείτε να αναστείλετε τις ανησυχίες σας σχετικά με την υγιεινή διατροφή και να απολαύσετε απαλλαγή από την ενοχή σας είναι μια καλή στιγμή για ένα τσιπ. Είναι ιδιαίτερα καλοί στο να απολαμβάνουν το αλκοόλ μετά από μια νύχτα στην πόλη, γεγονός που τους κάνει το ιδανικό σνακ τα μεσάνυχτα - τρώγονται όρθιοι φυσικά.

Και μην ξεχνάτε το τραγανό Sarnie

Μια άλλη παραλλαγή στις πατάτες ανάμεσα σε φέτες λευκού ψωμιού είναι το τραγανό σάντουιτς ή σαρνί. Οι ψίχτες στη Βρετανία είναι αυτό που οι Βορειοαμερικανοί ονομάζουν πατατάκια (θυμηθείτε τα μάρκες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι γαλλικές πατάτες πίσω στο σπίτι). Αυτά τα πατατάκια με πατάτες με σάλτσες σε άσπρο ψωμί (ναι, βούτυρο φυσικά), είναι τόσο δημοφιλή σε μερικές περιοχές, που πρόσφατα άνοιξαν δύο διαφορετικά τραγανή καφέ Sarnie στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρώτο, στο Μπέλφαστ, ήταν ένα pop-up cafe που έκλεισε μετά από μερικούς μήνες. Το δεύτερο, το οποίο άνοιξε στο Yorkshire το 2015, ήταν προφανώς μια επιτυχημένη επιτυχία πριν ο ιδιοκτήτης αναγκαστεί να κλείσει λόγω της υγείας του. Αν σκέφτεστε να δοκιμάσετε ένα τραγανό sarnie, ελέγξτε τη συνταγή του BBC.

Τα τσιπ τσιπ είναι τα πιο δημοφιλή στο βόρειο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου και στη Σκωτία. Δεν είναι πραγματικά πολύ περίεργο, καθώς απολαμβάνουν επίσης ότι και άλλες αρτηρίες φράσσουν τη θεραπεία, κακοποιημένες και βαθιά τηγανητές Mars Bars.

Αλλά, πριν εμφανίσετε τη μύτη σας σε περιφρόνηση σε αυτούς τους περίεργους, ανθυγιεινούς συνδυασμούς, σκεφτείτε το σάντουιτς μπανάνας και μάγου το τρώγεται για τύχη από την ομάδα μπέιζμπολ της Washington Nationals. Και, βέβαια, υπάρχει πάντα ο χνουδωτός.